Hannes Soomer: “Kõik tundub väga hea täna”

Täna Porsche Ringil Estonian Grand Prix’l Superbike klassi kvalifikatsiooni võitnud Hannes Soomer (BMW, Vihur Motosport) soovis oma ainsal selle aasta Eesti võistlusnädalavahetusel veidi rohkem mootorratast testida, kuid haigus muutis algseid plaane.

“Siiski tundub, et saime nendest elektrivigadest jagu, mis mind viimasel IDM-etapil Schleizis tüütasid. Mootorratas töötab, 1.12,884 kvalifikatsioonis suhteliselt vana rehviga on hea aeg, kõik tundub väga hea täna,” rääkis Soomer.

Homme proovime mingeid asju järgmise nädalavahetuse Asseni sõiduks, parandada mootorrattal neid omadusi, mida Assenis vaja on. Mingid seadistuse muudatused, 10-12 ringi on selle kontrollimise jaoks väga hea aeg. Loodan ainult, et peab kuiva, sest vihmaga on tüütum nii mulle kui pealtvaatajatele.

Vaata videost, mida Soomer rääkis Suzuka 8-tunni kestvussõidust ja mida ta ootab järgmiselt IDM-etapilt: https://youtu.be/j45OXT0RTt8

Kvalifikatsioonis viienda aja välja sõitnud Hanno Velt (Aprilia, Vihur Motosport) on aga terve võistluseelse nädala ja ka tänase kvalifikatsioonipäeva olnud kimpus tsikli seadistuse probleemidega.

“Kolmapäeval oli mul siin üks soomlane, kes aitas seadistada põhimootorratast, millega oleksin tahtnud täna sõita. Kahjuks tekkis sellel rattal elektrooniline probleem ühe silindriga. Täna katsume selgust saada, milles asi on.

Eile tegin kaks sessiooni teise mootorrattaga.Täna kvalifikatsioonis rehvid liikusid velgedel sedavõrd, et rattad olid tasakaalust väljas ja veojõukontroll hakkas liiga palju sekkuma isegi sirgetel. Lõpus proovisin viimased ringid sõita ilma veojõukontrollita, siis oli juba parem,” rääkis Velt. Teda ja meeskonda ootab õhtul ees tõsine tööpäev, et homseks olukorda parandada ja täita eesmärk poodiumile tulla.

Vaata videost, mida Velt räägib oma retrosõidukombinesoonidest ja homsetest võistlusplaanidest: https://youtu.be/tUtT6lTTjvU

Neljapäevasel treeningpäeval elas ootamatu highside’i üle Vihur Motospordi noor võidusõitja Silvester Sarapik, kes terve eilse ja tänase päeva koos Marko Rohtlaanega pingutas, et tsikkel kvalifikatsiooniks sõidukorda saada, mis ka õnnestus. Silvester oli Superstock 600 klassi kvalifikatsioonis viies, kõige kiirema ringi sõitis välja tema klubikaaslane Hugo-Brent Freimann (Yamaha) 1.17,965.

B1200 klassi kvalifikatsiooni võitis lätlane Davis Briedis (BMW), C1200 klassi kiireim oli lätlane Edgars Kruminš (BMW), C600 klassis stardib parimalt stardikohalt Brandon Blank (Yamaha, Biker24 Motospordiklubi).

Estonian Grand Prix raames toimub Eesti motoringraja meistrivõistluste neljas ja Läti meistrivõistluste kolmas etapp.

Mootorrataste võidusõitude algus on laupäeval, 10. augustil kell 13:55. Klasside järjestus: C600/C1200, Superstock 600, Superbike/B1200.

Lähem info võistluse motopoole kohta EMF-i lehel: https://msport.ee/events/motoringraja-emv-iv-etapp-2024-estonian-gp/ ja kogu võistluse info Sportity äpis (kood EGP2024): https://webapp.sportity.com/channel/EGP2024/