Joosep Pärnal jäi Saksamaal punktiarve EMX250 klassis avamata

Nädalavahetusel toimus Saksamaal Teutschenthali krossirajal motokrossi maailmameistrivõistluste kaheksas etapp. Samuti oli seal kavas EMX250 euroopa meistrivõistluste viies etapp. Meie ainus võistleja Saksamaal oli Joosep Pärn, kes EMX250 klassis tuli 31. kohale.

EMX250 klassis oli Saksamaale kohale tulnud 41 võistlejat, seega edasipääs 40 parima sekka oli Pärnal üsna kindel. Vabatreeningul näitaski Pärn 25. ringiaega. Ajasõit õnnestus meie mehel veelgi paremini. Oma parimal ringil õnnestus Joosepil kirja saada kahekümneesimene ringiaeg.

Kahjuks ajasõidu ilus tulemus jäigi Pärnal nädalavahetuse parimaks hetkeks. Esimese võistlussõidu start tal kõige paremini välja ei tulnud ja juba teise ringi järel jäi tal sõit üldse pooleli. Avasõidus teenis esikoha Valerio Lata (Itaalia), teine oli Maxime Grau (Prantsusmaa) ja kolmanda koha Karlis Alberts Reisulis (Läti).

Teise sõidu algus oli Pärn hea ja ta oli avaringil punktikoha piiril. Esimeste ringidega andis ta aga mitu kohta ära ja langes 29-ks. Suurt tõusu tal sealt teha enam ei õnnestunud ja Pärn lõpetas sõidu 28. kohal. Esikoha teenis Mathis Valin (Prantusmaa), teine oli Gavin Towers (USA) ja kolmas Cas Valk (Holland).

Etapi kokkuvõttes jäi Pärnal punktiarve avamata ja ta sai kirja 31. koha. Etapivõit läks 41 punktiga Valinile, teine oli 40 punktiga Grau ja kolmas 38 punktiga Valk. Sarja kokkuvõttes on esikohal 212 punktiga Valin, teine on 186 punktiga Valk ja kolmas 182 punktiga Lata.

MXGP klassis võitis mõlemad võistlussõidud valitsev maailmameister Jorge Prado (Hispaania) ja talle kuulus 50 punktiga ka etapivõit. Avasõidu lõpetas Prado järel teisena Jeffrey Herlings (Holland) ja kolmanda Tim Gajser (Sloveenia). Teises sõidus vahetasid mehed omavahel kohad ja nii läks 42 punktiga teine koht kokkuvõttes Gajserile ja kolmas koht Herlingsile. Üldarvetuses tõusis uuesti liidriks Prado, kelle edu Gajseri ees on 2 punkti. Kolmandal kohal olev Herlings kaotab liidrile 66 punktiga.

MX2 klassis jätkab võidulainel Lucas Coenen (Belgia), ta võitis mõlemad võistlussõidud ja teenis 50 punktiga etapivõidu. Mõlemad sõidud lõpetas teisena sarja üldliider Kay de Wolf (Holland) ja teine oli ta ka 44 punktiga etapi kokkuvõttes. Kodupubliku rõõmuks oli mõlemas sõidus kolmas Simon Laengenfelder (Saksamaa). Etapi kokkuvõttes oli Laengenfelder (40 punkti) samuti kolmas. Kokkuvõttes on liider 396 punktiga de Wolf, teine on 337 punktiga Lucas Coenen ja kolmas 333 punktiga Laengenfelder.

Järgmine etapp sõidetakse juba sellel nädalavahetusel Lätis Kegumsi krossirajal. Lisaks põhiklassidele on startimas seal EMX250 ja EMX125 klassid.