Gordejev ja Niitsoo jätkasid MM-sarjas edukalt

Külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste viies etapp sõideti möödunud nädalavahetusel Poolas Gdanskis. Meie ainsale MM-sarjas kaasa löövale korvipaarile Gert Gordejevile ja Sten Niitsoole oli Poola etapp “koduvõistluseks”, kuna see on kalendris sel hooajal Eestile kõige lähemal toimuv GP. Võistlus õnnestus meie meestel hästi ja taas suudeti lõpetada esikümnes, sel korral oldi üheksandad.

Ajasõidus B gruppi kuulunud Gordejev ja Niitsoo sõitsid välja seitsmenda ringiaja. Kvalifikatsioonisõit ei õnnestunud just kõige paremini ja mehed jäid kümne tiimi hulgas kaheksandale kohale. Halb oli see sellepärast, et põhisõitudesse tuli startida teisest reast.

Kuna pühapäeval üks korvipaar starti ei tulnud, siis pääsesid Gordejev ja Niitsoo ise esimesse ritta, mis aitas kõvasti kaasa heale tulemusele. Esimeses võistlussõidus jäid Gordejev ja Niitsoo kahjuks stardikurvis tekkinud ummikusse ning sõitu tuli neil alustada praktiliselt viimaselt kohalt. Rajal liikusid mehed väga hästi ning pidevalt suutsid nad positsiooni parandada ja finishis olid Gordejev ja Niitsoo üheteistkümnendana. Üsna kindla edumaaga teenisid etapivõidu lätlased Daniels ja Bruno Lielbardis, teise koha said Marvin Vanluchene ja Glenn Janssens (Belgia) ning kolmanda koha Benjamin Weiss ja Patrick Schneider (Austria).

Teises sõidus õnnestus meie meestel suurepärane start teha ning nad võtsid sisse viienda koha. Seal püsisid nad pikka aega, kuid sõidu lõpus anti mõned kohad ikkagi ära ja finishisse jõudsid Gordejev ja Niitsoo kaheksandana. Võitsid taas Lielbardised, teise koha said Koen Hermans ja Ben van den Bogaart (Hlland) ning kolmanda koha Brett Wilkinson ja Joe Millard (Suurbritannia).

Etapi kokkvõttes tulid Gordejev ja Niitsoo 23 punktiga üheksandale kohale. Esikoha teenisid 50 punktiga Lielbardised, teised olid 38 punktiga Hermans ja van den Bogaart ning kolmandad 36 punktiga Vanluchene ja Janssens. Pärast viit etappi on Gordejev ja Niitsoo 80 punktiga 13. kohal. Liidrikohal jätkavad 224 punktiga Lielbardised, teised on 206 punktiga Vanluchene ja Janssens ning kolmandad 184 punktiga Killian ja Evan Prunier (Prantsusmaa).

Kuues etapp sõidetakse juuni lõpus ränkraskel Lommeli krossirajal Belgias.

Poola GP tulemused

Üldseis