Motokrossi Eesti meistrivõistluste teisel päeval käisid rajal külgvankrid ja quadid

Motokrossi Eesti meistrivõistluste avaetapp toimus nädalavahetusel Karksi-Nuias. Teisel võistlustpäeval käisid rajal külgvankrid ja quadid. Külgvankritel näitasid maailma tipptaset lätlased Daniels ja Bruno Lielbardised, kes kindlalt ka etapivõidu teenisid. Ka Quad Open klassi esikoht läks Lätti, võidu teenis Karlis Neija.

Külgvankritel olid Karksi-Nuias kohal kõik meie parimad ja lisaks neile ka kiired Läti sõitjad eesotsas maailma meistrivõistluste hetke liidritega vendade Lielbardistega. Lielbardised näitasid juba ajasõidus, et nalja nad Ainja krossirajale tegema ei olnud tulnud. Parimal ringil edestasid nad teise aja välja sõitnud Robert Lihtsat ja Markus Lina 2,8 sekundiga. Kolmanda aja sõitsid välja Janis ja Lauris Daiders (Läti).

Esimest võistlussõitu asusid avaringil juhtima Lielbardised, neile järgnesid Tanel Reesna ja Martins Antons ning Lihtsa ja Lina. Lihtsa ja Lina sõit jäi aga lühikeseks, sest nende tsikli mootor läks katki. Kolmandale kohale tõusid seejärel Gert Gordejev ja Sten Niitsoo. Gordejev ja Niitsoo said sõidu keskel mööda ka Reesnast ja Antonsist ja meie ainus maailmameistrivõistlustel osalev korvipaar tõusis teisele kohale. Lielbardiste esikoha aga ei tekkinud kordagi kahtlust ning nad teenisidki avasõidus üle 40 sekundilise edumaaga võidu Gordejevi ja Niitsoo ees. Kolmandaks tõusid lõpuks Daidersid.

Ka teise sõidu alguses võtsid esikoha enda kätte Lielbardised. Neile järgnesid Reesna ja Antons ning Gordejev ja Niitsoo. Lätlased hakkasid iga ringiga taas teistel eest ära liikuma ning nende esikohta võis ohustada vaid tehniline rike. Lätlastel kõik aga klappis ja ka teisest sõidust tuli neile kindel sõiduvõit. Teine ja kolmas koht sõitsid pikka aega samas järjestuses, kuid sõidu teises pooles õnnestus Gordejevil ja Niitsool teisele kohale tõusta. Sellel positsioonil nad sõidu ka lõpetasid, kolmanda koha teenisid Reesna ja Antons. Daidersid tulid finishisse neljandana.

Etapi kokkuvõttes tulid 50 punkiga esikohale Lielbardised, teise koha said 44 punktiga Gordejev ja Niitsoo ning kolmanda koha 38 punktiga Reesna ja Antons.
B klassi arvestuses teenisid esikoha 50 punktiga Ahto Kurg ja Sander Parts, teise koha said 44 punktiga Sven Pintsuk ja Mihkel Kütt ning kolmanda koha 40 punktiga Silver Roosileht ja Erik Velemzon.
Veteranide arvestuses olid parimad 47 punktiga Argo Põldsaar ja Tomass Dukulis, Teise koha said 40 punktiga Liutauras Variakoijs ja Peteris Jegorovs ning kolmanda koha 36 punktiga Sverre Lamp ja Indrek Aljes.

Quad Open klassi hommikuses ajasõidus oli ülekaalukalt parim Karl Robin Rillo. Ta edestas teise aja välja sõitnud Rasmus Sõnu parimal ringil kahe sekundiga. Kolmanda aja sõitis välja lätlane Karlis Neija.

Esimest võistlussõitu asus avaringil juhtima Rillo, talle järgnesid Sõna ja Neija. Rilo oli sõidu jooksul konkurentidest pidevalt natuke kiirem ning ta sai sisse üsna turvalise edumaa, mida ka sõitu lõpuni hoida õnnestus. Sõna ja Neija liikusid rajal koos. Lätlae surus seljatagant kõvasti, kuid Sõna suutis oma teist kohta kuni sõidu lõpuni ikkagi kaitsta.

Ka teist võistlussõitu asus stardi järel juhtima taas Rillo. Kahjuks ei pidanud seekord aga Rillo võistlusmasin valule vastu ja juba kolmandal ringil ja Karl Robin raja äärde. Sõidu liidriks tõusis seejärel Neija, teisele kohale Sõna ja kolmandale kohale Reinis Bicans (Läti). Esikolmikul tekkisid seejärel üksteisega ka üsna suured vahed sisse ja samas järjestuses tulidki sõitjad lõpuks finishisse.

