Valus, Eesti Quadi koondis jäi Rahvustekrossil neljandaks

Sel nädalavahetusel toimus Tsehhis Loketi krossirajal Quadide Rahvuste motokrossi. Eesti koondisesse kuulusid Kevin Saar, Karl-Robin Rillo ja Rasmus Sõna. Avapäeval kvalifikatsioonis teise koha teeninud Eesti koondist tabas tänases avasõidus ebaõnn ja võistluse kokkuvõttes jäädi neljandale kohale, kolmanda koha teeninud Itaalia koondisega teeniti seejuures võrdne arv punkte.

Nädalavahetus Loketis algas laupäeval treeningutega ning kvalifikatsioonisõitudega. Eesti koondisel õnnestus see suurepäraselt ja meeskondlikus arvestuses teeniti Ameerika järel teine koht. A grupis oli Kevin Saar teine, B grupis Rasmus Sõna üheteistkümnes ja C grupis Karl-Robin Rillo teine.

Suurte lootustega alanud nädalavahetus sai aga valusa löögi kohe pühapäeval toimunud esimeses võistlussõidus. Meie poolt olid rajal Kevin Saar ja Rasmus Sõna. Saar alustas sõitu suurepäraselt ja stardi järel võttis sisse ta kolmanda koha, kahe ameeriklase järel. Ka Sõna tegi sõidule suurepärase alguse ja esimeste ringide järel oli ta kaheksandal kohal. Veel kolm ringi enne sõidu lõppu oli Saar neljandal kohal, kuid siis läks tema tsikkel katki ja Kevin jäi raja äärde. Sõidus olid probleemid ka Sõnal ja nii läks meie meestele lõpuks kirja 25 ja 26. koht. Esimene ja teine olid ameeriklased Joel Hetrick ja Brandon Hoag ning kolmandana lõpetas sõidu norralane Cristopher Tveraen. Kõrge koha lootused olid sellega Eesti koondise jaoks praktiliselt kadunud.

Teises sõidus tulid rajale B ja C gruppide sõitjad, meie poolt Rillo ja Sõna. Rillol õnnestus üsna hea start teha ning ta võttis sisse kolmanda positsiooni ameeriklase Bryce Fordi ja itaallase Patrick Turrini järel. Kehvemalt stardikohalt alulstanud Rasmus Sõna algus polnud nii hea ja esimeste ringide järel oli ta 18. kohal. Ford läks peagi teistel eest ära, Turrini ja Rillo võitlesid samal ajal teise koha eest. Tagant tuli aga kiiresti Brandon Hoag, kes peagi Rillo seljataha juba jõudis. Ameeriklane suutiski peagi Rillost ja Turrinist mööduda ja teisele kohale tõusta. Seejärel sai ka Rillo itaallasest mööda ning tõusis kolmandale kohale. Ameeriklased võtsid lõpuks kaksikvõidu, Ford võitis ja Hoag lõpetas teisena. Vägeva sõidu teinud Rillo tuli finishisse kolmandana. Sõna lõpetas sõidu 17. kohal.

Kolmandas võistlussõidus tulid meie koondise eest rajale Kevin Saar ja Karl-Robin Rillo. Esireast startinud Saar, võttis avaringil sisse kolmanda koha, kuid väike eksimus langetas ta neljandaks. Rillo oli samal aja avaringil kaheksas. Saar tõusis vahepeal küll kolmandaks, kuid peagi möödus temast ameeriklane Ford. Rillo tuli samal ajal tagant suurepärase hooga ja peagi oli ta Saare järel viiendal kohal. Esikohal sõitnud ameeriklase Joel Hetricki tsikkel lakkas peagi töötamast ja Saar ja Rillo tõusid kolmandale ja neljandale kohale. Rillo kiirus oli selline, et ta möödus koheselt ka Saarest ja asus eessõitjaid jälitama. Rillo enam Turrinit siiski kätte ei saanud ja ta lõpetas sõidu kolmandana, Saar tuli finishisse neljandana. Esikoha teenis ameeriklane Ford, teine oli Turrini (Itaalia).

Võistluse kokkuvõttes tuli Eesti koondis 52 punktiga neljandale kohale. Kõige valus on see, et kolmanda koha teeninud Itaalia koondis kogus samuti 52 punkti. Kindla esikoha võttis 7 punktiga Ameerika ja teine oli 41 punktiga Holland.

Quadide tulemused