Kevin Saar tegi Ameerikas hooaja parima võistluse

Nädalavahetusel toimus Ameerikas kuulsal Ironmani krossirajal AMA ATV motokrossisarja neljas etapp. Pro klassis tegi selle hooaja parimad sõidud Kevin Saar, kes tuli etapi kokkuvõttes kõrgele kuuendale kohale.

Saar näitas juba ajasõidus, et rada talle sobib ja võib loota heaad tulemust. Kvalifikatsioonis õnnestus meie mehel välja sõita seitsmes ringiaeg. Parima aja sõitis välja sarja liider Joel Hetrick, teine oli Brandon Hoag ja kolmas Bryce Ford.

Avasõidus ei õnnestunud Saare start kõige paremini, kuid esimene ring ise õnnestus suurepäraselt ja avaringilt naases meie mees viiendana. Peagi katkestas Saare ees sõitnud konkurent sõidu ja Kevin tõusis juba neljandale kohale. Veel kaks ringi enne lõppu oli Saar neljas, kuid üks sõiduviga kukutas ta lõpuks kuuendaks. Sõidu võitis Hetrick, teine oli Ford ja kolmas Jeffrey Rastrelli.

Teisese sõidu algus Saarel nii hästi ei õnnestunud ja ta sõitis alguses kaheksandal kohal. Sõidu jooksul suutis ta kahest konkurendist mööduda ning jõudis finishisse taas kuuendana. Teistele ei jätnud võidulootust taas Hetrick, teisena tuli finishisse Ford ja kolmandana Hoag.

Etapi kokkuvõttes teenis Saar hooaja parima kuuenda koha. Esikoht läks Hetrickile, teine oli Ford ja kolmas Max Lindquist. Sarja kokkuvõttes tõusis Saar 79 punktiga kaheksandale kohale. Liider on 175 punktiga Hetrick, teisel kohal asub 150 punktiga Ford ja kolmandal kohal 136 punktiga Hoag.


Kevin Saar

Aste madalamas Pro-AM klassis lõpetas Saar avasõidu teisena, kuid pidi teise sõidu esikoha eest võideldes mootoririkke tõttu katkestama. Pro-AM klassi üldarvestuses on Saar kolmandal kohal.

Kevin Saar: “Ironmani rada on Ameerika üks populaarsemaid ja väga äge on seal ka ise sõita. Eelmisel aastal mulle rada sobis ja ootasin põnevusega seda võistlust. Mitmed kohad olid ümber ehitatud, kuid tundsin siiski end juba esimesest trennist alates väga hästi.

Kvalifikatsioonides õnnestus välja sõita kiiruselt 7. ringiaeg. Vahed eesmistega olid väikesed.
Esimeses sõidus start ei olnud parim, aga sain esimestest kurvidest hästi minema, esimeselt ringilt tulin 5. kohal. Terve sõidu vältel käis tihe võitlus Jacksoni ja Lindquistiga. Konkurendi katkestamine eespool tõstis mind 4. kohale , kus olin ka veel 2 ringi enne lõppu. Siis tuli kahjuks väike sõiduviga sisse ja läksin kurvis üle valli. Sõidu lõpetasin 6. kohal.

Teises sõidus nii hästi minema ei saanud, aga hoog oli hea ja ka selle sõidu lõpetasin 6. kohal.
Kahe sõidu kokkuvõttes 6. koht, millega olen väga rahul. Areng on toimumas õiges suunas ja selle üle on hea meel.

Pro-Am võistluspäev algas kvalifikatsiooni võiduga. Esimeses sõidus olin stardis kolmas ja natukene läks liiga kaua aega, et teiseks tõusta. Selle ajaga oli Jackson vahe sisse saanud. Teises sõidus sain kohe tema selja taha ja võitlesime terve sõidu. Tunne oli hea ja sain kirja ka päeva parima ringiaja, aga kahjuks mõned ringid enne lõppu purunes mootor. Tehnikaspordis juhtub ja pole hullu midagi. Olen sellegipoolest nädalavahetuse ja oma sõiduga väga rahul.”

Järgmine etapp sõidetakse 18-19. mail High Pointi krossirajal.