Möödunud laupäeval, 6.juulil, toimus EHKK Superkross 2024 Saku Motokeskuses.

Möödunud laupäeval, 6.juulil, toimus EHKK Superkross 2024 Saku Motokeskuses. Päev oli täis pingelisi võidusõite, paari vihmahoo ja ka kauni päikesepaiste vahel. Krossirada pakkus sel korral tõsist väljakutset võistlejaile oma tehnilise profiili ja üle keskmise pehme pinnase poolest. 

Päeva esimene lähe oli ühisstart Naised, EVO, MX60 ja MX Zero klassidele. Siin tegi puhta töö Valdus Kahro kes üle kuuekümneste võistlejate klassis osales. Võttes mõlemast sõidust esikohad ja etapi üldvõidu, teisele kohale oli kunkurents tihe. Jaan Ilistom, Jost Lootus, Rovan Jazõkova selgitasid omavahel teise sõidu lõpuks paremusjärjestuse kui Rovan teiseks tõusis. Klasside läbilõikes läks MX60 võit Kahrole, teine Madis Pool ja kolmas Pertti Salonen. MX Zero võit Jazõkovale, teine koht Jaan Ilistom jakolmas Tauri Tupits. Naiste parim Elisabeth Mary Vainrauh, teine Estere Miglane (LAT) ja kolmas Celiin Jõesaar. EVO kiireim sel korral Jost Lootus, Teine Janek Lootus ja kolmas Kalev Kallas.

Arctic Sport 85A/B ehk kaks tugevusgruppi kõige noorematele võistlejatele said lähte järgmisena. Karl Teesalu näitas parimat minekut mõlemas sõidus ja viis ka kiirema arvestuse võidu koju. Teiseks tõusis Rasmus Avik ja kolmandaks Marten Aus teise sõidu parema tulemusega. 85B arvestuse pani kinni Kris Kevin Küttim, edestades Romy Järvelaht ja Andre Sarri t.

Dynami:t Energy MX X on veidi edasijõudnumate võistlejate klass ja siin on võistlus alati üks põnevamaid. Sel korral tõusis esikohale Aksel Porroson, edestades teises sõidus teist kohta vaid 0,185 sekundiga. Teisena ületas finishijoone Rico Sildnik ja kolmandaks tõusis Janar Sädeme.

Addinol MX40/MX50 stardis tegi parimat sõitu värske veteran sportlane Asko Lihtsa, võttesmõlemast sidust maksimumpunktid. Teise koha jagasid omavahel Erki Tärno ja Jako Tsäko, kus sel korral Tärno oma paremust tõestas, jättes kolmanda koha Tsäkole. MX50 arvestuse kiireim oli Erki Privoi, teine Allan Vierland ja kolmas Meelis Valdmets. 

 

Jakdisain MX25 ja MX15 ühisstart toob rajale kiireimad harrastussportlased ja siin kujunes esiotsa võitlus Risto Ild, Hugo Sireli ja Mati Nuut vaheliseks. Päeva lõpuks võttis Nuut üldvõidu ja MX25A esikoha, edestades Risto Ild i ja Marcos Odar it. MX15 arvestuse parima koha noppis Hugo Sirel, teise Raul Liivlaid ja kolmanda Enari Epro. MX25B esikolmiku moodustasid vastavalt Ilmar Jakobson, Kevin Kill ja Arti Halling.

Päeva võttis kokku Jäägri Villa MX Pro/Juunior ühisstart kus stardist läks juhtima Erki Kahro. Selja taga nõudsid esikohta Kaarel Tilk ja Meico Vettik, rünnates kohe esimesest ringist peale. Sõidu keskel möödus Vettik Tilgast ja survestas Kahrot, mis andis peatselt ka tulemusi. Teises Stardis kordus sarnane süzee, kuid sel korral ei andnud Kahro alla ja finishijoonel lahutas kahte võistlejat vaid 1,7 sekundit. Päeva võidu viis Vettik, edestades Kahro t ja Tilka. Juunioride arvestuses tõusis esikohale Taavet Uiga, teiseks Romeo Pikand ja kolmandaks Karl Kiil.

EHKK karikasari tänab kõiki toetajaid ja külastajaid ning kohtub Teiega juba 10.augustil Aravetel !