ENKV 3. etapp motokrossis toimus Äksi krossirajal

Eesti Noorte Karikavõistluste kolmas etapp motokrossis toimus 14. juulil Tartumaal Äksi krossirajal. Kuigi ööl vastu võistluspäeva sadas kõvasti vihma, pidas Äksi rada vastu ja võistlus sai toimuda täies mahus. Päev oli jagatud kahte ossa, hommikul võistlesid nooremad ja päraslõunal juba natuke suuremad rattad.

Päeva esimeses käisid rajal Quad 100, 50cc, ATV Lapsed, 50 Mini, 50 PW ja 65cc klasside sõitjad. 65cc klassis olid meie parimad sõitjad maailmameistrivõistlustel ja see andis võimaluse teistele esikoha eest võidelda. Mõlemas sõidus pani oma paremuse maksma Aston Kõiv ja talle kuulus etapivõit 50 punktiga. Avasõidu lõpetas teisena Ruben Tees ja kolmandana Ramon Visnapuu. Teise sõidu teine koht tõstis päeva kokkuvõttes teiseks aga Martin Põderi (40 punkti). Avasõidu oli Põder lõpetanud neljandana. Kolmandaks tuli 37 punktiga Tees, kes teise sõidu lõpetas kuuendana.
65cc Juunioride arvestuses oli parim Martin Põder, teine Ruben Tees ja kolmas Ron Tiisler.

50cc klassi avasõitu valitses algusest kuni lõpuni Herman Tamme, talle järgnesid Juss Joosep Abram ja Lukas Arras. Teises sõidus võitlesid kõvasti esikoha eest Abram ja Tamme. Tamme juhtis enamuse sõiduajast, kuid natuke enne finishit sai Abram mööda ja võttis napi esikoha. Kolmandana lõpetas sõidu Jaagup Toom. Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 47 punktiga Abram, teine oli samade punktidega Tamme ja kolmas 34 punktiga Sebastian Ojassalu, kes sõidud neljandana ja viiendana lõpetas.

50cc Mini klassis võitis mõlemad sõidud Otto Hanso ja talle läks ka 50 punktiga esikoht. Teine oli kahel korral Devon Pilv ja talle kuulus 44 punktiga teine koht. Kolmandaks tuli 40 punktiga Magnus Pilv, sõidud lõpetas ta samuti kolmandana. 50 PW klassi kiireim oli Trevor Maalman, teiseks tuli Mattias Toomela ja kolmandaks Ats Johan Soovik.

Quad 100 klassi võistlussõidud võitis Pätrik Ilm ja talle kuulus 50 punktiga esikoht. Kahel korral tuli teiseks Oskari Ruotsalainen (44 punkti). Teises sõidus pakkus ta Ilmale kõva konkurentsi, kuid sel korral tuli veel konkurendi paremust tunnistada. Kolmanda koha teenis päeva kokkuvõttes lätlane Markuss Ignatjevs (36 punkti). Mõlemad sõidud lõpetas ta neljandana.

ATV Laste klassi parim oli Egert Sutt, teise koha sai Kren Astok ja kolmanda koha Martten Sädemets. Samas järjestuses olid poisid ka mõlemas sõidus. Juunioride arvestuses oli parim Rocco Kübarsepp, teise koha sai Marko Ronis ja kolmanda koha Renek Soidla. Hiinakate arvestuse esikoht läks Tarvi Tiidussalule, teise koha teenis Pärtel Kala ja kolmanda koha David Tammistu.

Päeva teises pooles käisid rajal 85cc, MX Naised, Pitbike, MX Open ja Isade klassi sõitjad. 85cc klassis oli mõlemas sõidus kõige kiirem Karl Teesalu ja talle kuulus 50 punktiga etapivõit. Teiseks tuli 44 punktiga Enri Lustus, sõitudes oli ta samuti teine kahel korral. Kolmandana lõpetas mõlemad sõidud Rasmus Avik ja talle kuulus 40 punktiga kolmas koht.
85cc Juunioride arvestuses oli parim Enri Lustus, teise koha sai Karl Sander Aedla ja kolmanda koha Robin Arukase.

Pitbike MX ja 35+ klassi ühistes sõitudes näitas parimat kiirust mõlemas sõidus Matis Heinpõld. Avasõidus järgnesid võitjale Marko Lepik ja Jesper Dubolazov. Teises sõidus õnnestus sõit teisena lõpetada Dubolazovil ja kolmandaks tuli Henry Küper. Pitbike MX klassi arvestuses tuli esikohale Heinpõld, teiseks Dubolazov ja kolmandaks Küper. 35+ klassi arvestuses teenis esikoha Meelis Liivrand, teise koha sai Marko Lepik ja kolmanda koha Aigar Üts. Juunioride arvestuses oli parim Renar Kuusk, teise koha sai Rasmus Konrad Bristol ja kolmanda koha Janari Viidik.

Pitbike Semi klassi kiireim oli Rait Sõmer, kes võitis mõlemad sõidud. Kahel korral lõpetas teisena Oliver Mõttus ja kolmas oli päeva kokkuvõttes Kristel Raba, kes sõitudes kolmandana ja neljandana finishisse tuli. Juunioride arvestuses teenis esikoha Aleksander Hüva, teise koha sai Deiro Pill ja kolmanda koha Gregor Varis.

Naiste klassi valitses ülekaalukalt leedulanna Agilija Skudutyte. Avasõidu lõpetas teisena Enelin Hermann ja kolmandana Juta Saan. Teises sõidus oli kiirem Saan, kes tänu sellele ka päeva kokkuvõttes teise koha teenis. Hermann oli kokkuvõttes kolmas.

Kõige kiiremat sõitu näitasid Open klassi ja Isade klassi sõitjad. Open klassi arvestuses võitis mõlemad sõidud Jan-Marten Paju. Kahel korral oli teine Marko Moorits ja kolmandana lõpetas päeva Karl Linke, kes sõitudes neljas ja kolmas oli. Isade arvestuses ei leidunud vastast Urmas Põldmale. Teise koha teenis Lauri Tusis ja kolmanda koha Priit Talves.

Järgmine karikasarja etapp sõidetakse juba 21. juulil Hiiumaal Nurste krossirajal.