Roosiorg ja Michelis võitsid motokrossi EMV etapi Langel

Motokrossi Eesti meistrivõistluste teine etapp toimub sellel nädalavahetusel Tartu lähistel Lange Motokeskuses. Täna olid Lange rajal võistlustules soolotsiklid. Kõige tugevamas MX Open klassis teenis esikoha kodurajal sõitnud Hardi Roosiorg. MX2 masinaklassis tuli esikohale vaatamata mitmele kukkumisele Martin Michelis.

Lange etapp on alati tuntud suurepärase korralduse poolest ja erandiks polnud ka see aasta. Meeskond oli ette valmistanud suurepärase raja ning pealtvaatajad said nautida väga põnevaid sõite, mis tihti said lahenduse alles viimasel ringil.

MX Open klassis jäi etapilt eemale sarjas teist kohta hoidnud Andero Lusbo, kes vigastas ennast nädal tagasi Lätis toimunud MM-etapil. Kõik teised meie kiiremad sõitjad olid Langel kohal. Esimest võistlussõitu asus juhtima avaetapi võitnud Meico Vettik. Talle järgnesid Tanel Leok, Hardi Roosiorg ja Indrek Mägi. Leok oli sõidu alguses väga hea ja ta pani Vettiku koheselt surve alla ning kolmandal ringil õnnestuski Tanelil liidrikohale tõusta. Natuke aega hiljem suutis ka Roosiorg Vettikust mööduda. Leok sai sõidu teises pooles juba üsna turvalise edumaa järgmiste ees sisse, kuid Roosiorg tegi väga tugeva sõidu lõpu ja ta suutis Leoki kinni püüda. Eelviimasel ringil suutis Hardi ka möödasõidu teha ning võttis lõpuks magusa esikoha. Leok lõpetas sõidu teisena ja Vettik kolmandana.

Teises sõidus tegi super stardi avasõidu neljas mees Gert Krestinov. Tema järel võtsid kohad sisse Roosiorg ja Vettik. Leoki start aga ebaõnnestus ja tal tuli grupi keskelt hakata tulema. Kaks esimest hakkasid mõne ringi järel järgmistel natuke eest ära vajama ja sõidu teises pooles oli selge, et esikoha eest võitlevad Krestinov ja Roosiorg. Roosiorg oli kogu sõidu jooksul Krestinovi seljataga, kuid ühtegi väga head möödumisvõimalust tal ei tekkinud. Kahel viimasel ringil Hardi veel üritas, kuid Krestinov oli kindlus ise ja võttis lõpuks ikkagi Roosioru ees esikoha. Sõidu jooksul tõusis Vettiku järele neljandale kohale Leok. Tanel püüdis mõned ringid enne sõidu lõppu kinni ka Vettiku, kuid mõned eksimused rajal ei lubanud tal möödasõitu ikkagi teha. Vettik lõpetas sõidu kolmandana ja Leok neljandana.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 47 punktiga Roosiorg, teiseks tuli 45 punktiga Krestinov ja kolmandaks 40 punktiga Vettik. Samuti 40 punkti teeninud Leok pidi leppima neljanda kohaga. Kahe etapi järel on endiselt liidrikohal Vettik, kellel on koos nüüd 87 punkti. Teisel kohal on 76 punktiga Leok ja kolmandal kohal 73 punktiga Roosiorg.

MX2 klassis oli rajal kogu meie paremik ning samuti kõik kiiremad lätlased. Juba ajasõidus andis teistele kõva sõnumi Martin Michelis, kes teisi üle sekundi edestas. Järgmised kaks aega kuulusid lätlastele Markuss Kokinsile ja Mairis Pumpursile.

