EMF arutas traagilist ringrajaõnnetust

Selle nädala teisipäeval, 4. juuni õhtul arutas Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni ringrajakomisjon eelmisel laupäeval, 1. juunil Audru ringrajal motoringraja treeningpäeval toimunud traagilist õnnetust.
Lisaks ringrajakomisjoni liikmetele osalesid arutelul ka EMF-i nõukogu esimees Raul Koov, EMF-i spordidirektor Tõnu Seil, EMF-i peasekretär Martin Arumäe ning Audru ringrada opereeriva ettevõtte Rada OÜ juhataja Andres Hall.
Koosolekul analüüsiti olemasolevat infot õnnetusest ja jõuti järeldusele, et antud õnnetusjuhtumi puhul on tegemist mitme halva asjaolu kokkulangemisega. Sõitja sõitis teadmata põhjustel rajalt välja ja sattus alale, mis ei ole tavapärane väljasõiduala ja põrkas seetõttu kokku seal olnud takistusega.
Kuigi mõned sõitjad on varasemalt osutanud, et väljasõidu alad võiksid olla asfalteeritud või kaetud kruusaga, ei paikne antud õnnetuskoht sellises kohas.
Raja operaator on juba alustanud ümberehitustöödega, et ilmnenud ohtlik koht likvideerida, samuti inspekteerib ringrajakomisjon järgmise paari nädala jooksul Audru ringrada ning teeb vajadusel omapoolsed ettepanekud täiendavateks muudatusteks.
EMF tunnustab panust, mida Audru ringraja operaator on raja ohutuse tagamiseks ja raja personali koolitamiseks läbi aastate teinud. EMF ja ringrada teevad ka edaspidi igakülgset koostööd, et tingimusi mootorrattasportlaste jaoks veelgi parandada. Audru ringrada on kõige suuremate väljasõidualadega ja kõige turvalisem ringrada Baltikumis ning ka üks teiste lähiriikide ohutumaid radu.
“Mootorrattaspordiga käib teatud risk alati kaasas ja sellega tuleb arvestada,” ütles EMF-i peasekretär Martin Arumäe. “Meil on juhtunud traagilisest sündmusest ääretult kahju ning teeme koostöös sportlaste, korraldajate ja radade operaatoritega omalt poolt kõik võimaliku, et tagada oma sündmustel ohutus. Intsidente täielikult välistada pole kahjuks võimalik.”
Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon avaldab hukkunud Läti võidusõitja lähedastele sügavat kaastunnet.
Kontaktisik: Raul Koov, EMF-i nõukogu esimees, 513 7561, info@msport.ee