Leedus toimus enduro Balti meistrivõistluste eelviimane etapp

Möödunud nädalavahetusel toimus Leedus Kupiškis enduro Balti meistrivõistluste teine etapp. Heitlikku ilma olid trotsimas ka mitmed Eesti sportlased.

E1 klassis tegi eestlastest parima tulemuse teise koha saavutanud Priit Raid (AMK Kalev). Esikoht läks leedukale Justinas Juškevičiusele ja kolmas koht lõunanaaber Kristaps Kilisele. Riho Keerme (Jõhvi Motoklubi) lõpetas viiendal kohal.

E2 klassi poodium läks välismaale. Esikohale tuli leedukas Nerimantas Jucius, teine oli lätlane Miks Rasmanis ja kolmas jällegi leedukas Džiugas Kazakevičius. E2 klassi ainsa eestlasena saavutas Sten Salujõe (AMK Kalev) kuuenda koha.

E3 klassi edukaim oli Karlis Sabulis, teise koha sai leedukas Dovydas Karka ja kolmandaks tuli Hendrik Talviku. Neljandaks sõitis end Rauno Voldek. Talviku nentis, et nädalavahetus kulges pigem raskelt. Nimelt tegi ta esimesel päeval mitu kukkumist. Siiski tõdes ta, et teine võistluspäev läks paremini ja sellega jäi ta rohkem rahule.

E16+ klassi võidu võttis Tartu Enduro Klubi sportlane Jürto Brauer. Tema järel tulid lätlased Markuss Daniels Jauntirāns ja Bruno Deičmanis. Kuigi sõitjad pidid katsete ajal rinda pistma tugeva vihmasajuga, siis Brauer kinnitas, et teda see ei heidutanud. „Mulle täitsa meeldis vihmaga sõita. Poole krossikatse pealt läks mul prill päris uduseks ja ei näinud enam midagi, aga enduro katsel sõitsin prillita ja tunde järgi lasin. Täitsa okei oli,“ täpsustas Brauer.

E40+ klassi võit tuli Mika Karmale, tema järel finišeerisid Lauris Ermanis ja Mindaugas Daugėla. Ragnar Valdstein (AMK Kalev) lõpetas neljandal kohal. Ka E50+ võit tuli Eestisse. Esikoha võttis Antti Laine (AMK Kalev), tema järel olid Danielius Žoštautas ja Gintautas Igaris.

M klassi lõpetas neljandana Hendrik Allsalu (Paikuse MK). Steve Loorits (Tartu Enduro Klubi) oli viies, Mallor Vildak (Rakvere Motoklubi) kuues ja Jarmo Lehiste (Paikuse MK) 14.

Ka tiimide arvestuses võidutsesid eestlased. Esikoht läks Kalev AMK-le, poodiumi teisel astmel oli Läti tiim Motosports Racing ja kolmandal samuti lõunanaabrid KTM Orange Racing tiimist.

Viimane enduro Balti meistrivõistluste etapp toimub 5.-6. oktoobril Lätis Madonas.