Gordejev ja Niitsoo tulid külgvankrite MM-etapil Prantsusmaal 12. kohale

Külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste hooaeg jätkus möödunud nädalavahetusel Prantsusmaal Iffendici krossirajal. Kui eelmisel etapil Lommelis põrusid Gordejev ja Niitsoo täielikult, siis Prantsusmaal olid mehed taas vormis ja etapi kokkuvõttes teeniti 12. koht.

Gordejev ja Niitsoo näitasid head kiirust juba laupäevases ajasõidus, kus sõideti välja oma grupi kuues ringiaeg. Kvalifikatsioonisõit jäi meestel aga kahjuks pooleli ja nii tuli finaalikohta püüdma minna Last Chance ajasõitu. Last Chance ajasõidus suutsid meie mehed välja sõita teise ringiaja ja sellega tagati ka pääs põhisõitudesse.

Pühapäeval toimunud põhisõitudes tuli meie meestel startida teisest reast ja see tegi hea tulemuse saavutamise eriti raskeks. Avasõidus start ebaõnnestuski ja liikuma tuli hakata tagantpoolt. Sõidus näitasid mehed aga head kiirust ning finishisse jõudsid Gordejev ja Niitsoo kolmeteistkümnendana. Esimesena lõpetasid sõidu prantslased Killian ja Evan Prunierid. Teise koha said belglased Marvin Vanluchene ja Glenn Janssens ning kolmanda koha lätlased Daniels ja Bruno Lielbardised.

Ka teises sõidus oli Gordejevil ja Niitsool stardis probleeme ja taas jäädi tahapoole. Sõit ise õnnestus aga jällegi hästi ning finishilipu alt sõitsid meie mehed läbi kaheteistkümnendana. Esikoha said Vanluchene ja Janssens, teised olid Prunierid ning kolmandad hollandlased Koen Hermans ja Ben van den Bogaart.

Etapi kokkuvõttes tulid Gordejev ja Niitsoo 17 punktiga 12. kohale. Etapivõit läks 47 punktiga Vanluchene ja Janssensile, teised olid samade punktidega Prunierid ja kolmandad 38 punktiga Lielbardised. Sarja kokkuvõttes on Gordejev ja Niitsoo 97 punktiga 13. kohal. Liidrikohal asuvad 305 punktiga Vanluchene ja Janssens, teised on 277 punktiga Lielbardised ning kolmandad 255 punktiga Prunierid.

Järgmine etapp sõidetakse juba sellel nädalavahetusel Saksamaal Strassbessenbachis.