Gordejev ja Niitsoo olid heas hoos Prantsusmaa MM-etapil

Külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste komas etapp toimus möödunud nädalavahetusel Prantsusmaal Plomioni krossirajal. Meie korvipaar Gert Gordejev ja Sten Niitsoo tegid seal tänavuse hooaja parima tulemuse saades etapi kokkuvõttes 9. koha.

Prantsusmaa MM-etapil oli kohale tulnud 42 korvipaari ja nende hulgas ka meie ainus MM-il osalev tiim Gert Gordejev ja Sten Niitsoo. Gordejev ja Niitsoo said kohe nädalavahetuse alguses Prantsusmaa rajaga üsna kiirelt sõbraks. Oma grupi kvalifikatsioonis sõitsid mehed 21 paari hulgas välja seitsmenda ringiaja. Ka kvalifikatsioonisõit ise õnnestus meestel sama hästi ja finishis oldi taas seitsmendana. Mis aga kõige tähtsam, esmakordselt sel hooajal oli võimalus põhisõitudes startida esireast.

Mõlemad võistlussõidud õnnestusid Gordejevil ja Niitsool samuti väga hästi. Esmakordselt sel hooajal õnnestus meestel mõlemad sõidud finishisse jõuda. Avasõidus tulid Gordejev ja Niitsoo finishisse kümnendana ja teises sõidus kaheteistkümnendana.

Etapi kokkuvõttes teenisid Gordejev ja Niitsoo 20 punkti ja see andis neile üheksanda koha. Etapivõit läks 47 punktiga prantslastele Killian ja Evan Prunierile, sõitudes olid nad teised ja esimesed. Koen Hermans ja Ben van den Bogaart (Holland) tulid samade punktidega teiseks, nemad olid sõitudes esimesed ja teised. Mõlemad sõidud kolmandana lõpetanud Marvin Vanluchene ja Glenn Janssens said 40 punktiga kolmanda koha. Seni sarja liidrid olnud lätlased Daniels ja Bruno Lielbardised teenisid etapilt neljada koha.

Meistrivõistluste uuteks liidriteks tõusid 136 punktiga Hermans ja van den Bogaart. Lielbardised on 131 punktiga teised ja Vanluchene ja Janssens 121 punktiga kolmandad. Gordejev ja Niitsoo tõusid 34 punktiga 15. kohale.

Järgmine etapp sõidetakse juba sellel nädalavahetusel Tsehhis Kramolinis.

Prantsusmaa GP tulemused