Linnamäe krossirada võõrustas MX Liiga kolmandat etappi

Möödunud laupäeval, 11. mail toimus Jõgeval Linnamäe krossirajal MX Liiga kolmas etapp. Päikesepaisteline ja äärmiselt tuuline ilm tegid korraldajate elu raskeks kiiresti kuivava raja nöol, kuid kastmine toimis suurepäraselt ja sõitjad said päeva lõpuni nautida väga head rajapinnast. Kõige kiiremas MX Pro klassis teenis esikoha Indrek Mägi.

Kõige kiiremas MX Pro ja MX Juunioride klassi ühistes sõitudes oli juba ajasõidu põhjlas selge favoriit Indrek Mägi. Kvalifikatsioonis oli tema edu Kairo Katrkosilti ees 1,4 sekundit. Mägile kummaski võistlussõidus keegi vastu hakata ei suutnudki. Mõlemas sõidus hakkas ta kiiresti teistel eest ära liikuma ja võttis lõpuks kindlad esikohad. Avasõidus tuli teisena finishisse Katkosilt ja kolmandana kiireim Juunioride klassi sõitja Gregor Kuusk. Teises sõidus järgnesid Mägile Gregor Kuusk ja Aleksei Vinogradov.

Etapivõidu teenis kokkuvõttes 120 punktiga Indrek Mägi, teise koha sai 104 punktiga Gregor Kuusk ja kolmanda koha 94 punktiga Kairo Katkosilt. Juunioride arvestuses oli parim Kuusk, teise koha sai Mikk-Martin Lõhmus ja kolmanda koha Tristan Uiga.

MX B klassis jätkab võidulainel Asko Lihtsa. Avasõidus pidi Lihtsa küll Sren Kevin Toomela paremust tunnistama, kuid teise sõidu esikoht kindlustas Lihtsale (114 punkti) järjekordse etapivõidu. Toomela teine sõit ebaõnnestus täielikult, kuid kuna sõitjaid oli nii vähe, siis pääses ta ikkagi 90 punktiga poodiumi kolmandale astmele. Teise koha teenis päeva kokkuvõttes 100 punktiga Gregor Allikas. Sõidud lõpetas Allikas neljandana ja teisena.

MX C klassi avasõidus näitas parimat minekut Kevin Järvpõld. Teine sõit aga Järvpõllul ebaõnnestus täielikult ja ta pidi lõpuks neljanda kohaga leppima. Võitjaks tõusis avasõidu teisena lõpetanud Sten Kuhi. Teises sõidus võttis ta esikoha punktid ning päeva kokkuvõttes oli Kuhi 114 punktiga esimene. Teise koha sai 104 punktiga Ain Klettenberg, sõidud lõpetas ta kolmandana ja teisena. Poodiumi kolmandale astmele tõusis 90 punktiga Kevin Mõts. Sõidud lõpetas Mõts kuuendana ja kolmandana.

MX D klassi avasõidus käis pingeline lahing esikoha eest kuni finishilipuni. Ilmar Jakobson ja Arti Halling tõusid sõidu jooksul esimesele ja teisele kohale. Mõlemal olid ka võiduplaanid ja finishilipu alt tuldi läbi praktiliselt koos. Napi esikoha teenis Jakobson. Kolmanda koha teenis Kaupo Pakkas. Teise sõidus olid peategelased aga juba teised mehed. Esikoht läks Aksel Porrosonile, teisena lõpetas sõidu Romer Kungla ja kolmandana Pakkas. Etapi kokkuvõttes kuulus esikoht 106 punktiga Jakobsonile, teine oli 100 punktiga Porroson ja kolmas 100 punktiga Pakkas.

Kõige suurema osalejate arvuga oli taas MX E klass, kus rajal käis 38 sõitjat. Mõlemad sõidud võitis Märt Kaarov ja talle kuulus ka 120 punktiga esikoht. Teiseks tuli 94 punktiga Herman Tilba, kes sõidud lõpetas kuuendana ja teisena. Kolmandaks tuli 88 punktiga Ken-Erik Rätsep. Sõitudes oli Rätsep kolmas ja seitsmes.

Vetaranide 40+ klassi ülekaalukalt parim oli taas Dmitri Vinogradov, kes võitis mõlemad sõidud ja teenis 50 punktiga etapivõidu. Teise koha võttis mõlemas sõidus Jako Tsäko ja talle kuulus teine koht 44 punktiga ka päeva kokkuvõttes. Avasõidus oli kolmas Erki Tärno ja neljas Avo Ärm. Teises sõidus vahetasid mehed omavahel kohad ja nii läks kolmas koht kokkuvõttes 38 punktiga Tärnole. Ärm pidid samade punktidega leppima neljanda kohaga.
50+ klassis oli kiireim Erki Privoi. Ta võitis mõlemad sõidud ja teenis 50 punktiga esikoha. Teiseks tuli 44 punktiga soomlane Petri Pohjamo ja kolmandaks 40 punktiga Aivo Rabbi.

Külgvankreid käis rajal kokku kahe klassi peale üheksateist. Põhiklassis võitsid mõlemad sõidud Robert Lihtsa ja Markus Lina ning neile kuulus ka päeva kokkuvõttes 50 punktiga esikoht. Esimeste elu üritasid raskeks teha Ülar Karing ja Oliver Sebastian Lamp (44 punkti), kuid mõlemas sõidus tuli neil leppida teise kohaga. Kolmanda koha teenisid 40 punktiga Katrin Põldma ja Patrick Põldma.
Veteranide klassis oli kindlalt parimad Timo Karttiala ja Johan Grönqvist. Teise koha said Argo Põldsaar ja Tom Küüsmaa ning kolmanda koha Sverre Lamp ja Indrek Aljes.

Quadide põhiklassis võitis mõlemad sõidud Sigmund Villumson ja talle kuulus ka 50 punktiga esikoht. Kahel korral sõidud teisena lõpetanud Sander Lakiza tuli 44 punktiga teiseks. Mõlemad sõidud kolmandana lõpetanud Janno Oja tuli 40 punktiga kolmandaks.
Quad B klassi parim oli Mihkel Mürk, teise koha sai Karl Koho ja kolmanda koha Ruben Vestung.
Veteranide arvestuses teenis esikoha Olari Saarme, teine oli Rene Tarend ja kolmas Janek Vernik.

4. etapp sõidetakse 30. juunil Valgas.