4.mail toimus EHKK karikavõistluste teine etapp Tihemetsa Motokeskuses

Läinud laupäeval, 4.mail toimunud EHKK karikavõistluste teisel etapil Tihemetsa Motokeskuses, paitas võimas kevadpäike külastajate palgeid. Ilus ilm ja Vabariigi enim hillitsetud rada tõi kokku paarsada võistlejat.

Päeva avalöögiks oli Addinol MX Zero ehk algajate klass kus stabiilset sõitu näitas mõlemal korral Mattias Pärnaku. Teise koha peale oli aga võistlus tihedam ja kui esimeses sõidus läks teine koht Tauri Tupitsale, siis etapi kokkuvõttes viis teise koha Rovan Jazõkova ja kolmanda Tupits.

Tihemetsas avasid hooaja ka Retro, EVO, MX60 ja Naiste arvestused. Sel etapil domineerisid Naised kui Martha Koort võttis mõlemast sõidust võidud. Etapi kokkuvõttes Naiste esikolmik vastavalt Koort, Elisabeth Mary Vainrauh ja Celiin Jõesaar. EVO arvestuse esikoht Janek Lootusele, teine Jenss Lootus ja kolmas Kristjan Samarin. Retro parim oli Maris Miezitis(LAT), teine Juku Saar ja kolmas Jüri Kummer. MX60 ehk üle kuuekümneste võistlejate esikoha haaras Toivo Ilves, teine Pertti Salonen(FIN) ja kolmas Madis Pool.

Defton MX X klassis sõidavad veidi edasijõudnumad harrastussportlased ja siin käis tihe heitlus esikolmikus, kus teise sõidu lõpus selgitati vaid sentimeetritega täpne järjestus. Esikohale tõusis Robi Mikk, teiseks Kaupo Pakkas ja kolmandaks Rico Sildnik.

Kenomer MX40/50 klassis ehk vanal ajal nimetatud kui Veteranid, on konkurents väga tihe. Kahjuks läks teises võistlussõidus nii tuliseks, et peakohtunik pidi sanktsioneerima mitmeid võistlejaid kollase lipu eiramise pärast. Etapi kokkuvõttes tõusis MX50 arvestuse poodiumile esimesena Erki Privoi, teine Aivo Rabbi ja kolmandaks pikema pausi pidanud Valeri Homin. MX40 arvestuse esikoha võttis Asko Lihtsa, teine koht Ain Klettenberg ja kolmas Janis Kaljas.

Arctic Sport MX25 ja MX15 mahtusid startima sel korral koos ja ringiajad olid mõlemas klassis väga lähedased, seega jätkus võistlusmomenti kõigile. Üldvõidu peale käis lahing Hugo Sireli ja Mati Nuut vahel, kus Nuut päeva lõpuks väljus võitjana. Klaaside põhiselt läks MX15 võit Sirelile, teine Marten Tint ja kolmas Kevin Järvpõld. MX25A arvestuse esimene Mati Nuut, teine Marcos Odar ja kolmas Raido Elbing. MX25B esimene Kevin Kill, teine Arti Halling ja kolmas Brenden Roots.

Päeva kiireim, Jäägri Villa MX Pro/Jun stardis tuiskas esimesena minema Meico Vettik, kellele peatselt kuklasse hingas Gert Krestinov ja Uldis Freibergs. Vettik aga suutis esikohta kaitsta ja oli finishis esimesena. Teises sõidus oli taas Vettik esimene ja Krestinov kannale astumas, kolmadana tegi väga head sõitu Mikk Martin Lõhmus ja neljandal kohal Aleksei Vinogradov. Umbes pool sõitu jätkati sellises järjestuses, kuid siis jõudsid järgi tagumisse punti jäänud Freibergs, Kokins ja Jakobson, kellel õnnestus lõpuks ka mööduda. Paar ringi enne ülimalt põneva sõidu lõppu tegi eduka möödumiskatse ka Krestinov. Päeva üldjärjestuses läks etapivõit Gert Krestinovile, teine Meico Vettik ja kolmas Uldis Freibergs(LAT), Juunioride parim Markuss Kokins(LAT), teine Romeo Pikand ja kolmas Gregor Kuusk.

EHKK karikasari jätkub 8.juunil Türil, Kihli Motokeskuses !