Saku Staadionikross 2024

Juba kolmandat korda võistledi Saku Staadionikrossil aasta suurimale, Privoi oü nimelisele 3000 eurose jackpoti peale.

Staadionikross koosneb omapärasest formaadist kus päeva jooksul tuleb läbida neli võistlussõitu. Neist esimene, kestvusega 18minutit pluss kaks ringi, läks käima Christopher Talli satrdivõiduga. Seda ei lasknud aga nautida Meico Vettik ja Gert Krestinov, kes koheselt möödusid ning omavahelist duelli pidama asusid. Krestinov pääses peatselt esikohale ja sõit jätkus pingelises tempos. Vettik survestas enamuse sõidust ning mida lähemale tuli lõpp seda rohkem andis tunda peatne möödumissoov. Kuid paar ringi enne lõppu tegi Vettik sõiduvea ja lõpetas agressiivse kukkumisega. See andis Krestinovile veidi hingetõmbe aega ja turvalise esimese sõidu võidu.

Teises stardis mindi rajale 12ks minutiks pluss kaheks ringiks. Siin võttis stardivõidu Vettik ja vedas ka sõidu esimesena finishisse, kuigi Krestinov terve sõidu kuklas istus. Finishijoonel jäi kaotuseks vaid 1,2 sekundit Vettikule. Samal ajal kees kolmanda koha võitlus tihedalt Romeo Pikandi ja Markuss Kokinsi(LAT) vahel. Esimeses sõidus noppis paremad punktid Pikand, siis nüüd oli Kokinsi kord.

Kolmas sõit kujutab endast sprinti, kus läbitakse 1stardi pluss kaks pikka ringi. Siit röövis Peoleo Holeshoti auhinna Gert Krestinov, Vettiku, Richard Paadi ja Kokinsi ees. Kuna Vettikul oli iga punkt arvel siis pandi mängu kõik ning peatselt asus ta taas Krestinovit survestama. Ka sel korral tuli üle elada päris raju kukkumine ja kolmanda sõidu võit libises Krestinovi tasku.

Neljas sõit koosneb vaid stardiringist pluss ühest täispikast ringist. Seekord võttis Vettik oma võidu nii stardis kui ka finishijoonel, edestades vaid 0,7 sekundit Krestinovit. Markuss Kokins noppis siit sõidust kolmanda koha punktid, mis päeva kokkuvõttes tõstsid ta kokkuvõttes teisele kohale, mis andis Kassi Auto 600 eurot auhinnaks. Kokkuvõtte kolmanda koha haaras Richard Paat, mille tulemusel läks temale Dynami:T 300 eurot.

Privoi oü 3000 eurot läks kolmandat korda järjest Gert Krestinovi kätte. Kolme viimase aasta auhinnafondist on Krestinov võitnud kokku 15 300 eurot, teine Karel Kutsar 4800 euroga ja kolmas Meico Vettik 2100 euroga.

Sel etapilt toimus ka pidulik EHKK Karikasarja 2024 hooaja lõpetamine, kus anti üle hooaja karikad iga klassi kolmele parimale:

MX Pro: 1. Meico Vettik, 2. Gert Krestinov, 3.Madis Lepikov

MX Jun: 1. Romeo Pikand, 2. Tristan Uiga, 3. Karl Kiil

MX15: 1. Hugo Sirel, 2. Marten Tint, 3. Lars Erik Aigro

MX25A: 1. Marcos Odar, 2. Ragnar Laak, 3. Mihkel Tääkre

MX25B: 1. Arti Halling, 2. Ilmar Jakobson, 3. Marko Kasemaa

MX40: 1. Asko Lihtsa, 2. Erki Tärno, 3. Ain Klettenberg

MX50: 1. Erki Privoi, 2. Meelis Valdmets, 3. Virgo Kilm

X60: 1. Pertti Salonen, 2. Madis Pool, 3. Enn Kingo

MX X: 1. Aksel Porroson, 2. Rico Sildnik, 3. Kaupo Pakkas

MX Zero: 1. Tauri Tupits, 2. Rovan Jazõkova, 3. Jaan Ilistom

Naised: 1. Elisabeth Mary Vainrauh, 2. Estere Miglane, 3. Celiin Jõesaar

EVO: 1.Janek Lootus, 2. Kalev Kallas, 3. Kristjan Samarin

Retro: 1. Jüri Kummer, 2. Enno Kartus, 3. Aadu Sikk

85A: 1. Karl Teesalu, 2. Marten Aus, 3. Jakob Burmann

85B: 1. Kris Kevin Küttim, 2. Kevin Marcus Kruusandi, 3. Vadim Soloviev