Jörgen-Matthias Talviku oli Indianapolises väga lähedal AMA superkrossi etapi finaalile

Nädalavahetusel toimus Indianapolises AMA superkrossi sarja kümnes etapp. Taas olid rajal ka 250 Ida klassi sõitjad ja nende hulgas ka Jörgen-Matthias Talviku. Meie mees on iga etapiga aina paremaks muutunud ja Indianapolises oli ta väga lähedal edasipääsule, kuid kukkumise tõttu jäi lõpuks finaalikoht lunastamata.

Indianapolises oli kavas Triple Crown süsteem, mis tähendas, et ajasõidul on eriliselt suur tähtsus finaali pääsemiseks. B gruppi kuulunud Talviku suutis enda grupis välja sõita hea koha, kuid sel korral oli kiireid sõitjaid ka C grupis ja nii jäi meie mees kokkuvõttes 26. kohale. Otse edasipääsust jäi Talvikul puudu lõpuks 0,6 sekundit.

Veel oli võimalus edasipääs lunastada läbi Last Chance sõidu. Talviku alustaski sõitu väga hästi ja esimestel ringidel oli ta viiendal kohal. Edasipääsuks oli vaja tulla aga nelja parema hulka. Sõidu keskel suutiski Jörgen-Matthias neljandale kohale tõusta. Talviku näitas head kiirust ja viimasele ringile läkski ta veel neljandana. Kahjuks paar kurvi enne finishilippu Talviku kukkus ja juba käeulatuses olnud finaalikoht jäi võtmata. Jörgen-Matthias lõpetas sõidu kuuendana.

Jörgen-Matthias Talviku: “Korralik võistluspäev Indianapolises. Päev sujus tegelikult üpriski hästi ja nautisin tehnilisi ning pehmed olusid. Vabatrenni ja kvali 1-e suutsin B-grupis võita. Kvali 2- s lõpetasin kokkuvõttes 26. ajaga. Lohutussõidus suutsin väga head ja puhast minekut näidata. Enamus sõidust võitlesin korralikult Top4-s ning seal lõpetades oleksin taganud endale pääsme põhisõitudesse. Kahjuks kaks kurvi enne finišhi lippu kukkusin ja langesin kaks kohta. Sellest on väga kahju, et nii napilt välja jäin, aga korralik õppetund ja kütus edaspidiseks!
See kõik on nii käega katsutavalt lähedal ja olen oma arenguga igati rahul! Nüüd tuleb kalendrisse paari nädalane paus võistlustest ja kasutan seda aega, et korraks Eestit külastada! Järgmine etapp 13. aprill Foxborough staadionil. Tänud kõigile, kellega koostöö võimalik ja kaasa elamise eest!”