Lucas Leok tuli Dutch Mastersi teisel etapil neljandale kohale

Pühade ajal toimus Hollandis Oldebroeki krossirajals krossisarja Dutch Masters teine etapp. 85cc klassis võitles seal poodiumi eest Lucas Leok, kuid kukkumise tõttu tuli lõpuks leppida neljanda kohaga.

Leok alustas päeva ajasõidu teise kohaga. Ainsana suutis Lucasest kiiremini ringi läbida meie lõunanaabrite parim Jekabs Hudolejs. Esimest võistlussõitu alustas Leok hästi ja ta võttis sisse kolmanda koha. Neljandal ringil suutis nii Hudolejs kui ka Leok liidrikohta hoidnud hollandlasest Timo Heuverist mööduda. Leok hoidis seejärel pikka aega teist kohta, kuid sõidu lõpus suutis Heuver Lucasest mööduda. Viimasel ringil võitles aga Leok ennast tagasi teisele kohale. SÕidu võitis Hudolejs ja kolmas oli Heuver.

Teises sõidus Leok nii head starti teha ei suutnud ja ta oli avaringil kuues. Leok hakkas kiiresti konkurentidest mööduma ning tõusis ring hiljem juba neljandaks, kuid seejärel tuli tal kukkumine ja Lucas langes üheksandale kohale. Järele jäänud aja sõiduajaga õnnestus Leokil lõpuks kuuendale kohale tõusta. Teise sõidu võitis Heuver, teine oli Hudolejs ja kolmas Kenzo Jaspers.

Päeva kokkuvõttes tuli Leok 37 punktiga neljandale kohale. Esikoha teenis 47 punktiga Hudolejs, teine oli 45 punktiga Heuver ja kolmas 38 punktiga Jaspers.

500cc klassis oli võistlustules Hardi Roosiorg. Kvalifikatsioonis sõitis Roosiorg välja kaheksanda ringiaja. Parimat aega näitas Jeffrey Herlings. Esimeses sõidus tegi Roosiorg kohutava stardi ja avaringil oli ta alles kolmekümnekolmas. Sõidus liikus Hardi aga hästi ja lõpuks õnnestus tal tõusta 12. kohale. Esikoht läks Herlingsile, teine oli Romain Febvre ja kolmas Calvin Vlaanderen.

Teist sõitu alustas Hardi tunduvalt paremini ja avaringil oli ta kuueteistkümnes. Rajal liikus ta taas väga hästi ja sõidu keskel tõusis Roosiorg juba kümnendaks. Kahjuks kümnendal ringil jäi Roosiorg raja äärde. Sõidu esikolmik oli sama nagu avasõidus.

Ühe sõidu punktidega teenis Roosiorg päeva kokkuvõttes 17. koha. Esikoht läks Herlingsile, teine oli Febvre ja kolmas Vlaanderen.

250cc ehk MX2 klassis osales Richard Paat. Paat lõpetas sõidud 23. ja 24. kohal. Päeva kokkuvõttes oli ta kahekümnekuues. Esikoha teenis Thibault Benistant, teine oli Janis Martins Reisulis ja kolmas Rick Elzinga.