Eesti Liivakuningas 2024

Läinud laupäeval, 6.aprillil, võisteldi juba kolmeteistkümnendat korda „Eesti Liivakuninga“ tiitlile.
Tiitli nimetus tuleneb pehme pinnaselisest liivarajast, kus selgitatakse parimatest parim ja kroonitakse „Eesti Liivakuningaks“ koos Kenomeri tuhande eurose kaasavaraga(auhinnarahaga).
Tiitlile võistledakse kolme võistlussõidulises formaadis ja stardipuu taha kogunes 28 tiitlipretendenti.

Esimesest stardist napsas Peoleo Holeshoti auhinna Harri Kullas. Tihedalt oli kannul Kairo Katkosilt ja Gert Krestinov, Krestinovil õnnestus Katkosiltist ja Kullasest varsti ka mööduda. Sõidu edenedes survestas aga Kullas Krestinovit ja tundus, et peatselt tehakse ka möödumiskatse. Krestinov suutis siiski esimeses sõidus kaitsta oma positsiooni ja tulla finishijoonele esimesena, teine Kullas ja kolmandaks tõusis Andero Lusbo.

Teise stardivõidu võttis aga Meico Vettik, tihedalt oli kannul taas Krestinov ja ebaõnnestus stardikurv Kullasel, kes jäi umbes kümnendale kohale viivuks. Kuid sel korral kuulusid sõidu kiireimad ringid Kullasele ja marulise tempoga tõusis ta sõidu viimasteks ringideks teiseks. Ka kolmandale kohale käis äge võistlus kui Kaarel Tilk, Andero Lusbost ja Meico Vettikust lõpuks möödus. Sõidu lõppedes läks Krestinov kahe võiduga vastu kolmandale sõidule, mis andis väikse edumaa punktiskooris.

Kolmas start kujunes dramaatiliseimaks kui Holeshoti joonel põrkasid kokku Kairo Katkosilt ja Kaarel Tilk. Tilk sooritas effektse õhulennu, maandudes rajapiirdesse ja kuigi kaotades aega, sai siiski sõitu jätkata. Siinkohal avanes aga võimalus järgmistele võistlejatele ja Harri Kullas hakkas sõitu vedama. Gert Krestinov vahetus läheduses, tehes ka möödumiskatseid. Selles sõidus aga oli Kullas vankumatu ja võttis päeva viimase sõiduvõidu endale. Kuna Krestinov sai eelmistest sõitudest veidi punktiedu, siis piisas teisest kohast kindlustamaks Eesti Liivakuninga tiitel.

Eesti Liivakuningas 2024 on Gert Krestinov!

Päeva esikolmikud kõigis klassides olid:

Kenomer MX Pro:
1.Gert Krestinov
2.Harri Kullas
3.Kaarel Tilk

Arctic Sport MX Juunior:
1.Markuss Kokins
2.Gregor Kuusk
3.Romeo Pikand

Jäägri Villa MX50
1.Erki Privoi
2.Marko Lepik
3.Kristjan Laugen

Jäägri Villa MX40
1.Jako Tsäko
2.Erki Tärno
3.Asko Lihtsa

Dynimi:T Energy MX25A
1.Marcos Odar
2.Ragnar Laak
3.Joel Lahti

Jakdisain MX25B
1.Marko Kasemaa
2.Brenden Roots
3.Arti Halling

Arusalu MX15
1.Hugo Sirel
2.Marten Tint
3.Sulo Hautala

Kasemaa MX X
1.Aksel Porroson
2.Rico Sildnik
3.Kristo Ojaste

Pontmen MX Zero
1.Rovan Jazõkova
2.Tauri Tupits
3.Elisabeth Mary Vainrauh

Defton Transport 85A
1.Marten Raud
2.Gregor Lootus
3.Enri Lustus

Defton Transport 85B
1.Georg Sirel
2.Kris Kevin Küttim
3.Kevin Marcus Kruusandi

EHKK karikasari jätkub 4.mail Tihemetsas, Lauri Motokeskuses.