Esimeses võistlussõidus tegi parima stardi Jan Jakobson, kuid juba avaringi lõpuks oli liidrikohal Kokins. Hea stardi tegi ka Michelis, kes võttis sisse kolmanda koha. Mõne ringi jooksul möödus Mihcelis nii Jakobsonist kui ka Kokinsist ning ta asus sõitu juhtima. Michelis oli rajal selgelt kõige kiirem ja ta suutis kiirelt ka järgnevate ees edumaa sisse sõita. Motokrossis aga midagi kindlat pole, Michelis kukkus sõidu keskel ja langes Kokinsi järele teiseks. Taas alustas ta marulist tagaajamist ja publiku kaasaelamise saatel suutiski Martin lätlase kinni püüda. Koheselt suutis ta ka Kokinsist mööduda ja teenis lõpuks ikkagi esikoha. Kokins tuli finishisse teisena ja tugeva lõpu teinud Pumpurs kolmandana. Pikka aega kolmandat kohta hoidnud Jakobson tuli finishisse lõpuks neljandana.


Martin Michelis tegi endale kukkumistega väga raske tööpäeva, esikoht õnnestus siiski välja võidelda

Teises MX2 klassi sõidus tegi parima stardi Pumpurs, talle järgnesid Jakobson ja Michelis. Kohe avaringi lõpus üritas Michelis teiseks tõusta, kuid ta tegi kurvis eksimuse ja kukkus ning langes kuuendale kohale. Hetk hiljem suutis teiseks tõusta Pumpurs ja lätlased hakkasid kahekesi teistega kohe vahet suurendama. Pärast kukkumist suutis Michelis kohe hoo üle võtta ja hakkas vaikselt ettepoole rühkima. Viie ringi järel tõusis Martin juba kolmandaks, kuid lätlased olid selleks ajaks juba üsna korraliku edumaa saanud. Michelis tegi rajal aga pidevalt kiiremaid ringe ning vaikselt hakkas lätlaste selge lähemale tulema. Sõidu teises pooles püüdiski Michelis liidrid kinni. Ta suutis Kokinsist mööduda ja üritas sama ka Pumpursiga, kuid see ei õnnestunud. Pumpurs võttis vaid 0,3 sekundilise edumaaga lõpuks esikoha Michelise ees, kolmandana tuli finishisse Kokins.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 47 punktiga Michelis, teise koha sai 45 punktiga Pumpurs ja kolmanda koha 42 punktiga Kokins. Neljas oli 33 punktiga Jakobson ja viies 32 punktiga Richard Paat. Kahe etapi järel on klassi liider 97 punktiga Michelis, teisel kohal asub 82 punktiga Kokins ja kolmandal kohal 75 punktiga Jakobson.

125cc klassis käis esikolmiku kohtade eest võitlus eelkõige nelja sõitja vahel. Travis Leok ja Enriko Peilman üritasid vastu hakata kahele kiirele lätlasele Jekabs Kubulinsile ja Raivo Laicansile. Avasõidus võtsidki kaks esimest positsiooni enda kätte Laicans ja Kubulins. Kolmas oli Leok ja neljas Peilman. Sõidu keskel suutis Kubulins ja Leok Laicansist mööduda ning esikoht jäi nende otsustada. Kubulins oli kindel ja võttis esikoha, Leok lõpetas teisena ja ilusa sõidu teinud Peilman kolmandana.


Travis Leok 125cc klass teine

Teises sõidus tegi kõige parema alguse Leok, kes pääses Kubulinsi ja Laicansi ees hästi liikuma. Sõidu keskel sai Leok juba üsna korraliku edu sisse, kuid sõidu teises pooles hakkas Kubulins järgi tulema ja lõpuks sai ta Leokist ka mööda ning teenis taas esikoha. Kolmandana lõpetas sõidu Laicans ja neljandana Peilman.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Kubulins, teise koha sai 44 punktiga Leok ja kolmanda koha 38 punktiga Peilman. Neljas oli 36 punktiga Laicans ning viies 34 punktiga Kaspar Uibu. Sarja kokkuvõttes on 94 punktiga liidrikoha Travis Leok, teine on 84 punktiga Kubulins ja kolmas 78 punktiga Laicans.

