Eesti külgvankripaarid pääsesid Horvaatias poodiumile

Eero Pärm-Lauri Lipstok Grobnik II koht

Sel nädalavahetusel Horvaatias Grobniku ringrajal toimunud Internationale Sidecar Trophy sarja teisel etapil pääsesid poodiumile mõlemad Eesti ringraja külgvankripaarid.

Eero Pärm / Lauri Lipstok (LCR Yamaha, Pärm Racing Team) sõitsid 600-kuubikuliste võistlusrataste arvestuses laupäeval kahes lühemas võistlussõidus välja kaks teist kohta.

Silver Kuusk / Marko Piirlaid (Suzuki, Biker24 Motospordiklubi) aga tõid 1000-kuubikuliste tsiklite klassis koju kaks kolmanda koha auhinda – ühe laupäevases teises sprindis ning teise pühapäevases täispikas võistlussõidus.

Võistlusnädalavahetus Horvaatias algas aga rajult, kui esimesel ööl anti tormihoiatus tuulekiirusele 60-100 km/h. “Nii hull vist polnud, aga matkaauto rappus terve öö nii, et magada väga ei saanud,” jagas Silver Kuusk muljeid. Reedene päev ja ülejäänud nädalavahetus oli siiski ilus ja päikeseline. Sõitjad said reedel keskenduda raja õppimisele. “Rada oli meile harjumatult kiire ja voolav, kuid siiski suutsime sellega kohaneda,” lisas Kuusk.

Eero Pärm otsustas rahvusvahelise külgvankrite sarja teisel etapil minna rajale oma pikaaegse paarimehe Lauri Lipstokiga. “Niko Sormuneni ribid said eelmisel etapil viga ja otsustasime talle puhkust anda, kuigi ta oli Horvaatias kaasas,” rääkis Pärm.

“Grobniku Autodrom on kiire ja sujuv rada, mis meile hästi sobis ja olime siin kiired. Supersprint oli väga konkurentsitihe, vahepeal tuli konkurentidest mööduda ja seetõttu jäime liidritest pisut maha. Üldarvestuses selles sõidus teine koht, 600-stes olime Petri Makkula / Jaana Soppa järel teised. Teine sõit, samuti sprint, tuli taas mööduda ja kohti vahetada. Sõidu lõpus tühjenes esirehv ja me ei saanud maksimumkiirust kätte. Finišisse jõudes leidsime rehvist traadijupi.”

Silver Kuusk-Marko Piirlaid Grobnik III koht
Silver Kuusk-Marko Piirlaid

Kuusk / Piirlaid võtsid laupäevasest supersprindist neljanda koha, sprindisõidust aga kolmanda koha ja tegid ka oma parima ringiaja. “Jäime otse loomulikult tulemusega rahule,” kommenteeris Kuusk. “Pühapäeval läks sõit kohe algusest täistempoga käima, meie ülesandeks oli vaid oma kolmandat positsiooni hoida ja ilusti finišisse jõuda,” millega Kuusk / Piirlaid ka kenasti toime tulid. “Grobniku rada on hullult äge, kuid kahjuks jube kaugel. Nautisime võistlust täiega.”

Pühapäevane pikk võidusõit lõppes Pärm / Lipstokile aga kahjuks teisel ringil. “Üritasin liiga hullu möödumist sooritada ja pidurdus jäi hiljapeale,” selgitas Pärm. “Tsikkel pööras tagaotsa ette ja pöördus lõpuks tagurpidi. Saime pisut muljuda, aga liigume. Tsikkel sai rohkem viga, kui me ise. Järgmise võistluse loodan teha juba Nikoga.”

Võistluse täpsemad tulemused: https://speedhive.mylaps.com/livetiming/A7E079FC2BB0ED3B-2147483922

Järgmise võistlusstardi teevad mõlemad külgvankriekipaažid 1.-2. juunil Pärnus Porsche Ringil Eesti ja Balti motoringraja meistrivõistluste avaetapil.

Fotod: Pärm Racing Team ja Silver Kuusk