Quad Open klassi etapivõit kuulus päeva lõpuks 45 punktiga Neijale, teise koha sai 44 punktiga Sõna ja kolmanda koha 38 punktiga Rillo.
Quad B klassis teenis esikoha 47 punktiga Mihkel Mürk, teise koha sai samade punktidega Kevin Raun ja kolmanda koha 38 punktiga Steven Eres.
Quad Veteranide klassi parim oli 50 punktiga Priit Järvloo, teiseks tuli 44 punktiga Olari Saarme ja kolmandaks 40 punktiga Rene Tarend.

Quad Juunioride klassis võitlesid esikoha eest Ruben Vestung ja Martin Kähr. Avasõidus oli Vestungi edu Kähri ees üsna turvaline, kuid teises sõidus andis Kähr kõvema lahingu ja Vestung pidi kõvasti pingutama, et esikoht taas võtta. Sellega sai ta siiski hakkama ja 50 punktiga kuulus talle päeva lõpuks esikoht. Kahe teise kohata tuli 44 punktiga kokkuvõttes teiseks Kähr. Kolmandana lõpetas mõlemad sõidud Oliver Toomis ja kolmas oli ta ka 40 punktiga etapi kokkuvõttes.

Quad 100 klassis jagasid sõiduvõidud enda vahel ära Läti ja Soome sõitjad. Avasõidus oli kiireim lätlane Roberts Valdmanis, talle järgnesid Brent Saul ja Pätrik Ilm. Teises sõidus oli parim soomlane Oskari Ruotsalainen, kuid kuna avasõit oli tal pooleli jäänud, siis päeva kokkuvõttes tuli leppida neljadana kohaga. Teise sõidu teisena lõpetanud Valdmanis oligi lõpuks etapi kokkuvõttes 47 punktiga esimene. Teise sõidu kolmandana lõpetanud Ilm tuli 40 punktiga kokkuvõttes teiseks. Samade punktidega oli kolmas Brent Saul.

ATV Laste klassis oli stardis koguni 16 sõitjat. Mõlemas sõidus oli parim Egert Sutt, kes teenis ka etapi kokkuvõttes 50 punktiga esikoha. Avasõidu lõpetas teisena Lars Landmann, kuid kuna teises sõidus jäi ta neljandaks, siis etapi kokkuvõttes tuli Landmann 40 punktiga kolmandaks. Kren Astok lõpetas avasõidu kolmandana, kuid lisas sellele teisest sõidust teise koha punktid ja nii kuulus talle 42 punktiga etapi kokkuvõttes teine koht. Väljaspool arvestust sõitsid ATV Laste klassis kaasa meie noorim külgkorvipaar Herman Varik (7 aastane) ja Travis Viires (11 aastane). Nende jaoks oli tegemist elu esimese võistlusega.

Naiste MX klassis oli stardis koguni 13 julget. Võistlema oli tulnud ka kiire lätlanna Patricija Berzina, kes sõitudes oligi ülekaalukalt parim. Mõlemas sõidus kuulus Berzinale edikoht ligi poole minutilise edumaaga. Järgnevatele kohtadele käis juba palju tihedam heitlus. Avasõidus mahtusid teine kuni neljas koht vaid mõne sekundi sisse. Esimese sõidu lõpetas teisena Rita-Liisa Mooses, kolmanda koha sai Elizaveta Lorents ja neljanda koha Martha Koort. Teises sõidus teenis teise koha aga Koort, kolmas oli Lorents ja neljas Mooses.

Etapi kokkuvõttes kuulus esikoht 50 punktiga Berzinale, teise koha sai 40 punktiga Koort ja kolmanda koha 40 punktiga Lorents. Samuti 40 punktiga kogunud Mooses pidi leppima neljanda kohaga.

Ka 50cc klassis läks esikoht Lätti. Võidu teenis 43 punktiga Ralfs Siks. Lätlane võitis avasõidu ja teises sõidus oli ta neljas. Teiseks tuli 42 punktiga Harri Oja, sõitudes oli Oja kolmas ja teine. Poodiumi kolmandale astmele tõusis 42 punktiga kogunud Noels Ballods-Nagradovs. Sõidud lõpetas Noels teisena ja kolmandana.

Eesti meistrivõistluste teine etapp sõidetakse 15-16. juunil Lange krossirajal.