Kevin Saar tuli Ameerikas haiguse kiuste kuuendale kohale

Ameerika AMA ATV motokrossi sari jätkus pärast kolme nädalast pausi kuulsal Budds Creeki krossirajal. Vahepealse pausi ajal haigeks jäänud Kevin Saar tegi vaatamata kehvale enesetundele tugevad sõidud ja teenis Pro klassis etapi kokkuvõttes kuuenda koha.

Kolme nädalase pausi ajal puukborrelioosi saanud Saar tuli vaatamata raskele haigusele siiski hooaja kuuendal etapil Budds Creekis rajale. Ajasõidus sai ta kirja väga korraliku seitsmenda koha ja korralik stardikoht oli võistlusteks sellega olemas.

Esimeses võistlussõidus tegi Saar oma Ameerika karjääri parima stardi ja ta võttis sisse teise koha. Kevin pingutas sõidus nii palju kui keha lubas, et ikkagi finishisse jõuda ja see tal ka õnnestus. Finishilipu alt läks meie mees läbi kuuendana. Keegi pole suutnud troonilt lükata valitsevat meistrit Joel Hetrickut ja ka Budds Creekis jätkas ta valitsemist. Avasõidus järgnesid Hetrickule Brandon Hoag ja Max Lindquist.

Teises sõidus Saarel start ei õnnestunud ja tal tuli sõitu alustada 11. kohalt. Sõidu jooksul suutis Kevin teha mitmeid möödasõite ning finishisse jõudis ta seitsmendana. Esikoha teenis taas Hetrick, teiseks tuli Bryce Ford ja kolmandaks Hoag.


Kevin Saar

Etapi kokkuvõttes teenis Saar kuuenda koha. Etapivõit läks Hetrickule, teine oli Hoag ja kolmas Lindquist. Sarja kokkuvõttes on Saar 140 punktiga kuuendal kohal. VIiendast kohast lahutab teda vaid seitse punkti. Liidrikohal on 275 punktiga Hetrick, teine on 234 punktiga Ford ja kolmas 210 punktiga Hoag.

Kevin Saar: “Pärast eelmist etappi oli 3-nädalane paus. Plaan oli nädal puhata, et siis alustada uuesti treeningutega ja värskena minna hooaja teisele poolele vastu, aga kahjuks läks kõik risti vastupidi. Pärast “puhkenädalat” tundsin end veelgi rohkem kurnatuna ja tundsin, et midagi on valesti. Otsustasin teha mitmed vereanalüüsid ja selgus, et olin saanud puukborrelioosi. Hea oli kehva enesetunde põhjusele jälile saada, aga olek oli väga halb. Alustasin raviga, aga kahjuks ei läinud võistlusteks paremaks.

Kvalifikatsioonides pidin aeg-ajalt käima boksis hinge tõmbamas, sain kirja kiiruselt 7. aja. Olin sellega rahul, aga teadsin, et sõidud tulevad väga rasked.

Sõitudes oli plaan kohe algusest end natukene tagasi hoida, et suudaksin üldse lõpuni sõita. Esimeses sõidus tegin oma Pro karjääri parima stardi ja olin kurvis teine. Tegin, nagu plaanis ja lõpetasin sõidu 6. kohal. Teises sõidus sain kehvema stardi ning pidin end ette poole võitlema, finishis 7. koht. Etapi kokkuvõttes andis see 6. koha punktid.

Ma ei olnud kindel, kas suudan Pro-Am kaasa sõita, aga järgmisel hommikul otsustasin ikkagi minna. Kvalifikatsioonis sain kirja teise ringiaja. Sõitudes olin 5-3 ja etapi kokkuvõttes 4. koht.

See oli kindlasti üks raskemaid võistluseid, mis mul olnud on. Arvestades asjaolusid, siis sai parim võimalik välja võideldud. Ma ei ole kunagi nii kurnatuna võistelnud – energiatase oli olematu ning jaksu võidelda ei olnud. Enesetunne masinal oli sellegipoolest üllatavalt hea ning kiirus olemas, aga kahjuks kauaks seda ei jätkunud.

Järgmine etapp 22.-23. juunil Sunset Ridge rajal. Loodetavasti saan tervise kontrolli alla ja olen selleks etapiks rohkem valmis!”