Külgvankrite koondis tuli Rahvustekrossil seitsmendaks

Sel nädalavahetusel toimus Tsehhis Loketi krossirajal külgvankrite rahvuste motokross. Eesti koondis koosseisus Ülar Karing / Oliver-Sebastian Lamp, Gert Gordejev / Nici Debruyne ja Markus Normak / Karl-Albert Kasesalu tulid võistluse kokkuvõttes seitsmendaks. Esikoha teenis Hollandi koondis.

Laupäeval olid Loketis kavas kvalifikastsioonisõidud. Eesti meeskond teenis kaheteistkümne tiimi hulgas kuuenda koha. Parima tulemuse tegid B gruppi kuulunud Markus Normak ja Karl-Albert Kasesalu, kes teenisid kolmanda koha. A grupis sõitnud Ülar Karing ja Oliver Sebastian Lamp olid seitsmendand ja C gruppi kuulunud Gert Gordejev ja Nici Debruyne viiendand. Parima tulemuse tegi kvalifikatsioonis Belgia meeskond.

Pühapäeval toimunud esimeses finaalsõidus tulid rajale A ja B grupid sõitjad, meie meeskonnast Markus Normak ja Karl-Albert Kasesalu ning Ülar Karing ja Oliver Sebastian Lamp. Meie mõlemad ekipaažid suutsid päeva väga hästi alustada. Normak ja Kasesalu suutsid tugeva sõiduga lõpuks koguni seitsmenda koha võtta. Karing ja Lamp teif samuti hea sõidu ning tulid finishisse 12. kohal. Sõidu võitsid prantslased Killian ja Evan Prunierid. Teisena lõpetasid hollandlased Koen Hermans ja Ven van den Bogaart ning kolmandana belglased Marvin Vanluchene ja Robbe de Veene.


Karing ja Lamp

Külgvankrite teises põhisõidus tulid rajale B ja C grupi sõitjad. Suurepärase stardi tegid Gert Gordejev ja Nici Debruyne, kes asusid sõitu juhtima. Markus Normak ja Karl-Albert Kasesalu olid avaringil top 15 piiril. Gordejev ja Debruyne esikohta pikalt nautida ei saanud ja mõne ringiga langesid nad neljandale kohale. Sõidu jooksul andsid mehed veel mõned positsioonid ära ja finishisse jõudis Gordejev ja Debruyne kaheksandana. Väga hea sõidu tegid ka Normak ja Kasesalu, kes tõusid lõpuks kümnendale kohale. Kindla esikoha teenisid lõpuks lätlased Lielbardised, teisena tulid finishisse britid Brett Wilkinson ja Joe Millard ning kolmandana belglased Davy Sanders ja Jarno Steegmans.

Viimases sõidus tulid rajale B ja C grupid sõitjad, meie poolt Gordejev ja Debruyne ning Karing ja Lamp. Esireast startisid taas Gordejev ja Debruyne, kes tegid taas suurepärase stardi. Esimese kurvi järel hoidsid mehed koguni teist kohta lätlaste Lielbardiste järel. Mõne ringiga langesid Gordejev ja Debruyne viiendale kohale, Karing ja Lamp olid samal ajal neljateistkümnendand. Kahjuks ei suutnud Gordejev ja Debruyne ka järgmistel ringidel hoogu üles saada ja nad langesid juba üheksandale kohale. Samal ajal oli probleeme ka Karingul ja Lambil, kes 18. kohale olid langenud. Gordejev ja Debruyne tulid lõpuks finishisse kümnendana ning Karing ja Lamp kuueteistkümnendana. Esikoha teenisid Vanluchene ja De Veene, teise koha said Hermans ja van den Bogaart ning kolmanda koha Wilkinson ja Millard. Esikohalt kukkunud Lielbardised tulid finishisse kaheksandana.

Meeskondlikus arvestuses tuli Eesti 47 punktiga seitsmendale kohale. Esikoha teenis 23 punktiga Hollandi meeskond, teine oli 24 punktiga Suurbritannia ja kolmas 27 punktiga Prantsusmaa.

Külgvankrite tulemused