Kevin Saar hakkab Ameerikas hoogu leidma

ATV Motocross Nationali kolmas etapp sõideti möödunud nädalavahetusel Echeconnee motokrossirajal Georgias. Maailma tugevaimas ATV Pro klassis tuli Kevin Saar vaatamata ebaõnnele etapi kokkuvõttes 9. kohale. Aste madalamas Pro-AM klassis õnnestus meie mehel võtta etapivõit.

Saar alustas päeva ajasõidu üheksanda kohaga. Esimese võistlussõidu start tal kahjuks aga ebaõnnestus, kuid kiire sõiduga suutis ta juba kaheksandale kohale kerkida. Kahjuks vaid mõned ringid enne lõppu murdus tema tsikli üks jalaraud ära ning Kevin pidi hoo maha võtma ning veeres finshisse 12. kohal. Avasõidu võitis valitsev meister Joel Hetrick, teise koha sai Bryce Ford ja kolmanda koha Brandon Hoag.

Teise sõidu alguses võttis Saar sisse 11. koha ja sealt suutis ta hea sõiduga lõpuks kaheksandaks tõusta. See on tema selle hooaja seni parim sõidutulemus. Taas ei leidunud vastast Hetrickile, teisena lõpetas sõidu Ford ja kolmandana Hoag.

Etapi kokkuvõttes teenis Saar üheksandana koha. Etapivõit kuulus Hetrickile, teise koha sai Ford ja kolmanda koha Hoag. Sarja kokkuvõttes on Saar 49 punktiga 11. kohal. Liider Hetrickil on koos juba 123 punkti ja edu teisel kohal oleva Fordi ees kasvas 19 punktiliseks.

Klass madalamas Pro-AM klassis õnnestus Saarel etapivõit võtta. Avasõidus tuli ta finishisse teisena ja teise sõidu esikohaga kindlustas ta esikoha ka päeva kokkuvõttes.

Kevin Saar: “Rada oli liivane ja ilm palav, mis tähendas rasket nädalavahetust. Kvalifikatsioonis õnnestus välja sõita kiiruselt 9. ringiaeg. Esimese sõidus start ebaõnnestus ja pidin terve sõidu vältel kõvasti liiva sööma. Õnnestus tõusta 8. kohale, kuid paar ringi enne lõppu murdus üks jalaraud pooleks. Kuidagi sain ikkagi lõpuni, tulemuseks 12. koht. Teises sõidus sain parema stardi ja lõpetasin 8. kohal. Kahe sõidu kokkuvõttes 9. koht. Esimesest sõidust on kahju, ilma probleemita oleks saanud väga soliidsed kaks sõitu kokku. Teine sõiduga olen väga rahul.

Pro-Am võistluspäev läks väga hästi, eriti rahul olen startidega. Esimeses sõidus sain stardivõidu, aga tegin mõned halvad soone valikud ja lõpetasin 2. kohal. Teises sõidus sain stardist minema neljandana, leidsin ise head trajektoorid ja see sõit õnnestus võita. Päeva kokkuvõttes etapivõit.

Järgmine etapp juba sel nädalavahetusel 4.-5. mail Ironmani rajal!”