Harri Kullas tegi Ameerikas taas ilusa võistluse

Nädalavahetusel toimus kuulsal RedBudi krossirajal AMA motokrossi meistrivõistluste kuues etapp. Meie mehi oli võistlustules taas kolm ja parima tulemuse tegi neist ülekaalukalt Harri Kullas, kes 450 klassis etapi kokkuvõttes üheksanda koha teenis.

450 klassis oli RedBudi krossirajale kokku tulnud 89 sõitjat, kellest 40 kiiremat lõpuks põhisõitudesse pääsesid. Ajasõidus sai Kullas kirja 17. ringiaja. Gert Krestinovi tulemus oli võrreldes eelmise nädalaga tagasihoidlikum ja talle läks kirja paremuselt 29. ringiaeg. Kiireim oli eelmise etapi võtja Chase Sexton.

Esimeses võistlussõidus tegi Kullas korraliku stardi ja avaringilt tulles oli ta kümnendal kohal. Harri liikus rajal väga hästi sõidu esimese poolega tõusis ta juba kaheksandaks. Pikka aega jälitas meie meest Husqvarna tehasemeeskonna sõitja Christian Craig, kes lõpuks Kullasest ka mööda sai. Harri üritas sõidus lõpus ise uuesti Craigist mööda saada, kuid see ei õnnestunud ja Kullas tuli finishisse üheksandana. Krestinov jäi stardi järel päris viimaste sekka ja sealt oli punktikohta juba väga raske püüda. Lõpuks see ei õnnestunudki ja Gert tuli finishisse 23. kohal. 20. koht jäi lõpuks viie sekundi kaugusele. Sõidu võitis Sexton, teine oli Hunter Lawrence ja kolmas Justin Cooper.

Teises sõidus sai Kullas taas hästi liikuma, kuid esimene ring nii hästi kokkuvõttes ei õnnestunud ja ta võttis sisse 14. koha. Sõidu jooksul suutis Harri teha mõned möödasõidud ja finishisse jõudis ta 12. kohal. Kohe tema seljataha jäi esimese sõidu suur konkurent Craig. Krestinov oli esimestel ringidel 32. kohal ja sõit tal kuigi hästi ei õnnestunud ning finishisse jõudis Gert 27. kohal. Kindla esikoha võttis taas Sexton, teine oli Aaron Plessinger ja kolmas Jason Anderson.

Etapi kokkuvõttes tuli Kullas 23 punktiga 9. kohale. Krestinovil jäid punktid teenimata ja talle läks kirja 26. koht. Esikoha sai 50 punktiga Sexton, teine oli 40 punktiga Plessinger ja kolmas 40 punktiga Hunter Lawrence. Sarja kokkuvõttes tõusis Kullas 77 punktiga 14. kohale. Krestinov hoiab 15 punktiga 29. kohta. Liidriks tõusis 260 punktiga Sexton, teisel kohal on 253 punktiga Hunter Lawrence ja kolmandal kohal 212 punktiga Justin Cooper.

250 klassis oli rajal Jörgen-Matthias Talviku, kes kvalifikatsioonis sõitis 88 võistleja hulgas välja 20. ringiaja. Parimat aega näitas prantslane Tom Vialle, teine oli CHance Hymas ja kolmas Ty Masterpool. Sarja liider Haiden Deegan oli neljas.

Esimeses võistlussõidus pääses Talviku stardi järel kohe punktikoha piirile. Esimesed ringid liikus ta rajal hästi ning meie mees hoidis 18. kohta. Kahjuks tuli siis sisse eksimus ja Talviku langes 22. kohale. Sealt enam tagasi punktikohale tal tõusta ei õnnestunudki ja finishisse jõudis Jörgen-Matthias 23. kohal. Ülinapi võidu teenis Deegani ees Masterpool. Kolmanda koha sai Vialle.

Teise sõidu start Talvikul nii hästi ei õnnestunud ja avaringilt tuli ta tagasi 25. kohal. Mõne ringiga tõusis ta 22. kohale ja kõik võimalused ka punktikohale tulla olid olemas. Sõidu lõpuks õnnestunski Talvikul 21. kohale tõusta, mille eest ta 1 punkti teenis. Kaksikvõit läks Honda meestele. Esimene oli Hymas ja teiseks tuli Jo Shimoda. Kolmandana lõpetas sõidu Levi Kitchen.

Etapi kokkuvõttes tuli Talviku 1 punktiga 25. kohale. Etapivõit läks 43 punktiga Hymasile, teine oli 42 punktiga Masterpool ja kolmas 39 punktiga Shimoda. Sarja kokkuvõttes on Talviku 12 punktiga 25. kohal. Liider on 276 punktiga Deegan, teisel kohal asub 234 punktiga Hymas ja kolmandal kohal 233 punktiga Vialle.

Järgmine etapp sõidetakse Spring Creeki krossirajal juba sellel nädalavahetusel.