Eesti Noorte Karikavõistluste esimene etapp motokrossis toimus Narvas

Pühapäeval, 12. mail toimus Narvas Eesti Noorte Karikavõistluste esimene etapp motokrossis. Mitmetes klassides olid paljud meie parimad küll võistlemas samal ajal Lätis, kuid põnevaid võidusõite jagus sellegi poolest tervesse päeva.

85cc klassis liikus hommikuses ajasõidus kõige kiiremini Karl Teesalu, kuid võistlussõitudes oli klass omaette eelmisel hooajal veel 65cc klassis sõitnud Robin Robert Mooses. Mooses suutis mõlemad võistlussõidud võita üsna veenva ülekaaluga Teesalu ees. Sama kindel kolmas oli mõlemas sõidus Enri Lustus. Etapi kokkuvõttes tuligi võitjaks 50 punktiga Mooses, teise koha teenis 44 punktiga Teesalu ning kolmanda koha 40 punktiga Lustus. Juunioride arvestuses oli parim Mooses, teise koha sai Lustus ja kolmanda koha Karl Sander Aedla.

65cc klassis käis rajal 18 võistlejat. Enamus meie tippe olid võistlemas samal ajal Lätis ja see andis võimaluse teistele esikolmiku kohtade eest võidelda. Ülekaalukalt võitis mõlemad võistlussõidud Aston Kõiv ja talle kuulus ka 50 punktiga etapi kokkuvõttes esikoht. Järgnevatele kohtadele käis juba tihedam võitlus. Avasõidus teenis teise koha Evar Mark ja kolmas oli lätlane Edgars Kundšins. Teise sõidu lõpetas teisena aga Martin Põder ja kolmandana Johann Bergmann ja neljas oli Mark. Üldaarvestuses tuligi teisele kohale 40 punktiga Mark ja kolmandale kohale 34 punktiga Kundšins. Juunioride arvestuses oli parim Mark, teine Bergmann ja kolmas Martten Prosovits.

50cc klassis oli kõik küsijad kohal. Esikohale pidasid vägeva heitluse maha Herman Tamme ja Noels Ballods-Nagradovs. Avasõidus suutis võitu võtta Tamme, aga teises sõidus oli omakorda parem Ballods-Nagradovs. Etapi kokkuvõttes kuuluski tänu teise sõidu paremale tulemusele esikoht 47 punktiga Ballods-Nagradovsile, Tamme jäi samade punktidega teiseks. Kolmandana lõpetas mõlemad sõidud Simon Asi ja talle kuulus 40 punktiga kolmas koht ka päeva kokkuvõttes.

50cc Mini klassi avasõidus teenis esikoha Otto Hanso ja teisena tuli finishisse Tairon Muttik. Teises sõidus oli kõige kiirem aga Muttik ja talle kuulus päeva kokkuvõttes ka 47 punktiga esikoht. Hanso lõpetas teise sõidu kolmandana ja see andis talle päeva kokkuvõttes 45 punktiga teise koha. Kevin Press lõpetas sõidud kolmandana ja neljandana ning 38 punkti andsid talle kolmanda koha. 50 PW klassi parim oli Sokkojeva Stefanie, teise koha sai Trevor Maalman ja kolmanda koha Rocco Abram.

Quad 100 klassi avaetappi valitses Pätrik Ilm. Mõlemas sõidus liikus ta rajal kõige kiiremini ning võttis esikohad. Avasõidu lõpetas teisena Brent Saul, kuid teine sõit tal ebaõnnestus ja lõpuks tuli leppida kolmanda kohaga. Teiseks tõusis lätlane Roberts Valdmanis, kes sõidud kolmandana ja teisena lõpetas.
Quad Juunioride klassis oli vaid kaks osalejat. Sõidud võitis Ruben Vestung, teise koha sai Oliver Toovis.

ATV Laste klassi mõlema sõidu esikoht läks Egert Suttile ja talle kuulus ka 50 punktiga esikoht. Teisena lõpetas mõlemad sõidud Kren Astok ja 44 punktiga oli ta teine ka päeva kokkuvõttes. Kaks kolmandat kohta andsid 40 punktiga kolmanda koha Lars Landmannile.
Juunioride arvestuses oli parim Marko Ronis, teise koha sai Egert Juhaste ja kolmanda koha Rocco Kübarsepp.

Naiste klassis käis rajal 7 võistlejat. Mõlemad sõidud võitis Martha Koort talle kuulus avaetapil ka 50 punktiga esikoht. Ka kaks järgnevat kohta olid mõlemas sõidus sarnased. Teised teenis kahel korral Elisabeth-Mary Vainrauh ja kolmandad kohad Enelin Hermann.

Pitbike MX, Pitbike MX 35+ ja Pitbike MX Juunioride ühises sõidus käis esikolmiku kohtade eest võitlus kolme mehe vahel. Vanameister Marko Lepik pidas lahingut Matis Heinpõllu ja Jesper Dubolazoviga. Avasõidus teeniski napi sekundilise edumaaga esikoha Lepik, teisena lõpetas Heinpõld ja kolmandana Dubolazov. Teist sõitu juhtis algusest lõpuni Heinpõld. Pikka aega oli teine Lepik, kuid Dubolazov sai temast sõidu lõpus mööda ning napsas teise koha endale.

Pitbike MX klassis läks etapivõit lõpuks Heinpõllule, teine oli Dubolazov ja kolmas Henry Küper. 35+ klassi parim oli Lepik, teise koha sai Meelis Liivrand ja kolmanda koha Margus Oks. Juunioride parim oli Rasmus Konrad Bristol, teine Janari Viidik ja kolmas Markus Mettus.

Pitbike Semi klassi teenis avaetapil esikoha Kristo Hint, sõitudes oli Hint esimene ja teine. Teiseks tuli mõlemad sõidud kolmandana lõpetanud Kaimo Maasing. Kolmanda koha punktid teenis Rait Sõmer. Semi Juunioride arvestuses oli kiireim Aleksander Hüva, teise koha sai Gregor Varis ja kolmanda koha Samuel Sarv.

Päeva kõige kiiremas stardis olid rajal MX Open ja MX Hobi klassi sõitjad. Open klassi arvestuses teenis võidu Aleksei Vinogradov, kes võitis mõlemad sõidud. Teise koha sai Dmitri Vinogradov ja kolmanda koha Christopher Talli. Hobi klassi oli parim Maksim Kaljula, teiseks tuli Aleksei Gribkov ja kolmandaks Aleksei Merkulajev.

Teine ENKV etapp sõidetakse 1. juunil Valgas.

Detailsed tulemused võistluse kohta leiab siit
https://speedhive.mylaps.com/events/2607822