Vasalemma Classic Trial 2023

Tänavu täitus 60 aastat esimesest mototraieli võistlusest Eestis. Selle tähistamiseks kogunesid läinud laupäeval, 29.08.2023, Vasalemma rallikrossi rajale Eesti ja Soome classic trial’i veteranid ning sõitjad. Vasalemma on just see, kus 1964 toimus esimene traieli meistrivõistlus ning traielistid nimetavad seda kohta traieli hälliks. Uhke mulje jättis kogu vanade võistlusmootorrataste rivistus, al 1948 aasta tsiklist kuni 1983 omani.

Tore kohtumine leidis ka aset, kus kohale tulid kaasa elama 70-80ndate veteranid.

Pildil on vasakult paremale – Arvo Sirel; Anti Burk; Jaak Burk; Mati Karuauk; Rein Maro; Toomas Ross; Enn Mäesalu ja Valeri Larionov.

Sooja tunde tekitas ka fakt, kus Vasalemma ja lähi ringkondadest tuli umbes 50 pealtvaatajat uudistama ja kaasa elama.

Põhjanaabrid andsid väga positiivse tagasiside just Vasalemma vana karjääri osas, kus saab heal tasemel classic trial’it sõita just mitmekesise pinnase tõttu, mida nad Soomes ei leia. Lisaks andsid põhjanaabrid tagasisidet hea ürituse korralduse eest, hea asukoha ja lähedal olevatest majutusasutustest, mis tegi olemise mugavaks. Nii Eesti kui ka Soome võistlejad loodavad, et Vasalemmas jätkuvad traieli võistlused ka edaspidi. Vahest jõuavad siis siia ka Rootsi, Poola, Slovakkia ja Tsehhi võistlejaid.

Võistluse korraldaja, Tapa traieliklubi juht Hr. Mati-Valdo Karuauk tänab võistluse läbiviimiseks siiralt maakasutusloa eest Lääne-Harju vallavalitsust, Toomi maaüksuse omanikku Eha Lillemetsa ja AK Tehno OÜ omanikku Aadu Krooni. Korraldaja loodab, et aastal 2024 on vanu võistlustsikleid stardijoonel juba üle 20ne.