Hannes Soomer naaseb Hollandist kahe hõbedase poodiumikohaga

Täna sõidetud Saksamaa meistrivõistluste viies etapp tsiklite ringrajasõidus näitas kujukalt, milliseks oleks võinud kujuneda Hannes Soomeri tänavune hooaeg, kui 24-tunni kestvussõidus saadud vigastus poleks kevadel plaane segi pööranud ning mees ja meeskond oleks saanud uue sõiduriistaga omas tempos tutvuda.

Toekas vundament IDM-sarja viiendale etapile Hollandis laoti nädalajagu varem Eestis, kus jõuti jälile neljanda etapi rikkunud kotermannile ja kodus tehtud töö sai väärilise tasu, sest Enemat Enos Motorsport’i esindaja lõpetas Asseni ringrajal mõlemad võistlussõidud teise kohaga.

Hannes startis mõlemad korrad esireast ehk kolmandalt kohalt ja kuigi esimene start läks pisut aia taha, sujus teine seda paremini, sest pärast teise kurvi läbimist oli mees juba liidripositsioonil. „Mõtlesin teises sõidus tõemeeli, et esimene võit on tulemas, kuni Ilya minust kaks ringi enne finišit mööda läks,“ nentis viimsilane pärast autasustamist. „Tagantjärgi tean, mida oleks võinud teha teisiti ja järgmine kord on see tal keerulisem. Õpime ja areneme iga võistlusega, kiirus on meil juba üsna hea, aga meil tuleb sõdida meeskonna vastu, kes pole kümme aastat näinud ühtegi teist tsiklit peale BMW.“

Esimese sõidu alguses tuli Hannesel üle elada ka üks ärev moment, mis jäi operaatoritel kahe silma vahele. „Kurvi sisenedes läks tagaratas alt ära ja umbes 60 meetrit olin reisija, kes pidas hinge kinni, kas ratas tuleb külglibisemisest välja või saan jälle haiget. Õnneks jäin püsti ja edasi sujus kõik viperusteta. Nürburgringile (01.09.) läheme igatahes hea tundega ja seejärel tuleb keskenduda kestvussõidule.“ Mõlemad Assenis peetud sõidud võitis sarja liider Ilya Mikhalchik, teise ja kolmandana lõpetasid vastavalt Hannes Soomer ning Patrick Hobelsberger, kes kõik kasutavad BMW tsiklit BMW M 1000 RR.

Foto: IDM/Michael Praschak