Kevin Saar hoiab Ameerikas enne viimast etappi kuuendat kohta

Juuli lõpus toimus Briarcliffi krossirajal Ameerika AMA ATV sarja eelviimane etapp. Kõige tugevamas Pro klassis tuli Kevin Saar etapi kokkuvõttes kümnendale kohale. Enne viimast etappi hoiab Saar sarja kokkuvõttes kuuendat kohta.

Kui paaril eelnveal etapil on Saar juba esiviisiku kohtade eest võidelnud, siis Briarcliffis toimunud võistlusel meie mees nii heas hoos polnud. Ajasõidus näitas Kevin paremuselt kümnendat ringiaega. Ka võistlussõitudes liikus Saar esikümne piiril. Avasõidus lõpetaski Saar kümnendana ja teises sõidus tuli ta finishisse üheksandana.

Etapi kokkuvõttes oli Saar kümnes. Enne viimast etappi hoiab ta nüüd 220 punktiga kuuendat kohta. Väike lootus on tõusta ka viiendaks, tema ees oleval Mason Jacksonil on koos 231 punkti. Üheksanda etapi võitis Joel Hetrick, kes sellega ka oma järjekordse tiitli kindlustas. Teise koha teenis etapilt Westley Wolfe ja kolmanda koha Max Lindquist.

Aste madalamas Pro-AM võistlusklassis tuli Saar avasõidus teiseks, kuid teise sõidu pidi ta tsikli rikke tõttu katkestama. Etapi kokkuvõttes oli ta sellega kaheksas. Üldarvestuses on Saar Pro-AM võistlusklassis kolmas.

Kevin Saar
Pro võistluspäev: Kvalifikatsioonist sain kirja 10. ringiaja. Kohe päeva alguses tundsin, et natukene on teravusest ja energiast puudu. Sõitudes sain head stardid, kuid ei leidnud õiget kiirust üles. Andsin sellegipoolest endast parima ja pingutasin lõpuni – sõitudes 10. ja 9. Päeva kokkuvõttes 10-9 tulemustega 10. koht.

Pro-Am võistluspäev: Pro päeva õhtul sai pikalt mõtiskleda, et kuidas ja kus oleks võimalik kiiremini sõita. Pro-Am päev algas hästi ja kvalifikatsioonis sain kirja teise aja. Tunne oli rajal parem. Esimeses sõidu lõpetasin 2. kohal ja tundsin, et olen suuteline etapivõidule heitlema. Teise sõidu aga olin kahjuks sunnitud tehniliste probleemide tõttu katkestama. Päeva kokkuvõttes 2-DNF tulemustega 8. koht.

Kokkuvõttes konarlik, kuid rahuldav võistlus. Natukene jäi kiirusest ja intensiivsusest sel etapil puudu. Piisab väga väikesest kiiruse kõikumisest ja sellega kaotab kohe mitmeid kohti. Sellisel tasemel loevad väga väikesed detailid. Proovin järgmisel etapil teha vigade parandused!

Viimane etapp sõidetakse 10-11. augustil Loretta-Lynni krossirajal.