Jaanikese krossirajal toimus ENKV 2. etapp

Laupäeval 1. juunil sõideti Valgas Jaanikese krossirajal Eesti Noorte Karikavõistluste teine etapp. Päev oli Valgas jagatud kahte gruppi, hommikul olid võistlustules pisemad ja päeva teises pooles suuremad tsiklid.

Esimesena tulid hommikul rajale Pitbike MX ja Pitbike MX Juunioride klasside sõitjad. Avasõidus teenis ülekaaluka esikoha Jesper Dubolazov, talle järgnesid Keiro Usin ja Henry Küper. Ka teises sõidus Dubolazovile vastast ei olnud ja ta teenis sõiduvõidu üle minutilise edumaaga Usina ees. Kolmandana lõpetas sõidu Oliver Kalle.

Etapi kokkuvõttes tuli Pitbime MX klassis esikohale 50 punktiga Dubolazov, teine oli 44 punktiga Usin ja kolmas 36 punktiga Kalle. Pitbike MX Juunioride arvestuses kogusid võrdselt 47 punkti Rasmus Konrad Bristol ja Renar Kuusk. Teise sõidu paremus andis esikoha Bristolile. Kolmandaks tuli 38 punktiga Kevon Maasing.

Kõige suurema osalejate arvuga klass oli hommikuses pooles 65cc ja 65cc Juunioride klass. Kvalifikatsioonis käis rajal 30 sõitjat. Esimeses sõidus käis esikoha peale võitlus eelkõige kahe sõitja vahel, nendeks olid Rasmus Näär ja Erki Raudnagel. Poisid püsisid rajal koos kogu sõidu vältel ning mitmel korral vahetasid nad omavahel ka liidrikohta. Lõpuks võttis napi esikoha Nääri ees Raudnagel. Kolmas oli lätlane Jekabs Gailis.

Teist sõitu asus juhtima Näär ja teda jälitama Raudnagel. Näär püsis esimesed ringid liidrikohal, kuid sõidu keskel tehtud apsakas langetas ta kolmandaks. Sõitu juhtima pääsenud Raudnagel oma liidrikoha enam käest ei andnud ning teenis esikoha ka teisest sõidust. Näär suutis lõpuks teiseks tõusta ja Gailis oli taas kolmas.

Kahe sõidu kokkuvõttes läks esikoht 50 punktiga Raudnaglale, teine oli 44 punktiga Näär ja kolmas 40 punktiga Gailis. 65 Juunioride klassi parim oli mõlemas sõidus Martin Põder, teise koha sai Martin-Markus Ansi ja kolmanda koha Ron Tiisler.

50cc klassis käis rajal 19 sõitjat. Avasõidus teenis ülekaaluka esikoha Rico Karu. Algusest lõpuni püsis teisel kohal Herman Tamme. Sõidu alguses kukkunud Simon Asi lõpetas sõidu kolmandana. Teises sõidus oli taas kiireim Karu, Asi lõpetas seekord teisena ja kolmandaks tuli Juss Joosep Abram.

Etapi kokkuvõttes läks esikoha 50 punktiga Karule, teise koha sai 42 punktiga Asi ja kolmanda koha 40 punktiga Tamme. 50cc Mini klassis teenis esikoha 47 punktiga Tairon Muttik, samade punktidega jäi teiseks Otto Hanso. Kolmandale kohale tuli 40 punktiga Markus Toomela. 50 PW klassi parim oli Rocco Abram.

Pitbike Semi klassi mõlemad võistlussõidud võitis Rait Sõmer ja talle kuulus 50 punktiga ka esikoht etapi kokkuvõttes. Avasõidu lõpetas teisena Kristel Raba ja kolmandana Kaimo Maasing. Teises sõidus oli järjekord vastupidine ja see andis etapi kokkuvõttes 42 punktiga teise koha Maasingule. Samade punktidega jäi kolmandaks Raba. Semi Juunioride arvestuses oli parim 47 punktiga Samuel Sarv, teise koha sai 47 punktiga Aleksander Hüva ja kolmanda koha 38 punktiga Ristjan Kütt.

Päeva teine osa jäi Jaanikeses kahjuks poolikuks tugeva vihmasaju tõttu. Pärast esimest sõiduvooru tuli tugev vihmasadu ja teised sõidud jäeti ära.

85cc klassi võistlussõidus oli parim Robin Robert Mooses, kes stardi järel esikoha sisse võttis ja seda kuni sõidu lõpuni enda käes hoidis. Pikka aega hoidis teist kohta enda käes Leslie Puller, kuid tal tuli lõpuks leppida viienda kohaga. Teiseks tõusis Karl Teesalu ja kolmandaks Enri Lustus.

Naisi oli Valgas võistlemas seitse. Ainsas võistlussõidus pidasid kõva lahingu maha esikohale Rita Liisa Mooses ja Martha Koort. Mooses juhtis sõitu pikka aega, kuid kaks ringi enne sõidu lõppu möödus temast Koort, kes lõpuks ka esimesena sõidu lõpetas. Mooses tuli finishisse teisena ja Elisabeth-Mary Vainrauh kolmandana.

ATV Laste klassi sõidus oli parim Kren Astok, teise koha teenis Lars Landmann ja kolmanda koha Trevor Parmo. Juunioride klassi parim oli Rocco Kübarsepp, teise koha sai Marko Ronis ja kolmanda koha Arti Luts. ATV Hiinakate kiireim oli Tarvi Tiidussalu, teise koha sai David Tammistu ja kolmanda koha Henri Pajur.

MX Open klassis võttis sõiduvõidu Mark Peterson, teine oli Aleksei Vinogradov. Hobi klassi parim oli Karl Linke, teise koha sai Ain Klettenberg ja kolmanda koha Kevin Järvpõld.

ENKV kolmas etapp sõidetakse 14. juulil Äksi krossirajal.