Harri Kullas tuli AMA motokrossi sarjas hooaja kokkuvõttes 12. kohale

Möödunud nädalavahetusel toimus Ironmani krossirajal AMA motokrossi sarja viimane etapp. 450 klassis enamuse hooajast kaasa teinud Harri Kullas tuli finaaletapil 13. kohale. Hooaja kokkuvõttes tuli meie mees kaheteistkümnendaks.

Ironmani etapiks haigeks jäänud Kullas alustas päeva ajasõidu 14. kohaga. Esimeses võistlussõidus tegi Kullas korraliku stardi ja avaringil hoidis ta 13. kohta. Seejärel langes ta mõned kohad tahapoole, kuid sealt edasi liikus Kullas tõusvas joones taas. Kullas tegi mitu möödasõitu ning finishisse jõudis ta 12. kohal. Sõidu võitis Chase Sexton, teine oli tema meeskonnakaaslane Aaron Plessinger ja kolmas Hunter Lawrence.

Teises sõidus Kullase start ebaõnnestus ja ta jäi päris viimaste sekka. Sõidus näitas Harri väga head kiirust ja ta parandas pidevalt oma positsiooni ning finishisse jõudis ta lõpuks 14. kohal. Kindla esikoha teenis meistriks kroonitud Sexton, teine oli taas Plessinger ja kolmas Eli Tomac.

Etapi kokkuvõttes tuli Kullas 18 punktiga 13. kohale. Etapivõit kuulus 50 punktiga Sextonile, teine oli 44 punktiga Plessinger ja kolmas 38 punktiga Tomac. Hooaja kokkuvõttes tuli Kullas 163 punktiga 12. kohale. Meistriks krooniti 504 punktiga Sexton, teise koha sai 462 punktiga Hunter Lawrence ja kolmanda koha 403 punktiga Plessinger. SMX punktiarvestuses tuli Kullas 17. kohale ja sellega tagas ta pääsu finaaletappidele.

Harri Kullas: “Oli väga raske võistluspäev, kuna olin enamuse nädalast haige ja tõusis ka võistluspäeval üles palavikuga. Esimeses sõidus sõitsin targalt ja hoidsin ka teiseks sõiduks energiat. Teist sõitu alustasin viimasena ja suutsin lõpuks tõusta 14. kohale. Andsin endast parima ja suutisn ka SMX punktiarvestuses koha võrra veel tõusta. Hooaja jooksul tegin 18 starti ja suutsin need kõik ka lõpetada.”