Esimene Freetime Husqvarna Särtsuka etapp toimus 27. Aprill Saku-Männiku krossiraja lasterajal.

Esimene Freetime Husqvarna Särtsuka etapp toimus 27. Aprill Saku-Männiku krossiraja lasterajal.

Kokku tuli võistlema 95 last, kui mõni sõitis nii elektrilise tasakaaluratta kui ka E-motikaga, ehk starti asus 101 sõitjat kõikide klasside peale.

Päev algas registreerimise ja numbrite väljastamisega. Esimene said rajaga tutvuda särtsukad ja siis E-motikad. Kell 11.00 saigi mindud esimese stardi juurde. Päeva alustasid üheksa 2 aastast, kes läbisid ühe ringi. Kolm võistlusringi läbisid üksteist 3 aastast, kolmkümmend kuus 4 aastast, seitseteist 5 aastast, kaksteist 6-7 aastast last . Viis võistlusring sõitsid kuusteist e-motikaga sõitvat last. Kuna nelja aastaseid lapsi oli niivõrd palju siis neile tuli teha lausa kolm gruppi.
Peale esimest võistlusringi oli 30 minutiline paus, mille ajal sai hüpata Krutski batuudil, süüa pannukaid ning võimalus tutvuda Mehka, Freetime, Ktm, Kiilimoto, Redmoto või Särtsurendi telgi all toimuvaga. Samuti sai proovida-katsuda Rabaconda rehvivahetuspinki.
Päeva teised stardid tõid juurde juba mõnevõrra rohkem põnevust, sest igast sõidust selgus juba Pro klassi edasipääsenud. Nendeks said 3 aastastest- Lucas Rauk 244, Stan Zuts 8, Stefan Midri 3, 4 aastastest Rasmus Uibo 80, Ragnar Laanep 24, Trevor Maalman 23, 5 aastastest Braian Teesalu 105, Cristiano Toodo 231, Henri Jürimäe 51, 6-7 aastastest Oliver Järvesoo 200, Romet Rinde 243, Lennart Steinmann 12. Pro sõidu stardis toimus ka suurem kuid siiski õnnelik kukkumine aga siiski see enamike lapsi ei mõjutanud.
Jakdisaini holeshoti võitis Oliver Järvesoo, kes samuti võitis ka esimese Särtsuaka etapi, teiseks tuli Henri Jürimäe ja kolmandaks Braian Teesalu. Kõik lapsed said päeva lõpus medali ja tänu suurepärastele toetajatele ka head kingikotid. Pro klass klassi esikolmik sai Särtsuka hooaja esimese karikad!

Aitäh kõigile abilistele, vanematele ja toetajatele!
Järgmine võistlussõit toimub 19.mai Maardu MX lasterajal!

Saku etapi galerii Särtsukas Saku – Google Drive