Hiiumaa võõrustas motokrossi ENKV neljandat etappi

Pühapäeval 21. juulil toimus Hiiumaal Nurste krossirajal motokrossi Eesti noorte karikavõistluste neljas etapp. Rada ja ilm olid suurepärased ning põnevaid võidusõite jagus tervesse päeva.

85cc masinaklassis oli meie tipp võistlema euroopa meistrivõistlustel ja see andis võimaluse esikoha eest võidelda teistele poistele. Avasõidus eraldus teistest kolmik, kes omavahel kõva heitluse esikoha eest maha pidasid. Napi sõiduvõidu teenis lõpuks Leslie Puller, teine oli Karl Teesalu ja kolmas Rasmus Avik. Esikolmik mahtus sõidu lõpuks kolme sekundi sisse.

Teist sõitu asus juhtima Robin Robert Mooses, kuid sõidu alguses ta kohe kukkus ja uueks liidriks tõusis Teesalu. Esikohta Teesalu enam kellelegi ära ei andnud ja sõiduvõit kuulus talle. Teisena lõpetas sõidu Karl Sander Aedla ja kolmandaks suutis lõpuks tõusta Mooses.

Etapi kokkuvõttes kuulus esikoht 47 punktiga Teesalule, teine oli 43 punktiga Puller ja kolmas 37 punktiga Aedla. Juunioride arvestuses kuulus esikoht Aedlale, teine oli Enri Lustus ja kolmas Jakob Burmann. Nelja etapi järel on klassi liider Teesalu.

65cc oli samuti suurem osa meie tippudest euroopa meistrivõistlusel. Avasõidus võitlesid esikoha nimel Aston Kõiv ja Ramon Visnapuu. Kõiv suutis konkurenti terve sõidu jooksul enda seljataga hoida ja võttis teenitud esikoha. Kolmandana lõpetas sõidu Laur Kallikorm. Teist sõitu pääses juhtima taas Kõiv, kuid sel korral ta lõpuni esikohal ei püsinud. Kallikorm suutis sõidu keskel Kõivust mööduda ja ta võttis lõpuks ka esikoha. Kõiv lõpetas sõidu teisena ja Ruuben Tees kolmandana.

Etapi kokkuvõttes kuulus esikoht 47 punktiga Kõivule, teise koha sai 45 punktiga Kallikorm ja kolmanda koha 38 punktiga Visnapuu. Juunioride arvestuse kiireim oli Kalikorm, teine Tees ja kolmas Martin Põder. Nelja etapi järel on sarja kindel liider Aston Kõiv.

50cc klassi avasõidus võttis ülivõima edumaaga esikoha Simon Asi. Tema edumaa teisena lõpetanud Rico Karu ees oli lõpuks 40 sekundit. Kolmandana tuli finishisse Herman Tamme. Teises sõidus said esikohta enda käes hoida sõidu jooksul kolm erinevat poissi, kuid lõpuks tuli võitjaks taas Asi. Teisena lõpetas sõidu Jan Andero Ärm ja kolmandana Trevor Talts.

Etapi kokkuvõttes tuli 50 punktiga esimeseks Asi, teise koha teenis 40 punktiga Karu ja kolmanda koha 38 punktiga Ärm. Klassi liider on Tamme, kuid talle hingab kuklasse Asi, kes on vaid kolme punkti kaugusel.

50cc Mini klassi mõlemad võistlussõidud võitis Otto Hanso ja talle kuulus ka 50 punktiga etapivõit. Kahel korral sõidud teisena lõpetanud Magnus Pilv tuli etapi kokkuvõttes 44 punktiga teiseks. Kolmanda koha teenis 40 punktiga Devon Pilv, sõitudes oli ta samuti kolmas kahel korral. 50PW arvestuses oli parim Trevor Maalman, teise koha sai Mattias Toomela ja kolmanda koha Martin Simm.


Pitbike MX klassi start

Pitbike MX klassis oli sel aastal toimud kõva võitlus eelkõige kolme sõitja vahel. Samad võistlejad jagasid poodiumikohad ka Hiiumaal. Avasõitu asus juhtima Jesper Dubolazov, kuid sõidu keskel ta väsis ja Matis Heinpõld ning Marko Lepik pääseid mööda. Kolmik püsis sõidu lõpuni ikkagi koos ja napi esikoha teenis lõpuks Heinpõld, teisena lõpetas Lepik ja kolmandana Dubolazov. Teises sõidus läks sama kolmik kiirelt taas teistel eest ära ja omavahel jagati jälle poodiumikohad välja. Heinpõld oli taas kiireim, Lepik lõpetas sõidu teisena ja Dubolazov kolmandana.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Heinpõld, teise koha sai 44 punktiga Lepik ja kolmanda koha 40 punktiga Dubolazov. Juunioride arvestuses oli parim Rasmus Konrad Bristol, teise koha teenis Markus Mettus ja kolmanda koha Eleanora Maiste.

Pitbike Semi klassi esimeses sõidus võitlesid esikoha eest Kristel Raba ja Oliver Mõttus. Napi esikoha teenis lõpuks Mõttus. Kolmandana lõpetas sõidu Mikk Pinsel. Teises sõidus võttis esikoha avasõidus alles kaheksandaks jäänud Rait Sõmer. Teisena lõpetas sõidu Mõttus ja kolmandana Raba.

Etapi kokkuvõttes kuulus esikoht 47 punktiga Mõttusele, teiseks tuli 42 punktiga Raba ja kolmandaks 40 punktiga Sõmer. Juunioride kiireim oli Gregor Varis, teise koha sai Mairo Usin ja kolmanda koha Aleksander Hüva.

Quad 100 klassis oli Hiiumaal kohal 7 võistlejat. Mõlemad võistlussõidus pakkusid sama esikolmiku. Esikohad võttis sõitudes Pätrik Ilm ja talle kuulus 50 punktiga ka esikoht. Teisena lõpetas sõidud Brent Saul ja 44 punktiga oli ta ka kokkuvõttes teine. Kolmandana lõpetas sõidud Roberts Valdmanis Lätis ja talle kuulus 40 punktiga kolmas koht.

ATV Laste klassis võitis mõlemad sõidud Kren Astok ja talle kuulus ka 50 punktiga esikoht päeva kokkuvõttes. Teisena lõpetas sõidud Egert Sutt (44 punkti) ja kolmandana Lars Landmann (40 punkti). Juunioride arvestuses oli kiireim Egert Juhaste, teise koha sai Rocco Kübarsepp ja kolmanda koha Marko Ronis. Hiinakate arvestuse kiireim oli Tarvi Tiidussalu, teise koha sai Armin Vaide ja kolmanda koha David Tammistu.

Viies etapp sõidetakse augusti alguses Toilas.