Eestlased tõid Ape motokrossilt koju mitmeid esikohti

Läti motokrossi meistrivõistluste teine etapp toimus möödunud nädalavahetusel Ape krossirajal. Legendaarne motokross toimus sellel aastal juba 51. korda. Ape krossil on alati osalemas palju meie sõitjaid ja mitmetes masinaklassides õnnestus koju tuua esikohti, lisaks veel mitmeid poodiumikohti.

Alustame kõige kiiremast MX1 ja MX2 klassi ühistest sõitudest. Ajasõidus mahtus esikümme 3 sekundi sisse ja oodata oli väga põnevaid võidusõite. Avasõidus teenis stardivõidu Tanel Leok, talle järgnesid leedulane Domantas Jazdauskas ja lätlane Uldis Freibergs. Ajasõidu kiireim Karlis Alberts Reisulis, kes sõitis MX2 klassis, oli stardi järel esikümne piiril. Rajal hakkaski kõige kiiremini liikuma noor Läti staar Reisulis, kes iga ringiga oma kohta parandas ning sõidu keskel juba neljandale kohale liidrite seljataha tõusis. Samal ajal pidas esikolmik omavahel kõva lahingut, kuid Leok suutis leedulase kõik rünnakud ära hoida. Reisulis tegi peagi sõiduvea ning kukkus ja lages esikoha heitlusest välja. Esikolmik sõitis ratas rattas kuni sõidu lõpuni koos ja kuni viimaste kurvideni käis kõva lahing. Leok suutis nooremad konkurendid lõpuni enda seljataga hoida ning teenis magusa sõiduvõidu. Jazdauskas lõpetas sõidu teisena ja Freibergs kolmandana. Gert Krestinov oli MX1 klassi arvestuses neljas ja Indrek Mägi viies.
MX2 klassi arvestuses teenis esikoha Reisulis, teine oli Markuss Kokins ja kolmas Mairis Pumpurs. Meie parimana tuli Sebastian Leok neljandanale kohale.

Teises sõidus võttis Tanel Leoki ees stardivõidu Erlandas Mackonis. Leok suutis aga kohe sõidu alguses hea tempo leida ning sõitis konkurendist mööda ja tõusis taas liidriks. Kohe tema seljataha teisele kohale tõusis lätlane Toms Macuks ja kolmandale kohale Krestinov. Kehva stardi teinud Reisulis hakaks taas tagant maruliselt ettepoole rühkima, kuid sõidu keskel tehtud aps võttis tal ka sel korral võimaluse sõiduvõidu eest võidelda. Macuks näitas kogu sõidu jooksul väga head kiirust ja ta otsis pidevalt Leokist möödumiseks võimalust. Targalt sõitnud Leok suutis kogu sõidu jooksul tugevalt survestanud lätlast aga kuni sõidu lõpuni enda seljataga hoida ning võttis esikoha ka teises sõidus. Macuks lõpetas sõidu teisena ja ilusa sõidu teinud Krestinov kolmandana.
MX2 klassi arvestuses oli esimene taas Reisulis, teisena lõpetas sõidu Kokins ja kolmandana Richard Paat. Sebastian Leok oli neljas ja sellest piisas, et etapi kokkuvõttes poodiumile tõusta.

MX1 klassi arvetuses teenis esikoha 50 punktiga Tanel Leok, teise koha sai 38 punktiga Gert Krestinov ja kolmanda koha 35 punktiga Toms Macuks. MX2 klassis oli parim 50 punktiga Reisulis, teise koha sai 44 punktiga Kokins ja kolmanda koha 36 punktiga Sebastian Leok.

MX1 tulemused
1. Tanel Leok 50
2. Gert Krestinov 38
3. Toms Macuks 35
4. Uldis Freibergs 35
5. Tomass Sileika 33
6. Domantas Jazdauskas 32
7. Erlandas Mackonis 27
8. Indrek Mägi 27
9. Andero Lusbo 26
10. Meico Vettik 26

MX2 tulemused
1. Karlis Alberts Reisulis 50
2. Markuss Kokins 44
3. Sebastian Leok 38
4. Joosep Pärn 30
5. Rauls Blumfelds 30
6. Mairis Pumpurs 30
7. Egert Pihlak 26
8. Jan Jakobson 26
9. Roberts Lusis 25
10. Tristen Mardo 23

125cc masinaklassis oli meie suurimad lootused Travis Leok, Enriko Peilman ja Stefan Taaber. Ajasõidus oli Leok meie parimana viies. Avasõitu asusid juhtima lätlased Jekabs Kubulins ja Tomass Saicans. Peilman ja Leok oli sõidu alguses viiendal ja kuuendal kohal. Leok liikus rajal hästi ja sõidu keskel tõusis ta kolmandale kohale. Ees sõitnud lätlased olid aga kiiremad ja neid püüda ei õnnestunud. Sõidu võitis Saicans, teisena lõpetas Kubulins ja kolmanda Leok. Peilman oli viies ja Taaber kaheksas.

Teises sõidus tegi super stardi Leok ja ta asus sõitu kiirete lätlaste Saicansi ja Kubulinsi ees juhtima. Leok suutis liidrikohta enda käes hoida kolm ringi, kuid seejärel võtsid lätlased oma ja möödusid Travisest. Vaikselt hakkasid Saicans ja Kubulins Leokil ka eest ära minema ning Travisel tuli keskenduda kolmanda koha hoidmisele. Sellega sai ta hakkama ja oli finishis sarnaselt avasõidule kolmandana. Saicans taas esimene ja Kubulins teine. Taaber lõpetas sõidu seitsmendana, Peilman kaheksandana ja Karl Kiil üheksandana.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Saicans, teise koha sai 44 punktiga Kubulins ja kolmanda koha 40 punktiga Travis Leok.

