Pärm/Lipstok võitsid külgvankrite Soome MV etapil Motopargis mõlemad sõidud

Möödunud nädalavahetusel toimus Soomes Motopargi ringrajal põhjanaabrite motoringraja meistrivõistluste etapp, kus Eero Pärm/Lauri Lipstok (Pärm Racing Team, LCR) võitsid mõlemad sõidud ning Silver Kuusk/Marko Piirlaid (Biker24 Motospordiklubi, Suzuki) tõid koju viienda ja neljanda koha.

Pärm ja Lipstok on tänavu seadnud eesmärgiks võita nii Eesti kui Soome meistritiitel ning Motopargis võtsid nad põhjanaabrite meistrivõistluste esikoha saavutamisel kohe härjal sarvist. Neljapäeval enne võistlust käidi Tamperes BikeDoctori juures uuendatud mootorit häälestamas, reedel osaleti Motopargis treeningpäeval ning laupäeval kindlustati kvalifikatsioonis koht stardirivi esimesel ruudul.

Võita õnnestus Pärmil/Lipstokil nii laupäevane kui pühapäevane võidusõit. Laupäeval edestasid nad kahte Soome ekipaaži, Markku Artiolat/Matti Liekarit ja Joni Mannineni/Tero Mannineni. Pühapäeval tuli Pärmil/Lipstokil isa ja poja Mannineni vastu tugevalt oma positsiooni kaitsta, kuid tehnilise rikke tõttu pidid soomlased sõidu keskel katkestama. Seejärel juhtisid eestlased võidusõitu kuni lõpuni.

Silver Kuusk/Marko Piirlaid said laupäeval viienda koha, terve võistluse oli neil Marko Hurme/Jari-Pekka Rahkoneniga tihe rebimine neljanda koha peale, kuid selles sõidus tuli põhjanaabritele alla vanduda.

Pühapäev oli Biker24 Motospordiklubi tiimile märksa edukam ja tulemuseks neljas koht Pärm Racing Teami ning Petri Makkula/Jaana Soppa ja Markku Artiola/Matti Liekari järel. “Tänane sõit oli meile suureks saavutuseks,” kommenteeris Silver Kuusk. “Käis taas tihe rebimine, kuid täna pöörasime edu enda kasuks. Parandasime oma sõidupositsiooni ja isiklikku parimat ringiaega. Tiim on tulemusega väga rahul!”

Külgvankritele toimub nii Soome kui Eesti meistrivõistluste järgmine etapp 28.-30. juulil Soomes Kemora ringrajal. Soolotsiklite järgmine Eesti ja Balti meistrivõistluste etapp leiab aga aset juba 1.-2. juulil Riias Bikernieki ringrajal.