Eestlased tegid AMA motokrossi etapil Southwickis ilusaid sõite

AMA motokrossi sarja viies etapp sõideti möödunud nädalavahetusel pehme pinnasega Southwicki krossirajal. Etapil osales ka kolm eestlast ja kõigil õnnestus ilusate sõitudega ka punkte teenida.

450 klassis olid meie meestest Ameerikas kohal Harri Kullas ja Gert Krestinov. Ajasõidus näitas väga head kiirust Krestinov, kes üldarvestuses kolmeteistkümnenda aja välja sõitis. Kullase parim ring andis talle 22. koha. Parima aja sõitis välja Chase Sexton, teine oli Jett Lawrence ja kolmas Justin Cooper.

Esimeses võistlussõidus tegi korraliku stardi Kullas, kes avaringil kümnenda koha sisse võttis. Ka Krestinov sai korralikult liikuma ning ta tuli avaringilt tagasi 16. kohal. Kullas võitles kogu sõidus esikümne piiril ja lõpuks õnnestuski tal sõit kümnendana lõpetada. Krestinov tõusis sõidu jooksul kolmeteistkümnendaks, kuid sõidu lõpus andis ta mõned kohad ära ja finishis oli Gert kuueteistkümnendana. Esikoha teenis Jett Lawrence, teine oli Hunter Lawrence ja kolmas Sexton.

Teises sõidus said mõlemad meie mehed stardist hästi liikuma, Krestinov oli avaringil kümnes ja Kullas kaheteistkümnes. Suurema osa sõidust püsiski Krestinov kümnendal kohal ja Kullas oli tema seljataga üheteistkümnes. Sõidu lõpus oli tugevam Kullas, kes jõudis finishisse kümnendana. Krestinov andis mõned kohad ära ja lõpetas sõidu 13. kohal. Esikoha teenis Sexton, teine oli Jett Lawrence ja kolmas Hunter Lawrence.

Etapi kokkuvõttes tuli Kullas 24 punktiga 9. kohale ja Krestinov 15 punktiga 15. kohale. Etapivõit läks 47 punktiga Jett Lawrence´ile, teine oli 45 punktiga Sexton ja kolmas 42 punktiga Hunter Lawrence. Sarja kokkuvõttes on Kullas 54 punktiga 15. kohal, Krestinov läks 15 punktiga 26. kohale. Liider on 213 punktiga Hunter Lawrence. Jälitajad Jett Lawrence ja Chase Sexton kaotavad liidrile 3 punktiga.

250 klassis osalev Jörgen-Matthias Talviku tuli ajasõidus 21. kohale. Esimeses võistlussõidus tegi Talviku hea stardi ja ta oli esikümne piiril. Sõidu jooksul hakkas ta positsioone aga kaotama ja finishisse jõudis Talviku lõpuks 23. kohal. Esikoha teenis sarja liider Haiden Deegan, teine oli Tom Vialle ja kolmas Chance Hymas.

Teises sõidus tegi Talviku jälle väga hea stardi ja seekord liikus ta ka rajal palju paremini. Enamuse sõidust hoidis Jörgen-Matthias 12. kohta. Lõpuks sai üks konkurent ikkagi temast mööda ja finishisse tuli Talviku kolmeteistkümnendana. See on tema tänavuse hooaja parim tulemus. Esikoha teenis Jo Shimoda, teine oli Deegan ja kolmas Vialle.

Etapi kokkuvõttes tuli Talviku 9 punktiga 16. kohale. Esikoha teenis 47 punktiga Deegan, teine oli 42 punktiga Vialle ja kolmas 38 punktiga Shimoda. Sarja kokkuvõttes on Talviku 11 punktiga 24. kohal. Liider on 238 punktiga Deegan, teisel kohal on 196 punktiga Hymas ja kolmandal kohal 195 punktiga Vialle.