Vägev, Lucas Leok võitis Saksamaa motokrossi meistrivõistluste avaetapi

Möödunud nädalavahetusel sõideti Fürstlich Drehna krossirajal Saksamaa motokrossi meistrivõistluste esimene etapp. Meie parima tulemuse tegi seal 85cc klassis Lucas Leok, kes etapi kokkuvõttes esikoha teenis ning ka sarja üldliidriks tõusis.

Leok alustas nädalavahetust Saksamaal hästi juba ajasõidus, kus tal õnnestus välja sõita paremuselt kolmas ringiaeg. Lisaks Leokile olid 855cc klassi osalemas ka Marten Raud ja Robin Robert Mooses. Raud sai ajasõidus 19. koha ja Mooses 32. koha.

Laupäeva õhtul toimunud esimeses võistlussõidus tegi Lucas fantastilise stardi ning talle kuulus kindel stardivõit. Kolme esimest ringi sõidust läksid Leoki taktikepi all, kuid seejärel õnnestus meie sõitjast mööduda šveitslasel Ryan Oppligeril. Oppliger liikuski rajal seejärel kõige kiiremini ning ta võttis esikoha. Leok suutis järele jäänud sõiduaja jooksul teist kohta enda käes hoida. Kolmandana tuli finishisse sakslane Emil Ziemer. Ilusa sõidu tegi ka Raud, kes lõpuks 11. kohale tõusis. Mooses lõpetas avasõidu 27. kohal.

Pühapäeva toimunud teises sõidus näitas Leok taas suurepärast stardioskust ja teist korda järjest kuulus stardivõit talle. Võrreldes avasõiduga suutis Leok sel korral kohe konkurentidel hakata eest ära liikuma poolel sõidumaal oli tema edu juba ligi kümne sekundiline. Sõidu teises pooles tulid küll teisel ja kolmandal kohal sõitnud Oppliger ja Ricardo Bauer (Austria) Leokile vahepeal lähemale, kuid kordagi ohtlikult lähedale nad Lucasele ei jõudnudki. Leok teenis sõiduvõidu ning sellega koos ka etapivõidu. Teisena tuli finishisse Bauer ja kolmandana Oppliger. Raud lõpetas sõidu 20. kohal ja Mooses 26. kohal.

Etapi kokkuvõttes tuli Lucas Leok 47 punktiga esimeseks. Teise koha teenis 45 punktiga Oppliger ja kolmanda koha 35 punktiga Bauer. Raud sai 11 punktiga 16. koha ja Mooses oli kokkuvõttes kahekümneüheksas.

Kõige kiiremas MX Masters ehk MX1 klassis oli meie sõitjaid neli. Ajasõidus kuulusid nad kõik esimesse gruppi. Parima aja sai kirja Hardi Roosiorg, kes oli üheteistkümnes. Gert Krestinov sõitis välja 12. aja, Harri Kullas 14. aja ja Kaarel Tilk 23. aja. Tilgal tuli minna Last Chance sõitu, et püüda edasipääsu põhisõitudesse. Tilk tegi väga ilusa sõidu ja tal õnnestus see võita ning pääs 40 kiirema hulka oli tagatud.

Suurel klassis on Saksamaal alati kavas kolm võistlussõitu. Üks sõit toimub laupäeval ja kaks sõitu pühapäeval. Nii Kullas, Roosiorg kui ka Krestinov tegid kõik ilusaid sõite, kuid kahjuks ei suutnud keegi kolme head tulemust kokku panna ja nii keegi esikümnesse ei jõudnud. Harri Kullas pole hetkel veel sellises vormis nagu eelmisel hooajal enne vigastust. Stardioskus pole aga kuhugi kadunud. Avasõidus tegigi Kullas korraliku stardi kehvalt stardikohalt ja ta võitles kogu sõidu esikümne koha eest. Lõpuks tuligi Kullas finishisse kümnendana. Krestinov ja Roosiorg jäid avasõidus stardi järel viimaste sekka ja seal suutis Hardi tõusta 15. kohale ja Gert 16. kohale. Tilk lõpetas avasõidu 36. kohal. Sõidu võitis eelmise hooaja meister Max Nagl (Saksamaa), teine oli Cornelius Toendel (Norra) ja kolmas Henry Jacobi (Saksamaa).

Teises sõidus oli heas hoos Roosiorg. Avaringil alles kolmandas kümnes olnud Roosiorg tõusis tugeva sõiduga lõpuks 11. kohale. Krestinov lõpetas teise sõidu 15. kohal ja Kullas 18. kohal. Tilk lõpetas sõidu 28. kohal. Sõiduvõit läks Adam Sterryle (Inglismaa), teine oli Jere Haavisto (Soome) ja kolmas Maximillian Spies (Saksamaa).

Kolmandas võistlussõidus oli Gert KRestinovi kord olla meie meestest parim. Korraliku alguse järel suutis ta finishilipu alt läbi sõita kaheteistkümnenda. Kullas lõpetas sõidu 14. kohal, Roosiorg 19. kohal ja Tilk 24. kohal. Esikoha teenis taas Nagl, teine oli Oriol Oliver Vilar (Hispaania) ja kolmas Spies.

Etapi kokkuvõttes oli meie parim Kullas, kes 21 punktiga 14. koha sai. Krestinov oli 20 punktiga viieteistkümnes ja Roosiorg 18 punktiga kuueteistkümnes. Tilk punkte ei teeninud ja talle läks kirja 27. koht. Esikoha sai 66 punktiga vanameister Nagl, teine oli 59 punktig Sterry ja kolmas 58 punktiga Spies.

Kõige õnnetumalt läks meie sõitjatel MX2 klassis. Kahjuks keegi meie nelikust punktikohale üheski sõidus ei mahtunud. Parimana sai Richard Paat kokkuvõttes 31. koha. Sõidud lõpetas Paat 32, 30 ja 27. kohal. Joosep Pärn oli päeva kokkuvõttes kolmekümneseitsmes, Sebastian Leok kolmekümnekaheksas ja Martin Michelis kolmekümneüheksas. Leok osales kahes sõidus ja Michelis vaid avasõidus. Etapivõidu teenis aga 67 punktiga lätlane Edvards Bidzans, sõidud lõpetas ta teisena, esimesena ja kolmanda. Teise koha sai 62 punktiga Hollandlane Bradley Mesters ja kolmanda koha 56 punkriga taanlane Rasmus Pedersen.

125cc klassis näitas ajasõidus väga head kiirust Travis Leok. Parimal ringil oli ta 43 sõitja seas kuues. Avasõidus Travisel start ebaõnnestus ja lõpuks tuli leppida tal 18. kohaga. Teises sõidus tegi Leok aga väga hea stardi ning ta pääses kuuendale kohale. Sõidu jooksul andis ta paar positsiooni ära, kuid finishisse jõudis ta igati tugeval kaheksandal kohal.

Päeva kokkuvõttes teenis Leok 16 punktiga 12. koha. Etapivõit läks 50 punktiga austerlasele Maximillian Erneckerile. Teine oli 44 punktiga ungarlane Aron Katona ja kolmas 38 punktiga sakslane Jonathan Frank.

Teine etapp sõidetakse juba uuel nädalal Dreetzi krossirajal.

Foto: ADAC Motorsport