Kokkuvõte EHKK karikasarja 3.etapist Türil, Kihli Motokeskuses

Läinud laupäev tõi kokku hulga võistlejaid ja massilise publiku Türile, Kihli Motokeskusesse kus toimus EHKK karikavõistluste kolmas etapp käesoleval hooajal. Ilm pakkus mõnusat vaheldust varem kestnud leitsakule ning soosis rajaolusid, mille loomesse rajahaldajad ohtralt tööd olid panustanud.

Päeva avalöök, Dynami:t Energy MX Zero klassi esiotsa jagasid omavahel Marti Tuulik ja Denis Ganzen. Teise sõiduvooru lõpuks võttis poodiumi kõrgeima astme Tuulik. Teine Denis Ganzen ja kolmandaks tõusis viimase sõidu parema tulemusega Tauri Tupits. Peale kolme etappi juhib MX Zero arvestust Rovan Jazõkova

Päeva arvestuste rohkeim ühisstart möödus Janek ja Jenss Lootuse vedamisel. Kui esimeses stardis oli kolmas Margus Karro siis teises sõidus võttis kolmanda positsiooni Elisabeth Mary Vainrauh. Etapi paremusjärjetuses EVO klassi võitja Janek Lootus, edestades Jenss Lootust ja Margus Karrot. Naiste arvestuse parim Vainrauh, teine Avely Villand ja kolmas Celiin Jõesaar. Retro klassis võidutses legendaarne Aadu Sikk, edestades vastavalt Jüri Kummerit ja Enno Kartust. MX60 esikoht läks Toivo Ilvesele, teine Pertti Salonen ja kolmas Madis Pool.

Defton Transport 85A/B võistlussõitude parimad oli sel korral vastavalt 85A esikoht Karl Teesalu, teine Jakob Burmann ja kolmas Marten Aus. 85B parim Kris Kevin Küttim, teine Kavin Marcus Kruusandi ja kolmas Karl Ilves.

Jakdisain MX X klass ehk tasemelt veidi kiirem kui Zero, tõi rajale ühe suurima osalejate arvu ja siin oli esikoha küsijaid juba hulgi. Kui esimeses sõidus võttis finishijoone eseimesena Lauri Tusis, siis teises sõidus Aksel Porroson. Ka etapi esikoht kuulus Porrosonile, Tusise ees ja kolmandaks tõusis kige stabiilsemalt sõitnud Ralf Puusepp. Hooaja punktiarvesust juhb MX X klassis peale Türi etappi Aksel Porroson, Rico Sildniku ja Kaupo Pakkase ees.

Addinol MX40/MX50 ehk veteranide stardis näitasid parimat minekut Dmitri Vinogradov, Asko Lihtsa, Jaanus Koval ja Erki Privoi. Päeva kokkuvõttes läks MX40 arvestuse esikoht Lihtsale, Vinogradovi ja Kovali ees. Arvestuses MX50 oli võitmatu Erki Privoi, edestades Aivo Rabbi ja Artur Krõlovi. Hooaja läbilõikes juhivad Lihtsa ja Privoi ka oma klassidarvestuse punktitabelit.

Arctic Sport MX25/15 vastavalt üle 25 aastased harrastajad ja 15-25aastased harrastajad, tuiskasid rajale Hugo Sireli vedamisel. Tugeva lahingu andsid Ragnar Laak ja Marcos Odar, lõpetades ka antud järjestuses. Teise sõiduvõidu noppis aga Mati Nuut, Sireli ees. Etapi kokkuvõttes MX15 arvestuse võitja Hugo Sirel, teine Marten Tint ja kolmas Kristjan Kalvar Kull. MX25kiireima grupi esikohal Marcos Odar, teine Ragnar Laak ja kolmas Mati Nuut. MX25B grupi esikohale tõusis Kevin Kill, teine Brenden Roots ja kolmas Arti Halling.

Jäägri Villa MX Pro/Jun klassi ühisstart ehk publiku „päevakomm“ läks käima Meico Vettiku ja Hardi Roosiroru vedamisel. Nende seljataga Indrek Mägi, Kaarel Tilk ja Romeo Pikand. Roosiorg hingas terve sõidu Vettiku kuklasse, kuid Vettiku närv pidas kodurajal hästi ja finishis oli ta 1,8 sekundit enne Roosiorgu. Teises stardis näitas tugevat algust Erki Kahro, kuid peatselt Vettikule „teed“ pidi andma. Roosiorg oli aga seitsmendal kohal ja alustas raevukat tõusu ettepoole, tehes ka kiireima ringi oma nimele. Loetud ringid enne sõidu lõppu jõudiski Hardi taas Vettiku seljataha aga ka sel korral jäi 1,2 sekundit finishijoonel puudu. Jäägri Villa MX Pro esikoht Meico Vettikule, teine Hardi roosiorg ja kolmas Indrek Mägi. MX Jun ehk juunioride arvestuse parim Romeo Pikand, teine Mikk Martin lõhmus ja kolmas Tristen Mardo.

EHKK karikasarja liidriks hooaja punktitabelis tõusis Meico Vettik, Gert Krestinovi ja Kairo Katkosilti ees. MX Jun klass sai samuti uue liidri Romeo Pikandi näol, teisel kohale tõusis Tristan Uiga ja kolmas Markuss Kokins.

Fotol: Meico Vettik

Poodiumi Fotol: tagumine rida vasakult Hardi Roosiorg, Meico Vettik, Indrek Mägi, esimene rida vasakult Kaarel Tilk, Romeo Pikand