Eestlased teenis punktilisa Saksamaa motokrossi meistrivõistlustel

Foto: ADAC

Möödunud nädalavahetusel toimus Vellahnis Saksamaa motokrossi meistrivõistluste kolmas etapp. Kõigis kolmes kavas olnud masinaklassis olid võistlemas ka meie sõitjad. Kuigi väga säravaid sõite keegi ei teinud, siis punktilisa õnnestus enamikul meie sõitjatel teenida.

Kõige kiiremas MX Masters klassis oli meie poolt rajal ainsana Kaarel Tilk. Oma kvalifikatsioonigrupis sõitis Tilk välja 14. ringiaja ja sellega pääses ta otse põhisõitudesse. Parimat aega näidanud Max Naglile (Saksamaa) kaotas Kaarel parimal ringil 4,4 sekundiga.

Esimeses võistlussõidus tegi Tilk korraliku stardi, kuid avaringidega andis ta palju kohti ära ja pidi ikkagi seejärel tagantpoolt tulema. Sõidu jooksul parandas Kaarel pidevalt positsiooni ja finishisse jõudis ta 21. kohal. Punktikohast jäi teda lahutama lõpuks natuke üle 7 sekundi. Avasõidu võitis Nagl, teine oli Cornelius Toendel (Norra) ja kolmas Jordi Tixier (Prantsusmaa).

Teine võistlussõit Tilgal ebaõnnestus tehnilise rikke pärast. Juba teisest ringist alates pidi ta sõitma ilma tagapidurita. Ta võitles siiski lõpuni ja tuli finishisse 33. kohal. Sõiduvõidu teenis taas Nagl ja teine oli Toendel. Kolmanda koha võitles välja Tom Koch (Saksamaa).

Päeva viimane sõit õnnestus Tilgal kõige paremini. Esimese paari ringiga tegi ta kõvasti möödasõite ning tal õnnestus kolmandaks ringiks juba punktikohale tõusta. Ülejäänud sõidu võitleski Kaarel top 20 piiril, sõidu lõpp õnnestus meie mehel aga hästi ja ta tõusis lõpuks 17. kohale. Esikolmiku moodustasid taas Nagl, Toendel ja Koch.

Etapi kokkuvõttes tuli Tilk 4 punktiga 21. kohale. Etapivõidu teenis 75 punktiga Nagl, teine oli 66 punktiga Toendel ja kolmas 54 punktiga Tom Koch. Hooaja esimesed punktid teeninud TIlk läks sarja kokkuvõttes 29. kohale. Ülekaalukas liider on 216 punktiga Nagl, teisel kohal asub 167 punktiga Max Spies ja kolmandal kohal 151 punktiga Toendel.

MX2 klassis oli rajal juba rohkem eestlasi. Esimesest kvalifikatsioonigrupist võitlesid ennast põhisõitudesse Joosep Pärn ja Richard Paat. Pärn sõitis välja seitsmenda ringiaja ja Paat viieteistkümnenda. Teisest grupist tagas edasipääsu Sebastial Leok, kes oli kaheteistkümnes. Robin Kruuse jäi kahekümneviiendaks ja tal tuli minna Last Chance sõitu. Las Chance sõidu lõpetas Kruuse samuti 25. kohal ja tema jaoks oli etapp lõppenud.

Esimesest sõidust ei suutnud kahjuks keegi meie kolmikust punktidele tulla. Kõige lähemal oli sellele Sebastian Leok, kes lõpetas sõidu 21. kohal. Paat sai kirja 33. koha ja Pärn 36. koha. Avasõidu võitis Maxime Grau (Prantusmaa), teine oli Nico Greutmann (Šveits) ja kolmas Dave Kooiker (Holland).

Teises sõidus olid meie poisid juba paremas hoos. Parimana teenis Pärn 14. koha. Ka Leokil õnnestus punktikohal lõpetada, finishis oli ta kaheksateistkümnes. Paat lõpetas sõidu 25. kohal. Sõiduvõidu teenis Kooiker, teine oli Grau ja kolmas Rasmus Pedersen (Taani).

Kolmandas sõidus oli taas meie parim Pärn, kes jõudis finishisse 16. kohal. Leok tuli teist korda 21. kohale ja jäi jälle napilt punktidest ilma. Paat lõpetas sõidu 27. kohal. Esikoha teenis Greutmann, teine oli Kooiker ja kolmas Peter Köning (Saksamaa).

Etapilt 12 punkti teeninud Pärn tõusis kokkuvõttes 22. kohale. Kolm punkti juurde teeninud Leok asub üldkokkuvõttes 32. kohal. Klassi liider on 179 punktiga Kooiker.

125cc klassis oli meie poolt ainsana rajal Travis Leok. Kvalifikatsioonis sõitis Leok välja 11. ringiaja. Parimat aega näitas lätlane Tomass Saicans. Esimest võistlussõitu alustas Leok esikümne piirilt, kuid kohe sõidu alguses ta eksis ning langes neljateistkümnendaks. Mõned ringid hiljem eksis ta uuesti ja sellega oli punktikoha lootus kadunud. Leok tuli lõpuks finishisse 35. kohal. Esikoha teenis Maximilian Ernecker (Austria), teine oli Mick Kennedy (Holland) ja kolmas Dex Kooiker (Holland).

Teises sõidus oli Leok stardi järel punktikoha piiril. Ta hakkas kiirelt positsiooni parandana ja sõidu lõpuks õnnestus Travisel tõusta üheteistkümnendaks. Esikoha teenis taas Ernecker, teine oli Kooiker ja kolmas Aron Katona (Ungari). Kolmandas sõidus tegi Leok nädalavahetuse parima stardi ja avaringilt tuli ta tagasi seitsmendana. Kogu sõidu võitleski Leok selle eest, et esikümnes lõpetada. See tal ka õnnestus ja finishisse jõudis Travis üheksandana. Esikoha teenis Zoltan Ördög (Rumeenia), teine oli Ernecker ja kolmas Raivo Laicans (Läti).

Etapi kokkuvõttes tuli Leok 22 punktiga 12. kohale. Etapivõit läks 72 punktiga Erneckerile, teine oli 60 punktiga Kooiker ja kolmas 48 punktiga Laicans.

Järgmine etapp sõidetakse 22-2. juunil Bielsteini krossirajal ja seal on 125cc klassi asemel stardis 85cc klassi sõitjad.