Joey Dunlop’i mälestussõit toob üheksandat korda kokku motospordi harrastajad

Pühapäeval, 2. juulil möödub 23 aastat maailmakuulsa motosportlase Joey Dunlopi traagilisest hukkumisest Kalevi suursõidul. Sel päeval toimub Pirita ringrajal legendaarne mälestussõit, mis toob kokku sadakond entusiasti, et austada maailmameistri mälestust ja tema erakordset pärandit mootorrattaspordis.

Joey Dunlop, kes oleks tänavu 25. veebruaril saanud 71-aastaseks, sündis 1952. aastal Armoy nime kandvas Põhja-Iirimaa väikeses külakeses ning võitis oma karjääri jooksul viiel korral superbike’ide maailmameistritiitli ajavahemikul 1980–1988.

“Joey Dunlop oli tõeline ringrajalegend ja tema panus mootorrattasporti on hindamatu. Mälestussõit andis võimaluse austada üht suurimat motospordi ikooni ning jagada tema kirge ja pühendumust. Sportlase pärand jääb elama kõigis, kes tema panusest inspireerituna rattaga teedele lähevad,” ütles Pirita linnaosa vanem Kaido Saarniit.

Mälestussõidu stardipauk kõlab Pirita ringraja stardisirgel, vaid mõnisada meetrit Joey Dunlopi memoriaalist.

Kogunemise ajaks on planeeritud vahemik 18:15-19:00 ning paraadsõit algab kell 19:00. Soovituslik on planeerida austuseavaldusteks piisavalt aega – mälestusmärgi juurde on võimalus asetada küünal, lill või langetada pea.

Mälestussõit läbib Pirita, Viimsi ja Randvere teid ning ootab huvilisi tee äärde kaasa elama. Sõidu turvalisuse tagamiseks suletakse ajutiselt teekonnal olevad ristmikud. Korraldajad loodavad autojuhtide, jalakäiate ja kohaleike elanike mõistvale suhtumisele. Rada on klassikaline nagu ka eelnevatel aastatel.

Sõit kestab ca 40 minutit, millele järgneb lühike mälestus ja küünalde süütamine, lillede panek memoriaali juures ja lühikesed sõnavõtud korraldajate ja Pirita LOV esindajate pooolt.
Mälestussõidule sõitma on oodatud kõik, kahe ja rohkema rattalised sõidukid. Mälestusmärgi juurde on oodatud kõik inimesed, kellel huvi mootorrataste ja motospordi vastu.
Löö visiir läikima ja kamm kaasa, ühel korralikul üritusel on kohal ka kaamerad ja ajakirjanikud.

https://www.facebook.com/JDridetallinn

https://www.instagram.com/jdridetallinn/

FB üritus: https://fb.me/e/2CpU2sbUX