125cc tulemused Ape
1. Tomass Saicans 50
2. Jekabs Kubulins 44
3. Travis Leok 40
4. Raivo Laicans 36
5. Ralfs Spila 30
6. Enriko Peilman 29
7. Alberts Knapsis 28
8. Stefan Taaber 27
9. Vilho Vehvilainen 25
10. Karl Kiil 23

85cc klassis oli oodata tulist lahingut meie parima Lucas Leoki ja Läti parima Jekabs Hudolejsi vahel. Ajasõidus suutiski lätlane Leokit 0,6 sekundiga edestada. Paremuselt teine eestlane oli ajasõidus Gregor Lootus, kes sai seitsmenda koha.

Esimeses sõidus teenis stardivõidu lätlane Patriks Cirulis, kuid juba avaringi lõpuks oli liidriks tõusnud Lucas Leok. Tema seljataga teise koha võttis sisse ajasõidu kiireim Hudolejs. Üritas lätlane mis ta üritas, kuid Leok oli iga ringiga natuke kiirem ning sõitis sisse üsna turvalise edumaa. Sõidu lõpus sai Lucas juba rahulikumalt võtta ning ta tuli finishisse ligi 10 sekundilise edumaaga Hudolejsi ees. Kolmandana lõpetas sõidu Martins Cirulis. Ilusa sõidu tegi Theo Kolts, kes oli viies, Lootus lõpetas sõidu seitsmendana.


Lucas Leok esikoha poole liikumas

Teises sõidus oli stardist taas kõige nobedam Patriks Cirulis. Leoki start seekord nii hea polnud ja ta oli esiviisiku piirimail. Igal ringil suutis Leok teha ühe möödasõidu ja neljandaks ringiks oligi liidrikoht tema käes. Kehva sõidu alguse tegi ka Hudolejs ja ka tal läks aega, et oma positsiooni parandana, kuid sõidu keskel tõusis ta juba Leoki seljataha teisele kohale. Leoki esikohta lätlane siiski ohustada ei suutnud ja Leok võitis ka teise sõidu. Kolmandana tuli finishisse Toms Dankerts. Marten Raud oli kaheksas, Gregor Lootus üheksas ja Leslie Puller kümnes.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Lucas Leok, teise koha sai 44 punktiga Jekabs Hudolejs ja kolmanda koha 36 punktiga Sebastians Olsens.

85cc tulemused Ape
1. Lucas Leok 50
2. Jekabs Hudolejs 44
3. Sebastians Olsens 36
4. Martins Cirulis 36
5. Toms Dankerts 32
6. Patriks Cirulis 29
7. Gregor Lootus 26
8. Denijs Bogdanovs 23
9. Theo Kolts 22
10. Rainers Grasis 21

65cc klassis oli sõitjad koguni 39 ja startida tuli kahest reast. Ajasõidus oli ülekaalukalt kiireim Rasmus Näär ja tema oli ka sõitudes suurimaks favoriidiks esikohale. Esimeses võistlussõidus võttiski Näär kohe sõidu alguses liidrikoha enda kätte ja seda suutis ta hoida kuni finishilipuni. Sama kindlalt püsis teisel kohal kogu sõidu lätlane Rudolfs Spila. Ilusa sõiduga tõusis viiendalt kohalt lõpuks kolmandaks Erki Raudnagel. Neljandana lõpetas sõidu Johann Hansman ja viiendana Kristofer Valk.

Teist sõitu asus stardi järel juhtima Spila ja teisel kohal oli Näär. Rasmus suutis kohe üsna sõidu alguses lätlasest mööduda ning liidriks tõusta. Spila siiski alla ei andnud ja püsis Nääril pidevalt löögiläheduses. Näär oli siiski kindel ja suutis lätlase kuni finishini enda seljataga hoida. Kolmandana tuli finishisse Hansman. Valk lõpetas sõidu viiendana ja Raudnagel kuuendana.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Näär, teiseks tuli 44 punktiga Spila ja kolmandaks 38 punktiga Hansman.

65cc tulemused Ape
1. Rasmus Näär 50
2. Rudolfs Spila 44
3. Johann Hansman 38
4. Erki Raudnagel 35
5. Kristofer Valk 32
6. Ricards Jurcenko 28
7. Dominiks Selis 28
8. Jekabs Gailis 26
9. Karl Mark Kristman 22
10. Mikk Mihkel Sepp 21


Tanel Reesna ja Martins Antons

Päev varem toimunud külgvankrite sõitudes olid parimad Janis ja Lauris Daiders. Kahel korral lõpetasid sõidud teisena Maris Rupeiks ja Kaspars Liepins. Meie parimana oli Tanel Reesna koos Martins Antonsiga mõlemas sõidus kolmas ning sama koht saadi ka etapi kokkuvõttes. Markus Normak koos Roberts Klavs Uzansiga tulid neljandale kohale.

Quadidel jäi esimesena poodiumilt välja Rasmus Sõna. Ta lõpetas mõlemad võistlussõidud neljandana ning tuli neljandaks ka etapi kokkuvõttes. Esikoha teenis Reinis Bicans, teine oli Kristians Janis Sondors ja kolmas Matiss Palevics.

Naiste klassis teenis Carita Lomp kolmanda koha. Mõlemas võistlussõidus oli ta samuti kolmas. Esikohale tuli Paula Bertasiute ja teisele kohale Patricija Berzina.

Detailsed tulemused leiab siit.
https://speedhive.mylaps.com/events/2608983