85cc klassis on tänasel etapil “mees teiselt planeedilt” Lucas Leok. Juba ajasõidus oli Leoki edumaa lätlasest suurima konkurendi Jekabs Hudolejsi ees üle 2 sekundi. Avasõidus oli stardikurvis parim Martins Cirulis, kuid mõni hetk hiljem võttis liidrikoha enda kätte Leok. Iga ringiga liikus ta silmnähtravalt konkurentidel eest ära ja võttis lõpuks kindla esikoha. Hea sõiduga tõusis teiseks Aston Allas ja kolmandana lõpetas sõidu Martins Cirulis.


85cc klassi sõidu algus

Teises sõidus ei lubanud Leok ka stardikurvis kedagi endast ette. Mõne ringi järel tõusis Lucase järele teiseks Hudolejs, kuid täna ei olnud tema päev ja sarnaselt avasõidule lätlane kukkus ja langes poodiumilt välja. Leok võttis taas suure edumaaga esikoha, Allas teenis taas teise koha ja Cirulis kolmanda koha. Esikolmiku kohad olid üsna paigas juba mitu ringi enne sõidu lõppu.

Etapi kokkuvõttes teenis 50 punktiga esikoha Lucas Leok, teise koha sai 44 punktiga Aston Allas ja kolmanda koha 40 punktiga Martins Cirulis. Neljas oli 34 punktiga Marten Raud ja viies 31 punktiga Gregor Lootus. Kahe etapi järel on maksimaalse 100 punktiga esikohal Leok, teine on 86 punktiga Allas ja kolmas 63 punktiga Raud.

Tänase päeva kõige nooremad olid rajal 65cc klassi sõitjad. Avasõitu asus stardi järel juhtima Rasmus Näär, talle järgnesid lätlane Jekabs Gailis ja Aston Kõiv. Kõiv kukkus kohe sõidu alguses ja langes esikolmiku konkurentsist välja. Näär oli rajal ülimalt kindel ja kiire ning ta võttis lõpuks suure edumaaga esikoha. Hea sõiduga tõusis teiseks Erki Raudnagel ja kolmas oli lõpuks Gailis.


Rasmus Näär järjekordse võidu suunas liikumas

65cc klassi teises sõidus hakkas juhtuma juba soojendusringil. Ühel hüppel kukkus nii õnnetult Gailis, et tal polnudki võimalik starti minna. Võistlussõit ise kulges taas Nääri juhtimisel. Ring ringi haaval sõitis ta järgnevatel eest ära ja võttis taas väga kindla esikoha. Teisena tuli finishisse Raudnagel ja kolmandana Aston Kõiv.

Etapi kokkuvõttes kuulus esikoht 50 punktiga Näärile, teise koha sai 44 punktiga Raudnagel ja kolmanda koha 36 punktiga Kõiv. Pärast kahte etappi on liidrikoha 100 punktiga Näär, teisel kohal on 88 punktiga Raudnagel ja kolmandal kohal 72 punktiga Kristofer Valk.


Üle mitme aasta rajal olnud Juss Laansoo valitses veteranide masinaklassi

Veteranide masinaklassis sai üle mitme aasta stardis näha meie kunagist tippsõitjat Juss Laansood. Laansoo tase ja sõidukiirus pole aastatega kuhugi kadunud ja ta võitis mängeldes mõlemad võistlussõidud. Mõlemas sõidus võttis sama kindlad teised kohad eelmise hooaja meister Dmitri Vinogradov. Kolmandaks võitles ennast mõlemas sõidus Jaanus Koval.

Etapi kokkuvõttes oligi 50 punktiga parim Laansoo, teise koha sai 44 punktiga Vinogradov ja kolmanda koha 40 punktiga Koval. Kahe etapi järel on liider 91 punktiga Vinogradov, teisel kohal asub 87 punktiga Koval ja kolmandal kohal 70 punktiga soomlane Matti Korkeamäki. 50+ arvestuses oli Langel parim Erki Privoi, teise koha sai lätlane Janis Mironovs ja kolmanda koha Urmas Heliste.

Pühapäeval tulevad Langel starti korvid ja quadid ning samuti naiste klass.