Avène termaalvesi aitab nahal pärast võidusõitu kiirelt taastuda

Juba igapäevaelu esitab nahale väljakutseid, ent intensiivne sport teeb seda veelgi enam. Nende katsumustega toimetulekuks võiks võidusõidule minnes olla kaasa pakitud seerum, Avène termaalvesi ning kindlasti ka päikesekaitsekreem. Loe edasi, et saada teada, kuidas just need tooted aitavad sul naha eest hoolt kanda.

Nahahooldusrutiin juba hommikul

Tegelikult peaksid naha vajadustele mõtlema juba enne, kui süüdet keerad. Kindlasti oled kogenud, et motospordiga tegeledes mõjutavad nahka tuul, päike, temperatuuride kõikumine ning higistamine. Tulemuseks kuiv ning ärritunud nahk. Unustada ei saa ka tolmu, pori ja saastet, mis kõik nahale kuhjuma hakkab. Läbimõeldud hommikune näohooldusrutiin aitab nahal kõikide nende väljakutsetega paremini toime tulla.

Esmalt on vajalik nägu puhastada ja see teiste kosmeetikatoodete jaoks ette valmistada. Puhastamisgeel, mitsellaarvesi, pesemiskreem ning teised naha puhastamiseks sobilikud Avène tooted on välja töötatud selliselt, et neid võiksid kasutada ka need, kelle nahk on tavalisest tundlikum.

Sprei pudelis Avène termaalvesi leevendab ebamugavustunnet, rahustab ja värskendab ning valmistab naha ette Avène Hydrance Light niisutav emulsiooni pealekandmiseks. Avène Hydrance on saadaval ka SPF 30 kaitsefaktoriga versioonina, et kaitsta nahka päikese kahjustava mõju eest.

Jälgi kindlasti seda, et kui valid päevakreemi millel ei ole SPF kaitset, lisad oma rutiini päikesekaitsetooted, mis pakuksid laia spektriga kaitset nii UVA kui UVB kiirguse vastu. Päikesekaitset tuleb päeva jooksul uuendada ning seda isegi siis, kui kannad kiivrit. Ära unusta, et kaitset vajavad ka huuled!

Avène termaalvesi kui trennijärgse ilurutiini nurgakivi

Trennijärgse nahahooldusrutiini tugisammasteks on tooted, mis toetavad naha loomulikku taastumisprotsessi. Kuna nahk on füüsiliselt pingutava trenni järel tavalisest ärritunum, tundlikum ja nõudlikum, peavad kasutatavad näotoonikud ja teisedki tooted olema õrnad, et suures tuhinas nahale liiga ei teeks. Kõiki tooteid tuleb kasutada õigel moel ning õiges järjekorras.

Enne ükskõik millise ilutoote pealekandmist on nahk vaja puhastada. Apotheka Beauty apteegikosmeetika valikust leiad teaduslikult tõestatud tõhususega näopuhastuspiimad, -geelid ning -vahud. Näopuhastuspiim oleks kõige parem kanda sõrmedega kuivale nahale, mistõttu see ei pruugi võidusõidu järgsesse pesurutiini kõige paremini sobida, sest suurema pori ja tolmu tahaksid veega maha pesta. Näopuhastusgeel ning -vaht on paremaks valikuks, sest need on mõeldud just niiskele nahale kandmiseks.

Järgmiseks Avène termaalvesi, mis tuleb pihustada otse nahale, natuke oodata ja seejärel õrnalt rätikuga tupsutades nahk kuivatada. Avène termaalvesi sisaldab rohkelt mineraale ja mikroelemente, tänu millele suudab see nahka rahustada ja niisutada. Säilitus-, värvi- ja lõhnaainevabana sobib Avène termaalvesi ka allergikutele ja neile, kel on probleeme tundliku ning ärritunud näonahaga.

Parim ilurutiin on mugav ja tõhus

Väga palju vaeva ei pea näo kuivatamisega nägema, sest järgmiseks sammuks on seerum, mis toimibki paremini, kui kanda see niiskele nahale. Valiku tegemisel juhindu enda naha murekohtadest: seerum, mis on taastav, vananemisvastase toimega, kaitseb sinise valguse eest, vähendab aknejärgseid nahadefekte või sisaldab näiteks hüaluroonhapet.

Niisutava näokreemiga ei tasu üle pingutada. Tummine näokreem, mille kohta arvatakse, et see on kuivale nahale parim toode, ei ole trenni järel kasutamiseks õige valik. Esiteks ei tähenda trenni lõppemine, et keha koheselt higistamise lõpetab ehk sa lukustad kuumuse naha sisse. Teiseks võib raske tekstuuriga kreem hoopis poore ummistada. Vali pigem kerge tekstuuriga näokreem, mis imendub kiiresti ning lubab nahal hingata. Ja viimaseks sammuks jällegi päikesekaitsekreemi kasutamine.

Näohooldus ei pea olema keeruline ning pikk protsess. Kui Avène termaalvesi, seerum ja päikesekaitse on juba kosmeetikakotis olemas ja sa oled selle endaga ka kaasa võtnud, on kõige raskem samm juba tehtud.