MX Liiga hooaeg sai alguse talvises Maardus

Laupäeval 20. aprillil sai Maardu krossirajal alguse MX Liiga tänavune hooaeg. Sõitjaid ootas saabudes ees küll lumekatte all olev rada, kuid korraldajad tegid head tööd ja võistlus sai toimuda vaatamata külmale ilmale heades tingimustes. Kõige kiiremas MX Pro ja MX Juunior klassi ühises arvestuses teenis esikoha Romeo Pikand.

MX Pro ja MX Juunior klassi ühist avasõitu asus juhtima suurfavoriit võidule Erki Kahro. Kahro juhtimisel kulgeski pool võistlussõitu, kuid siis jäi liider raja äärde ja katkestas sõidu. Esikohale tõusis seejärel soomlane Jasper Haavisto, kuid ka temal ei õnnestunud esikohta võtta. Rajal liikus väga kiirelt Romeo Pikand, kes sõidu alguse seitsmendalt positsioonilt lõpuks võitjaks kerkis. Teisena tuli finishisse Gregor Kuusk ja kolmanda Haavisto.

Teiseks sõiduks oli rivis taas ka Kahro ja ta jätkas sealt kus avasõidus pooleli jäi. Kahro asus sõitu avaringil juhtima ning hoidis oma liidrikohta seekord võiduka lõpuni. Head sõitu tegi Egert Pihlak, kes püsis kogu sõidu jooksul esikolmikus ning suutis lõpuks teisena lõpetada. Vahepeal teist kohta hoidnud Kuusk tuli finishisse kolmandana. Avasõidu võitja Pikand lõpetas seekord neljandana.


Romeo Pikand võidu suunas liikumas

Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus üldvõit 106 punktiga Pikandile, teise koha sai 104 punktiga Kuusk ja kolmanda koha 100 punktiga Pihlak. Kaks esimest olid kokkuvõttes parimad ka Juunioride arvestuses. Juunioride arvestuse kolmas oli Mikk Martin Lõhmus. MX Pro klassi arvestuses olid kolm parimat Egert Pihlak, Jasper Haavisto ja Erki Kahro.

MX B klassi arvestuses oli rajal 11 sõitjat. Raskel liivarajal liikus mõlemas sõidus kõige kiiremini Sten-Kevin Toomela ja talle kuulus ka klassi üldvõit 120 punktiga. Mõlemad sõidud lõpetas Toomela järel teisena Gregor Allikas, kes oli 108 punktiga kokkuvõttes teine. Avasõidu kolmandana lõpetanud ja teises sõidus neljas olnud Madis Lepikov tuli etapi kokkuvõttes 96 punktiga kolmandale kohale.

MX C võtsid parimad kohad endale soomlased, kes oma kiiruse poolest oleksid pigem paremini sõitma sobinud MX B klassi. Mõlemad sõidud võitis Sulo Hautala, kes teeniski etapi kokkuvõttes 120 punktiga esikohta. Teine oli kokkuvõttes 104 punktiga Mauno Keskikallio, sõitudes oli ta kolmas ja teine. Kolmas oli päeva kokuvõttes 84 punktiga Torben Salo. Kolmas oli päeva kokuvõttes 84 punktiga Torben Salo.

MX D klassis kogunes stardipuu taha 23 võistlejat. Avasõidus kuulus esikoht Rauno Toomile ja teine oli Kevil Kill. Teises sõidus vahetasid võistlejad omavahel positsioonid ja nii läks esikoht päeva kokkuvõttes 114 punktiga Killile ja teiseks jäi samade punktidega Toom. Kolmandale kohale tõusis 86 punkti kogunud Oliver Saar. Sõidud lõpetas Saar kuuendana ja neljandana.

MX E klass oli osalejate poolest kõige suurem, stardis oli 32 võistlejat. Mõlemad sõidud võitis Rico Sildnik ja talle kuulus ka 120 punktiga esikoht. Kahel korral teisena lõpetanud Ken-Erik Rätsepp tuli päeva kokkuvõttes 108 punktiga teiseks. Kolmanda koha teenis 92 punktiga Toivo Kaljas.

Veteranide 40+ klassi parim oli Maardu rajal Dmitri Vinogradov. Avasõidus tuli tal tunnistada küll Jako Tsäko paremust, kuid teise sõidu esikoht andis kokkuvõttes esikoha Vinogradovile. Tsäko teine sõit ebaõnnestus ja tal tuli päeva kokkuvõttes leppida kolmanda kohaga. Teiseks tõusis Erki Tärno, kes sõitudes oli kolmas ja teine. 50+ klassi parim oli Erki Privoi, teine koha teenis Aivo Rabbi ja kolmanda koha Marko Lepik.

Maardus käisid rajal ka Quadid ja kõige kiiremas klassis tuli esikohale Karl Robin Rillo, kes võitis mõlemad sõidud. Rasmus Sõna lõpetas päeva teisena ja Sander Lakiza kolmandana. Quad B klassi parim oli Kevin Raun, teise koha teenis Mihkel Mürk ja kolmanda koha Martin Kähr. Quad Veteranide klassi esikoht läks Janek Vernikile, teiseks tuli Rene Tarend ja kolmandaks Lauri Noot.

MX Liiga teine etapp toimub juba 1. mail Põlvas, Rosma krossirajal.