Harri Kullas teenis Unadillas olulisi punkte

AMA motokrossi hooaeg jätkus pärast suvepausi Unadilla krossirajal. SMX pääset püüdev Harri Kullas tegi tehnilisel Unadilla rajal taas ilusad sõidud ning tuli kokkuvõttes 12. kohale. SMX punktiarvestuses on Kullas 18. kohal, edasi pääsevad 20 parimat.

Harri Kullas on sel hooajal stabiilselt etappidelt punkte kogunud ja see annab talle võimaluse võidelda pääsu eest hooaja lõpus peetavatele SMX (Super Moto Cross) etappidele. Sinna pääsevad vaid läbi superkrossi ja motokrossi hooaja enim punkte teeninud sõitjad. Kullas hoidis enne Unadilla etappi edasipääsu kohta juba ning viimastel etappidel on vaja stabiilselt veel punkte koguda.

Unadilla etapi kvalifikatsioonis jäi Kullas 22. kohale. Esimeses võistlussõidus Harri start ebaõnnestus ja tal tuli sõitu alustada kolmandast kümnest. Keerulisel ja sooni täis rajal liikus Kullas aga hästi ning ta parandas sõidu jooksul pidevalt oma positsiooni ja lõpuks jõudis ta välja 15. kohale. Avasõidu võitis uuel Hondal sõitnud Hunter Lawrence, teine oli sarja liider Chase Sexton ja kolmas tema meeskonnakaaslane Aaron Plessinger.

Teises sõidus tegi Harri juba endale kohaselt väga hea stardi ja ta pääses kohe esikümnesse. Esimeste ringide järel hoidis Kullas üheksandat kohta, kuid seejärel alnges ta mõned kohad tahapoole. Finishisse jõudis Kullas lõpuks 12. kohal. Esikoha võttis Sexton, teine oli Lawrence ja kolmas Dylan Ferrandis.

Etapi kokkuvõttes tuli Kullas 17 punktiga 12. kohale. Etapivõit läks 47 punktiga Sextonile, teine oli 47 punktiga Lawrence ja kolmas 38 punktiga Plessinger. 450 klassi üldarvestuses on Kullas 137 punktiga 13. kohal. Liider on 407 punktiga Sexton, teda jälitaval Hunter Lawrence´il on koos 379 punkti. SMX üldarvestuses hoiab Kullas 137 punktiga 18. kohta. Viimasel otse edasi viival kohal asub Kyle Chisholm ja tal on koos 125 punkti.

250 klassis osaleval Jörgen-Matthias Talvikul ebaõnnestus Unadilla etapp. Ajasõidus oli Talviku kahekümnekuues. Esimest võistlussõitu alustas ta punktikoha lähistelr, kuid mõne ringi järel ta rivi lõppu ning katkestas sõidu. Teise sõidu starti ta enam ei tulnud.

Etapivõidu teenis 47 punktiga Levi Kitchen, samade punktidega oli teine sarja kindel liider Haiden Deegan. Kolmandaks tuli 34 punktiga Jalek Swoll.

Järgmine etapp sõidetakse juba sellel nädalavahetusel Budds Creeki krossirajal.

Foto: Swap Moto