Hanno Velt: “Olen professionaalsem kui kunagi varem!”

Hanno Velt motoringraja EMV I etapil 2023

9-kordne Superbike klassi Eesti meister Hanno Velt (Aprilia, Vihur Motosport) saab suvel 50-aastaseks ja ütleb, et tema tänavune hooaja ettevalmistus on olnud professionaalsem kui kunagi varem.

“Eelmise aasta esimesel etapil, kui kaotasin ja raske oli sõita, kaalusin 93 kilo. Nüüd olen terve talve personaaltreeneriga trenni teinud ja kaalun 81 kilo – olen peenike nagu kitsekeel,” naljatab Velt. Talvel, kui Vihur Motosport Valencias boksi üüris, käis Velt iga kuu Hispaanias Marko Rohtlaane juures sõiduoskusi lihvimas.

Lisaks personaaltreenerile on Velt hooaja ettevalmistusse kaasanud ka kaks data-spetsialisti Soomest. “Soovin teha teadlikku tööd ja mitte rajal aega raisata. Data-spetsid võrdlevad tsikli andmeid minu poolt antud tagasisidega ja teevad seadistuses korrektiivid. Tsikkel on võistluseks korralikult ette valmistatud,” selgitab Velt.

Esimesel etapil stardib Velt kõigile tuntud võistlusnumbri 11 all, kuid suvisel etapil pärast sünnipäeva plaanib ta oma Apriliale kleepida numbri 50. “Ja selja peale lasen teha kirja ‘I am not too old to win races’,” avaldab mees, kelle nimel lisaks muudele tiitlitele on ka Pirita–Kose–Kloostrimetsa tänavaraja absoluutne rajarekord.

“Tervitan kõiki, kes ringrajal võistlevad – tublid poisid! Jätkan ka ise selleks, et meie ringrada ikka elaks,” lisab Velt.

Balti ja Eesti motoringraja meistrivõistluste avaetapp toimub sel nädalavahetusel, 1.-2. juunil Porsche Ringil Pärnus. Superbike klassi kvalifikatsioon on pühapäeval kell 13:15 ja võidusõit algab kell 17:40.

Vaata täpsemat infot võistluse kohta siit: https://msport.ee/events/motoringraja-eesti-ja-balti-mv-i-etapp-2024/