Gordejev ja Niitsoo lähevad MM-l üha paremasse hoogu

Külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste sari jätkus eelmisel nädalavahetusel Tsehhis Kramolini krossirajal. Ilma tõttu tuli küll laupäevane kvalifikatsioonipäev ära jätta, kuid pühapäevane võistluspäev õnnestus ära pidida. Meie esipaari Gert Gordejev ja Sten Niitsoo tegid hooaja parimad sõidud ja said etapi kokkuvõttes kaheksanda koha.

Suure vihmasaju tõttu tuli hooaja neljanda etapi laupäevane võistluspäev ära jätta. Kvalifikatsioon peeti lühendatud kujul pühapäeva hommikul. Oma grupi ajasõit õnnestus Gordejevil ja Niitsool suurepäraselt. Nad sõitsid välja neljanda ringiaja ning see andis neile kaheksanda stardikoha valiku.

Avasõidus tegid Gordejev ja Niitsoo väga hea stardi ja nad võtsid sisse seitsmenda koha. Tugevas vihmasajus alanud sõidus suutsid Gordejev ja Niitsoo suuri vigu vältida ning nad püsisid kogu sõidu esikümnes ja jõudsid finishisse kaheksandana. Kindla esikoha teenisid Tim Prümmer ja Rudolphe Lebreton (Saksamaa/Prantsusmaa), teiseks tulid Davy Sanders ja Jarno Steegmans (Belgia) ning kolmandaks Marvin Vanluchene ja Glenn Janssens (Belgia).

Teise sõidu start kahjuks meie meestel ebaõnnestus ja avaringil olid Gordejev ja Niitsoo 15. koha piirimail. Sõidu jookusl suutsid mehed oma positsiooni aga tunduvalt parandanda ja finishisse jõuti üheteistkümnendana. Esikümnekoht jäi seekord 7 sekundi kaugusele. Sõiduvõidu teenisid Vanluchene ja Janssens, teise koha said lätlased Daniels ja Bruno Lielbardised. Kolmandana tulid finishisse Prümmer ja Lebreton.

Etapi kokkuvõttes teenisid Gordejev ja Niitsoo 23 punkti ja see andis neile kaheksanda koha, mis on nende senise hooaja parimaks tulemuseks. Etapivõit läks 45 punktiga Vanluchene ja Janssensile, teiseks jäid samade punktidega Prümmer ja Lebreton. 38 punktiga tulid kolmandale kohale Lielbardised. Sarja kokkuvõttes parandasid Gordejev ja Niitsoo samuti positsiooni, nad asuvad nüüd 57 punktiga 14. kohal. Liidrikohal on 169 punktiga endiselt Liebardised, kuid vaid 3 punkti kaugusel on neist Vanluchene ja Janssens.

Viies etapp sõidetakse 15-16. juunil Poolas Gdanskis.

Tsehhi GP tulemused

Üldseis