Kevin Saar tuli Ameerikas 7. kohale

22-23. juunil toimus Sunset Ridge MX krossirajal ATV Pro motokrossi sarja seitsmes etapp. Kevin Saar jätkab sarja hea stabiilsusega ning ta teenis kõige tugevamas Pro klassis seitsmenda koha.

Ajasõidus suutis Saar kirja saada kuuenda ringiaja ja korralik stardikoht oli võistussõitudeks olemas. Avasõidus tegigi Saar väga hea stardi ja ta pääses viiendale kohale. Tsikli seadistus ei olnud aga selline nagu Kevin soovinud oleks ja nii andis ta sõiduga mõned kohad ära ja jõudis finishisse seitsmendana. Sõidu võitis Joel Hetrick, teine oli Bryce Ford ja kolmas Westley Wolfe.

Teise sõidu stardis eksis Kevin käiguvahetusel ja ta jäi päris viimaste sekka. Sõidu jooksul suutis ta head kiirust näidata ja lõpuks õnnestus Saarel sõit seitsmendana lõpetada. Esikoha teenis jälle Hetrick, teine oli Ford ja kolmas Max Lindquist.

Etapi kokkuvõttes tuli Saar seitmendale kohale. Etapivõit läks Hetrickule, teine oli Ford ja kolmas Lindquist. Sarja kokkuvõttes on Saar 168 punktiga kuuendal kohal. Liidrina jätkab Hetrick ja tal on koos 325 punkti. Teine on 278 punktiga Ford ja kolmas 243 punktiga Brandon Hoag.

Aste madalamas Pro-AM klassis lõpetas Saar sõidud kaheteistkümnendana ja teisena. Etapi kokkuvõttes andis see talle seitsmenda koha. Kokkuvõttes on Saar Pro-AM klassis teisel kohal.

Kevin Saar: 
Pro võistluspäev
Kvalifikatsioonid läksid hästi ja sain kirja 6. ringiaja. Esimeses sõidus sain stardis hästi minema ja alustasin sõitu TOP 5 piirimail. Rada oli juba keerulisem ja kahjuks sellistes tingimustes amordid ei toiminud nii, nagu oleks vaja olnud. Sõitsin riskivabalt ja finishis 7. Teises sõidus sain kehvema stardi ja võitlesin ka selles sõidus 7. kohale.

Pro-Am võistluspäev
Kvalifikatsioonis sain kirja 3. ringiaja ja sellega olin rahul. Esimeses stardis eksisin käiguvahetusega ja jäin rivi lõppu. Mõned ringid olin kannatlik ega tahtnud rumalat viga teha, kuid siis oli aeg hakata üritama. Läksin tolmu sees ühte kurvi liiga suure hooga, august viskas risti ja maandusin valli peale. Tõstsin sealt end välja, kuid kaotasin palju aega ja finishis alles 12. Teises sõidus sain parema stardi ja võitlesin end lõpuks 2. kohale.

Etapi kokkuvõttes mõlemast klassist 7. koht. Rahuldav nädalavahetus – ei midagi liiga positiivset ja samas ei ole ka midagi hullu. Sel etapil ei saanud seadistusi õigeks ja pidin masinaga palju võitlema. Tuleb ka selliseid võistlusi ette, ei ole hullu. Andsin endast parima ja püsisin terve, mis on kõige tähtsam! Olen motiveeritud, et järgmisel etapil teha parem tulemus.”

Järgmine etapp toimub 6.-7. juulil Pleasure Valley rajal.