Gordejevi ja Niitsoo MM-i hooaeg algas kukkumisega

Külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste uus hooaeg algas möödunud nädalavahetusel Portugalis Alqueidáo Torres Novasis. Meie ainus MM-sarjas kaasa lööv korvipaar Gert Gordejev ja Sten Niitsoo näitasid avaetapil head kiirust, kuid kukkumine ja katkestamine ühes sõidus jättis nad etapi kokkuvõttes alles 20. kohale. Esikoha teenisid lätlased Daniels ja Bruno Lielbardised.

Avaetapile Portugali oli kohale tulnud 30 korvipaari, kelle hulgas ka meie esinumbrid Gert Gordejev ja Sten Niitsoo. Ajasõidus näitasid Gordejev ja Niitsoo korralikku kiirust ja nad said esimeses grupis kuuenda koha. Kvalifikatsioonisõidus sama kohta välja ei suutnud nad sõita, kuid kaheksanda kohaga tagati endale põhisõitudeks stardikoht esiritta.

Hooaja esimeses võistlussõidus suutsid Gordejev ja Niitsoo kokku panna korraliku sõidu ning finishisse jõudsid nad 13. kohal. Avasõidu võitsid lätlased Lielbardised, teisena lõpetas eelmise hooaja maailmameister Marvin Vanluchene koos Glenn Janssensiga (Belgia) ja kolmandana britid Brett Wilkinson ja Joe Millard.

Teise sõidu stardis oli kukkumine, kus osalesid ka Gordejev ja Niitsoo. Kahjuks sai nende mootorrattas selle tagajärjel nii palju kannatada, et edasi sõita polnud võimalik. Teises sõidus võtsid kindla esikoha Koen Hermans ja Ben van den Bogaart (Holland), teisena lõpetasid Lielbardised ning kolmandana Wilkinson ja Millard.

Gert Gordejev: “Esimene MM-etapp Portugalis tehtud. Jõudsime sel korral natuke kaugemale kui eelmisel aastal, kuid teise sõidu kukkumine ei lasknud Portugalist ikkagi heade tunnetega lahkuda. Tuleb korra veel tagasi tulla. Kukkumise tõttu läks tsikli gaasitross katki ning me ei saanud sõitu jätkata. Positiivse poole pealt on meie kiirus hooaja alguses üsna korralik, kuid palju tööd on veel teha. Aitäh kõigile kes meid aitavad.”

Etapi kokkuvõttes said Gordejev ja Niitsoo 8 punktiga 20. koha. Etapivõit läks 47 punktiga Lielbardistele, teiseks tulid 40 punktiga Wilkinson ja Millard ning kolmandaks 39 punktiga Hermans ja van den Bogaart.

Teine etapp sõidetakse 11-12. mail Hollandis Heerde krossirajal.

Portugali GP tulemused