Karl Robin Rillo näitas Euroopa meistrivõistlustel head kiirust

 

Quadide Euroopa meistrivõistluste teine etapp toimus 11-12. mail Hollandis Heerde krossirajal, kus eestlastest oli stardis Karl Robin Rillo (Redmoto). Etapile oli kirja pannud 33 quadi. 

Rillo jaoks algas nädalavahetus hästi – laupäeval toimunud kvalifikatsiooni eelsõidus sõitis ta välja päeva kiireima aja ning kvalifikatsioonisõidul oli Rillo inglase Harry Walkeri, hollandlaste Mike van Grinsveni ja Joe Maesseni järel neljas.

“Laupäeval kummitasid võistlusmasinat terve päeva jooksul tehnilised probleemid ja seetõttu oli keeruline leida enesekindlust, et kvalifikatsioonivõistlusel endast maksimum anda. Võistluspäevaks saime õnneks suurema probleemi lahendatud,” ütles Rillo. 

Pühapäeval esimeses võistlussõidus võttis Rillo stardivõidu ja läks võistlejate rivi etteotsa. Väike sõiduviga avaringil maksis aga kätte ning ta langes kuuendaks. Ülejäänud võistlejatest eraldusid kunagine Euroopa meister Mike van Grinsven, Maessen, meistrivõistluste liider ja valitsev meister Patrick Turrini, Verboven, Walker ning Rillo. Sõidu keskel hakkas Grinsveni tempo langema ja liidrikoha võttis sisse Walker. Rillo suutis samuti ring-ringi järel konkurentidest mööduda ning astus duelli esikohal sõitva Walkeriga. Ratas-rattas sõitsid mehed samadel positsioonidel finišini. Kolmanda koha võttis Maessen. Meistrivõistluste liidri Turrini quadi mootor ei pidanud lõpuni vastu ning ta pidi kolm ringi enne lõppu katkestama. 

Teise võistlussõidu stardi võitis taas Rillo, kuid pidi liidrikoha esimestes kurvides konkurentidele loovutama. Seekord kuulusid kaasvõistlejatest eraldunud gruppi prantslane Louis Pinchon, Manfred Zienecker, Harry Walker, Mike Verboven, Karl Robin Rillo ja Joe Maessen. Louis Pinchon suutis liidrikohal püsida mõned ringid, kuid siis hakkas tema tempo langema. Pinchoni asemel võttis vedava rolli Zienecker ja seda sakslane enam käest ei andnud. Zieneckerile järgnesid omavahelises heitlsuses Walker, Verboven, Rillo ja Maessen. Turrini, kelle start ebaõnnestus, jõudis kaheksandaks tõusta, kuid üheksandal ringil ütles taas üles tema võistlustehnika ning mees pidi jällegi katkestama. Sarnane saatus tabas ring hiljem Rillot, kui ta pidi kukkumise tõttu katkestama. 

Zienecker võttis selles sõidus kindla sõidu võidu, Walker lõpetas teisena ning kolmandale kohale sõitis end lõpuks Maessen. 

Päeva kokkuvõttes oli parim Harry Walker (47 punkti), teine Joe Maessen (40 punkti) ja kolmas Mike Verboven (34 punkti). Rillo lõpetas võistluse üheksandana (22 punkti). 

Hoolimata kukkumisest oli Rillo võistluse osas positiivne. “Mul on hea meel, et suutsin võita nii kvalifikatsiooni kui ka mõlema võistlussõidu stardid. Esimese sõiduga olen vägagi rahul, tempo püsis hea lõpuni. Teine sõit nii hästi välja ei tulnud. Võitlesin parajasti kolmanda koha peale ja ühes väga kiires sektsioonis hüppesse minnes viskas masina nukist viltu ja kahjuks antud situatsioonis kukkumist vältida ei õnnestunud ja pidin katkestama,” võttis Rillo päeva kokku. 

“Suur aitäh kõigile, kes olid tulnud Hollandisse kohapeale kaasa elama ja kõigile, kes võistlust online‘s otsepilti jälgides mulle kaasa elasid,” lisas Rillo. 

Quadide Euroopa meistrivõistluste kolmas etapp sõidetakse 1-2. juunil Tšehhis Kramolini krossirajal.