Kullas ja Talviku tulid AMA motokrossi etapil punktidele

Möödunud nädalavahetusel toimus High Pointi krossirajal AMA motokrossi hooaja neljas etapp. Mõlemas võistlusklassis olid rajal ka meie sõitjad. 450 klassis tuli Harri Kullas 14. kohale. 250 klassis teenis hooaja esimesed punktid Jörgen-Matthias Talviku.

450 klassis oli High Pointi etapile kohale tulnud 92 võistlejat, kellest 40 ajasõidu kiiremat tagasid edasipääsu põhisõitudesse. Harri Kullasel loomulikult 40 kiirema sekka pääsemisega mingeid probleeme ei olnud, ta sõitis välja viieteistkümnenda ringiaja. Tehnilisel rajal näitas ülekaalukalt parimat ringiaega Jett Lawrence, kes edestas teist aega näidanud Chase Sextonit koguni 2 sekundiga.

Tavaliselt väga häid starte tegev Kullas ei suutnud avasõidus hästi liikuma saada ja esimeselt ringilt tuli ta tagasi alles 23. kohal. Väga raskel ja pikkade soontega rajal liikus Kullas aga hästi ja ta parandas sõidu jooksul pidevalt oma positsiooni ning finishisse jõudis Harri kolmeteistkümnendana. Esikoha peale võitlesid kogu sõidu jooksul vennad Jett ja Hunter Lawrence. Ülinapi võidu teenis lõpuks Jett. Kolmandana tuli finishisse Sexton.

Teise sõidu algus oli Kullasel sarnane avasaõidule ja esimselt ringilt naases ta tagasi taas 23. kohal. Sõidu jooksul suutis Harri taas oma positsiooni parandada. Mitte küll nii palju kui avasõidus, kuid punktikohal lõpetas ta teise sõidugi. Finishisse jõudis Kullas 17. kohal. Taas ei suutnud keegi pidurdada Jett Lawrence´it. Sexton liikus teises sõidus tundualt paremini ja ta lõpetas sõidu teisena ning Hunter Lawrence kolmandana.

Etapi kokkuvõttes tuli Kullas 14 punktiga 14. kohale. Esikoha teenis 50 punktiga Jett Lawrence, teise koha sai 42 punktiga Sexton ja kolmanda koha 42 punktiga Hunter Lawrence. Kahel etapil osalenud Kullas asub kokkuvõttes 30 punktiga 19. kohal. Liider on 171 punktiga Hunter Lawrence, teisel kohal asub 165 punktiga Sexton ja kolmandal kohal 163 punktiga Jett Lawrence.

250 klassis oli kohale tulnud 76 võistlejat ja Jörgen-Matthias Talviku tuli ajasõidus nende hulgas 38 kohale ja tal tuli sõitma minna lohutussõitu. Viimase võimaluse sõit õnnestus Talvikul võita ning ta tagas pääsu põhisõitudesse.

Esimest võistlussõitu alustas Jörgen-Matthias 30. koha piirimailt. Sõidu jooksul õnnestus tal oma positsiooni küll parandanda, kuid punktikoht jäi taas püüdmatuks. Finishisse jõudis Talviku 23. kohal. Esikohale tuli Haiden Deegan, teisena lõpetas sõidu Ty Masterpool ja kolmandana Jo Shimoda.

Teises sõidus tegi Talviku väga korraliku stardi ja ta pääses kiirelt punktikohale esikahekümne lõppu. Kogu sõidu võitleski Jörgen-Matthias selle eest, et lõpetada top 20 sees. Vahepeal langes ta sealt küll välja, kuid lõpuks õnnestus ikkagi hooaja esimene punktikoht teenida ja finishisse jõudis Talviku 20. kohal. Teises sõidus oli parim Masterpool, teisena lõpetas Deegan ja kolmandana Chance Hymas.

Etapi kokkuvõttes tuli Talviku 2 punktiga 22. kohale. Esikoht läks 47 punktiga Masterpoolile, teiseks tuli 47 punktiga Deegan ja kolmandaks 38 punktiga Hymas. Sarja kokkuvõttes Talviku 2 punktiga 27. kohal. Kindel liider on 191 punktiga Deegan, teisel kohal on 159 punktiga Hymas ja kolmandal kohal 153 punktiga Tom Vialle.