Hannes Soomeril tuli rinda pista jonniva mootorrattaga

Suve selgroog on murtud, nagu ka Saksamaa meistrivõistlustel mootorrataste ringrajasõidus, sest pärast lõppenud nädalavahetusel sõidetud neljandat etappi jääb neid võistluskalendrisse järgi vähem kui juba sõidetud on. Hannes Soomer läks Schleizi kolmnurgale suurte ootustega, sest just sellel rajal oli mullu esimene etapivõit käega katsutavas kauguses, ent paraku tuli seal seekord heidelda hoopis jonniva mootorrattaga, mistõttu sai neljandast etapist pigem mehaanikute eksam kui tiitlijahile keskenduv võidusõit.

„Sõitjana jäin enda sooritusega rahule,“ nentis Hannes pärast võistlust, „Aga tsikkel oli vist minu peale solvunud, sest nädalavahetusel tuli meil järjepanu tegeleda erinevate elektroonikast johtuvate probleemidega, mis jätsid pitseri kogu sooritusele.“

Kvalifikatsioonis tõrkuva käiguvahetuse tõttu kukkunud Soomer alustas pühapäeval mõlemat võistlussõitu 15. kohalt ja kui esimeses sõidus õnnestus lõpuks välja võidelda kaheksas koht, siis teises tuli lõpetada kaks kohta tagapool. „Esimeses sõidus tõusin startides tagarattale ja pudenesin seetõttu tahapoole, misjärel hakkasin tasapisi tõusma, kuniks elektroonika pärast nelja esimest ringi uuesti jukerdama hakkas. Teine sõit läks täpselt sama rada pidi, sest pärast paari esimest ringi oli korraga kogu pidamine kadunud. Praegu ei oska öelda, mis seda põhjustas, ent õnneks on nüüd võistluskalendrisse tulemas pisike paus, nii et saame ratta koju tuua, et siin testida-võistelda ning jonnituuride põhjused välja juurida.“ Järgmine kord näebki Hannest Eestis võistlemas, mil smurfi-karva BMW marutab ringrajal Estonian GP (09.-10.08.) raames.