Hannes Soomer näitas Tšehhis väga head kiirust

Hannes Soomer võttis Tšehhis Mostis toimunud IDM-sarja kolmandal etapil ühe poodiumikoha ning juhtis ühte sõitu kuni eelviimase kurvini.

Saksamaa motoringraja meistrivõistluste kolmandast etapist Mostis kujunes võistkonna Enemat Enos Motorsport mehaanikutele eksam BMW „tonnise“ tundmises, sest esimeses võistlussõidus toimunud kukkumise tulemusel ei jäänud Hannese smurfi-karva BMW M 1000 RR kruusale lebama mitte päris ühes tükis.

Ent hoolimata napist kogemusest antud rattaga – meeskond kasutab BMW-d alles alates käesolevast hooajast – suutsid mehed tsikli taas niimoodi võistluskorda seada, et neljandana startinud Hannes suutis Toni Finsterbuschist mööduda ja lõpetada teise võistlussõidu kolmandal kohal. „Olen meestele väga tänulik ja esmalt tuleb mul neile mõned õlled välja teha,“ sõnas Hannes pärast auhinnatseremooniat. „Ei saa öelda, et uuesti kokku laotud konstruktoril oleks millestki puudu jäänud, pigem oli asi enesetundes, sest võtsin sestpeale jupp maad rahulikumalt, kui teise sõidu algfaasis esiratas kolm korda järjest alt tahtis minna. Kaks korda järjest kõhuli käia olnuks eriti plass.“

Esimeses sõidus samuti neljandana startinud Soomer tõusis neli ringi enne finišit liidriks, ent kukkus viimasel ringil eelviimases kurvis, kui püüdis vastata Ilya Mikhalchiku rünnakule. „Ma ei oodanud, et tempo tuleb nii raju, sest Ilyaga heideldes sõitsime ringi kohta umbes 0,7 sekundit kiiremini kui möödunud aastal. Rehvi säästmisest ei tulnud midagi välja ja minu esimese rehvi vasakpoolne külg oli umbes kolm ringi enne lõppu täiesti surnud. Ja kui Ilya kolm kurvi enne finišit ründas, siis püüdsin järgmisse kurvi teise sõidujoonega sisse pidurdada, et väljudes koht tagasi võtta, ent minu rehvi jaoks oli see üritus liiast. Kokkuvõttes olen küll enda peale vihane, et kõhuli käisin, ent teisalt ka õnnelik, sest esimese sõidu kiireim ring jäi minu nimele, meil on põhiasjad paigas ning oleme näidanud parimatega võrreldavat kiirust. Nüüd tuleb koju tulla ja peenhäälestusega tööd teha, aga Schleizi (26.-28.07) lähen näljasemana kui kunagi varem ning lisaks on tegu ka mulle teistest enam meeldiva ringrajaga.“

Pärast Mosti etappi on Soomer IDM-arvestuses 35 punktiga 9. kohal, sarja juhib tiitlikaitsja Florian Alt (115 p).

Foto: northline.photo